Как да сменим О-пръстените на парното на климатроника

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 19 Окт 2007, 8:13

BAWARISCHE написа:само че не6то и аз имам малак проблем с духалките.като си пусна да духа отпред и в краката през централния отвор/аз имам врътка за топло и студено/от лявата страна духа хладно и откам вратата а откам пасажера топло.и трябва да правя разни шмакерии или намалям вентилатора или вартя градусите и след малко се оправя на какво мое да се далжи това :?: и са6токато духа топло някакси духа доста слабо и както е пуснат вентилатора завартам на студено и струята се усилва чувствително/гледах филтъра леко е пра6 ен но все пак е 3 месеца/на какво може да се дължи това :?:

За средните духалки проблема е кофти :( Има откъртено моторче от стойката. Всъщност може и да е откачено, но шанса е малък.. просто се къртят моторчетата за смесване топло/студено на средните духалки. При мен също лявото моторче е откъртено и при отварянето последно го закрепих със свински опашки колкото да си върши работата отчасти. А най-лошото е, че за да се върне в оригинален вид тази свинщина трябва да се смени задни пластмасов капак на климатроника (върху който се намират стойките на моторчетата), което означава изваждане на климатроника и цялостното му разглобяване. Най-добре се ориентирай да го залепиш с някакво лепило или силикон.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вече Е38 730д 01

Мнение от BAWARISCHE » 19 Окт 2007, 16:10

ааааа,ами зна4и аз наблюдавам и друго не6то някои пат духа в средата а отстрани духалките дето са във вратите-савсееем слабо.но това 6те се провери.били ми обяснил как да стигна до тези мотор4ета/пак ли трябва да се разглоби цялото табло :confused: /и силата на възду6ната струя не мога да си я обясня за6то е толкова слаба /при пуснат вентилатор на макс и като вартя вратката за градусите на топло или студено вентилатора духа с една и са6та сила -мисля 4е добре но като завартя на топло сяка6 се затваря не6то или спира потока кам купето :?: /при топло-на това ли се дължи :?: .иначе относно лепилото-аз имам оригинално лепило на локтаид купувано от представителството на хенкел за българия/около 5гр.-40лв./,а не от тези буклуци които продават по магазините.изпробвано е за лепене на доста отговорни работи и е супер.така че предполагам 4е би могло да свар6и работа-стига да е това проблема

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: Как да сменим О-пръстените на парното на климатроника

Мнение от Zubcho » 04 Май 2010, 19:34

Снимките ги няма :( Моля оправете ги и някой да прати темата във важни за е34, че падна ровене.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Предишна

Назад към E34