данъци???

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Мнение от Svetlio.Angelov » 28 Фев 2008, 8:49

Веднъж регистрирана в общината се трупа парата - независимо дали плащаш или не, а има и лихви. Имах пасат преди години, на който не му бях плащал данъка - платежно нареждане в банка - има си начин на изписване по коя сметка да отиде плащането и си готов. Новия сонбственик да си я регистрира... НО...... няма да е далече момента, в който ще бъдат вързани тези компютри в общината с тези по границата в единна мрежа и ако имаш данъчни задължения - сори, не можеш излезна от БГ....

А за новите цени - ТДС - 231 лв - честито Българино.... Вземи си вазелин и се наслаждавай.... мамка им де...а :banghead: :censored: :bcry: :weed:

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 28 Фев 2008, 10:13

Svetlio.Angelov написа:..... няма да е далече момента, в който ще бъдат вързани тези компютри в общината с тези по границата в единна мрежа и ако имаш данъчни задължения - сори, не можеш излезна от БГ....

Е това искам да го видя как ще стане. :mhihi: :mhihi: :mhihi: Абе ти за Шенгенско споразумение не си ли чувал? Докато тая твоя система влезне в употреба ние отдавна ще сме се присъединили. И тогава таз глупост ще се обезмисли. Защото ние имаме три граници с неЕС(Турция, Македония, Сърбия) като в първите две спокойно можеш да си минеш през Гърция. :twisted: Или сигурно нашите компютри ще са сложени в гръчко? Аре мислете преди да пишете!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Мнение от Svetlio.Angelov » 28 Фев 2008, 11:07

TheBoss написа:
Svetlio.Angelov написа:..... няма да е далече момента, в който ще бъдат вързани тези компютри в общината с тези по границата в единна мрежа и ако имаш данъчни задължения - сори, не можеш излезна от БГ....

Е това искам да го видя как ще стане. :mhihi: :mhihi: :mhihi: Абе ти за Шенгенско споразумение не си ли чувал? Докато тая твоя система влезне в употреба ние отдавна ще сме се присъединили. И тогава таз глупост ще се обезмисли. Защото ние имаме три граници с неЕС(Турция, Македония, Сърбия) като в първите две спокойно можеш да си минеш през Гърция. :twisted: Или сигурно нашите компютри ще са сложени в гръчко? Аре мислете преди да пишете!

Айде изкажи се относно летищата тогава - с колко страни граничиме - аре верно да мислиме като пишеме, ама с по 2-3 мисли напред! :mhihi:

Щото има хора и със самолет излизат, не само на колела. Ако имаш данъчни задължения в особено големи размери (въпрос на дефиниция) и напускаш страната за ЮАР примерно как мислиш ще действа системата? Имено затова се работи по такава ситема, а стане ли факт - което няма да е в далечното бъдеще пак ще говорим.
:mhihi: :mhihi: :mhihi: :winky:

А нашите компютри няма да са в гръцко - и сам се досещаш явно... Просто ще комуникират (а те и сега комуникират) по общо приети "протоколи" и появи ли се в БГ "червено екранче" - ще се появи и в гръцко и в ЕС - външна граница + всяко летище. Айде със здраве! :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 28 Фев 2008, 13:59

dj_ennsy_1 написа:За тази година никой ли не е плащал за М50Б20 да каже каква е сумата...

Плащаме по-нисък данък за по-нови коли
28 февруари 2008 / News.dir.bg
Столичният общински съвет (СОС) подкрепи предложението на ДСБ за диференциране на данъка върху моторните превозни средства съобразно годината на тяхното производство, предаде БТА.
Така собствениците на нови автомобили, произведени до 5 години и регистрирани в София, ще плащат базовата цена на данъка.
За автомобилите от 5 до 10 години ще се плащат 30 процента над базовата цена.
За автомобилите над 10 години - 60 процента над базовата цена.

Базовите цени в столицата за автомобили с мощност:

- до 37 киловата (50 к.с.) ще бъде по 0.43 лева за киловат;
- от 37 до 57 киловата (50 к.с. - 77 к.с.) ще бъде по 0.50 лева на киловат;
- от 55 до 74 киловата (77 к.с. - 101 к.с.) ще бъде по 0.68 лева за киловат;
- от 74 до 110 киловата (101 к.с. - 150 к.с.) - по 1.38 лева за киловат;
- над 110 киловата - по 1.54 лева за киловат.

...........

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M52B20

Мнение от Timeto » 28 Фев 2008, 15:51

Честито...
За кола над 10 години и над 110kw. данъка е Х2 в сравнение с миналата година...
151лв. до сега - 303лв. от сега...
А дупките пред блока и те се увеличиха от тази зима, по бройка и размери.
Прочетете в дир.бг за моторджиите и ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 28 Фев 2008, 16:08

Бе незнам ама аз плащам данък 19лв на година... :mhihi: :mhihi: :mhihi: Причината : Колата е с връзки ... :mhihi: :mhihi: :mhihi: Става въпрос за М50В20... :mhihi: :mhihi: :mhihi: Между другото съм сериозен... Не лъжа...Някои хора от форума са виждали бележката с платен данък...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 28 Фев 2008, 16:17

Timeto написа:Честито...

