Моторно масло

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: T-34

Мнение от rdvr_burgas » 01 Мар 2008, 14:14

TazzMann написа:
pavlin_e30 написа:я кажете на м20 кво да налея,че ac delco 10w40 го пие направо,няма течове..
А бе колега, не се занимавай с това "ac delco" турците си го прават в истамбул (знам от опит) чисто менте !!! Пълен рециклаш бутилиран в Истамбул и тубите са турски даже.

AC DELCO 10W40 ползвам в момента, купено от Имахижу или нещо от сорта(вносител) и за 7000 км е на средата на щеката значи 0,5 литра са се загубили. Преди с MOBIL S 10W40 за 6000 км вече липсваше 1 литър :!: Не ВЯРВАМ да е оригиналдъ :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TazzMann » 01 Мар 2008, 15:35

rdvr_burgas написа:
TazzMann написа:
pavlin_e30 написа:я кажете на м20 кво да налея,че ac delco 10w40 го пие направо,няма течове..
А бе колега, не се занимавай с това "ac delco" турците си го прават в истамбул (знам от опит) чисто менте !!! Пълен рециклаш бутилиран в Истамбул и тубите са турски даже.

AC DELCO 10W40 ползвам в момента, купено от Имахижу или нещо от сорта(вносител) и за 7000 км е на средата на щеката значи 0,5 литра са се загубили. Преди с MOBIL S 10W40 за 6000 км вече липсваше 1 литър :!: Не ВЯРВАМ да е оригиналдъ :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Готин, ти Имахижу от къде го внасят мислиш... Америка :mhihi: :mhihi: :mhihi: ...Истамбул майка. Те още ли са на Симеон (в преката)??? Не купувайте Ац Делко, Опел, Форд имаше и още там... :censored: ТУРСКИ МЕНТЕТА са - ФАКТ !!! (виждал съм на 10 000 км. да се получава 1 см. полу-твърдо покритие като отайка от кафе на дъното на картера а в мотора си представете вие за кво иде реч... кат затапи некоя маслена магистралка и светне червената :!: лампа)
Powered By BMW !!!
Sounded By Pioneer & Hertz !!!

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 01 Мар 2008, 21:39

Дилян Пенчев кара вече като с мойто масло и след дълги бърнаутове и донъти го призна изрудския Кастрол :D Силикона му не е в ред и М20-ската отиде в червеното на последната сбирка в дивия столичен квартал "Дружба" :mhihi: ,но нито един път на прегрял мотор не му светна налягането на маслото на чек контрола :!: ... нито нещо в работата и звука на мотора се промени :idea:

С 10W-40 каквото и да било просто прави перфектния шлайф на мотора при подобни обстоятелства :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: T-34

Мнение от rdvr_burgas » 01 Мар 2008, 21:54

TazzMann написа:
rdvr_burgas написа:
TazzMann написа:

Готин, ти Имахижу от къде го внасят мислиш... Америка :mhihi: :mhihi: :mhihi: ...Истамбул майка. Те още ли са на Симеон (в преката)??? Не купувайте Ац Делко, Опел, Форд имаше и още там... :censored: ТУРСКИ МЕНТЕТА са - ФАКТ !!! (виждал съм на 10 000 км. да се получава 1 см. полу-твърдо покритие като отайка от кафе на дъното на картера а в мотора си представете вие за кво иде реч... кат затапи некоя маслена магистралка и светне червената :!: лампа)

Пич не че нещо, ама кажи кое 100% не е менте и кое е като си толкова наясно.....сигурен съм че на пазара има ментета и оригинали на всички марки :!: Може би всичко опира до късмет....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 02 Мар 2008, 19:48

сега съм с fuchs-добре се държи масълцето
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bat Jeko » 05 Мар 2008, 20:34

Здраве да е
Четеики темата има нещо което се забелязва като изказване" моита не харчи масло, колкото го наливам толкова си остава"
Ами лошо Седларов много лошо, мотора ти здава багажа от към сегменти или ПЦВ клапан.
- нема мотор които да не гори масло (ако някои го открие да си го патентова, от пари нема да се отърве :mhihi: :mhihi: )
- ако количеството на налятото е +/- = на налятото значи си го допълва от некаде с влага/конденз, или гориво.
Има забодени еди теми като важни добре е да се прочетат, че иначе ще ни се смеят хората, та в едно от тях пише че нормалната консумация за М51 например е 0.100 л на1000км. (БМВ са го писали не аз)
Така че колеги колкото и да не е съгласен некои двигателите с вътрешно горене харчат освен гориво и масло.(то не стига че некои ги изкарват че бензин/нафта не им горят ами и масло ако не гори с какво върви :mhihi: :mhihi: :mhihi: )

Тук съм в ....... (някъде из странско) и вече два месеца не мога да се съглася с шофера ми че маслото трябва да се сменя на 20-30к както им казвали в сервиза маика, говоря все за нови коли-2006-2007.(извода не си копуваите коли от........... :mhihi: :mhihi: :mhihi: -верно било защо хората са предобедени)
Всеки е свободен да казва, и прави каквото си изка и сметне за добре аз моето си го казах.
Good luck :guitarist: :guitarist: :guitarist:

Един линк на някакъв странен език написано, но които знае чужди езици ще се справи
http://www.shell.com/home/content2/bg/s ... _1600.html

Предишна

Назад към E34