Момчета, навил съм се жестоко за Е34, но ако наистина ще трябва да плащам 300лв. за данък... Болен съм по този автомобил от 3 години насам и утре живот и здраве отивам да гледам една и ако ми хареса ще е моята! Направо съм се поболял, не ми минава времето от да мисля за Е34, а сега този данък... не съм дотолкова добре финансово, че да мога да отделям по 300лв. само за данък... това е нечовешка сума... :evil: Знам как са с разхода и как са частите, ще го преживея, но тоя данък...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

ре

Мнение от slavianko » 28 Фев 2008, 18:07

dj_ennsy_1 написа:
Timeto написа:Честито...

Момчета, навил съм се жестоко за Е34, но ако наистина ще трябва да плащам 300лв. за данък... Болен съм по този автомобил от 3 години насам и утре живот и здраве отивам да гледам една и ако ми хареса ще е моята! Направо съм се поболял, не ми минава времето от да мисля за Е34, а сега този данък... не съм дотолкова добре финансово, че да мога да отделям по 300лв. само за данък... това е нечовешка сума... :evil: Знам как са с разхода и как са частите, ще го преживея, но тоя данък...
Като се качиш в нея ще преживееш и данъка вярвай ми :mhihi: :mhihi:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: ре

Мнение от Timeto » 28 Фев 2008, 18:19

slavianko написа:Като се качиш в нея ще преживееш и данъка вярвай ми :mhihi: :mhihi:

;) Така е колега...
А имам и едно предложение към колегите от Люлин. Да се разберем на коя дата да се съберем и дружно да се изтърсим в общината да си платим данъците в монети от 2 и 5 стотинки. Вече имаше единични случаи, но друго би било ако е по- масово.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 28 Фев 2008, 19:48

Timeto, ти сигурен ли си за тази цифра 300? Ако тази година поне го платим на 160, пък за догодина ще му мислим като дойде... Никой ли не е плащал засега?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 28 Фев 2008, 19:52

Timeto написа:
slavianko написа:Като се качиш в нея ще преживееш и данъка вярвай ми :mhihi: :mhihi:

;) Така е колега...
А имам и едно предложение към колегите от Люлин. Да се разберем на коя дата да се съберем и дружно да се изтърсим в общината да си платим данъците в монети от 2 и 5 стотинки. Вече имаше единични случаи, но друго би било ако е по- масово.
тамън съм събрал към 500 кинта в една кутия и са само на стотинки май ще ида в данъчното с тях :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 28 Фев 2008, 19:56

dj_ennsy_1 написа:Timeto, ти сигурен ли си за тази цифра 300? Ако тази година поне го платим на 160, пък за догодина ще му мислим като дойде... Никой ли не е плащал засега?
те се плащат след март колега

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Timeto » 28 Фев 2008, 20:06

tsb_bg написа:
dj_ennsy_1 написа:За тази година никой ли не е плащал за М50Б20 да каже каква е сумата...

Плащаме по-нисък данък за по-нови коли
28 февруари 2008 / News.dir.bg
Столичният общински съвет (СОС) подкрепи предложението на ДСБ за диференциране на данъка върху моторните превозни средства съобразно годината на тяхното производство, предаде БТА.
Така собствениците на нови автомобили, произведени до 5 години и регистрирани в София, ще плащат базовата цена на данъка.
За автомобилите от 5 до 10 години ще се плащат 30 процента над базовата цена.
За автомобилите над 10 години - 60 процента над базовата цена.

Базовите цени в столицата за автомобили с мощност:

- до 37 киловата (50 к.с.) ще бъде по 0.43 лева за киловат;
- от 37 до 57 киловата (50 к.с. - 77 к.с.) ще бъде по 0.50 лева на киловат;
- от 55 до 74 киловата (77 к.с. - 101 к.с.) ще бъде по 0.68 лева за киловат;
- от 74 до 110 киловата (101 к.с. - 150 к.с.) - по 1.38 лева за киловат;
- над 110 киловата - по 1.54 лева за киловат.

...........

Timeto, ти сигурен ли си за тази цифра 300? Ако тази година поне го платим на 160, пък за догодина ще му мислим като дойде... Никой ли не е плащал засега?

Така излиза по сметките. Иначе, t_andonov , от март нататък се плаща. Един колега ходи да си плати данъка и го върнали. След края на месеца ще може да се плати.

Потребител
Аватар

Мнение от member313 » 28 Фев 2008, 20:11

Ако продължим да си мълчим, ще продължат да ни го слагат, къде с данъци къде с глоби.
П.С.
А задълженията на общините към нас дали се спазват така стриктно както се изисква от нас да спазваме техните? (въпросът е риторичен) :confused:
Последна промяна member313 на 28 Фев 2008, 20:14, променена общо 1 път
"Простотията е по-страшна от войната!" Конфуций

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Timeto » 28 Фев 2008, 20:11

t_andonov написа:тамън съм събрал към 500 кинта в една кутия и са само на стотинки май ще ида в данъчното с тях :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аз няма да им дам монета, по-голяма от 5 стотинки. Днес трима ако си платят така данък по 200-300 лева и ще им свърши работния ден на касите. И така една седмица, пък после да видим каква ще е събираемостта на данъците. А стотинки във всяка банка ще ти развалят.

ПредишнаСледваща

Назад към E34