Смяна на филтъра на климатика

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 22 Апр 2008, 17:50

сложи на жена ти чорапогащника там с една дървена рамка и ето ти филтър :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 22 Апр 2008, 18:42

хубу 4е нямам филтър да ми са задръства 3 пъти в годината :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 22 Апр 2008, 18:53

_65536_kb_sec_ написа:сложи на жена ти чорапогащника там с една дървена рамка и ето ти филтър :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аааа не, мерси :mhihi:

stambo_81dg написа:хубу 4е нямам филтър да ми са задръства 3 пъти в годината :mhihi: :mhihi: :mhihi:

то кога само 3 :mhihi: ако съм аз-трябва да го сменям през седмица :mhihi:

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 22 Апр 2008, 19:19

Gemar написа:
Vlados написа:
TheBoss написа:Та сега да обясня как става пасването(по думите на колегата, аз лично още не съм го пробвал):
1. Закрепват се пластмасовите щипки без да се закопчават.
2. Закрепват се отраничителните ленти и се фиксират с пластинчатите шайби.
3. Затваря се жабката.
4. Намества се да е с еднакви луфтове.
5. Фиксирате щипките.
6. Пробвате как се отваря и затваря. Ако не ви хареса, откопчавате щипките и намествате отново.

Аз го пробвах лично и е точно така, но го направих след близо 30 мин. тъпо гледане :repost: и пробване :maad: и псуване :censored: и ... :banghead:

Аз писах за този метод, който ползвам. Не знам, още от първия път се получи без проблеми и загуба на време. И сега като си сменям филтъра на 4-5 месеца отново по същия начин няма грижи... буквално за секунди свалям жабката и я слагам после центрирана без проблеми в отварянето или затварянето.

Сега и аз ще го сменя за отрицателно време, ама докато схвана...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 21 Май 2008, 21:32

моят филтър е разглобен и се къпе в момента. Ама нещо контролния блок не иска да влезе обратно. Нещо му пречи и не смея да натискам много някакви идеи ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 21 Май 2008, 22:00

е как па ще си перете филтрите бре, толкова ли ви се свидят 10-15 лв?
верно прахта от повърхността на филтъра изчезва, ама набитата гняс вътре в хартията?
стана нещо като на бакшиша работата "я си духам всяка седмица въздушния филтър на компресора за гуми, за кво да си купувам нов" :shock:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 21 Май 2008, 22:12

Stanchev написа:е как па ще си перете филтрите бре, толкова ли ви се свидят 10-15 лв?
верно прахта от повърхността на филтъра изчезва, ама набитата гняс вътре в хартията?
стана нещо като на бакшиша работата "я си духам всяка седмица въздушния филтър на компресора за гуми, за кво да си купувам нов" :shock:

нямаше в камор налични и струва 65 лв не 15 лв
А така или иначе е свален,и като цяло не е толкова зле,личи си,че е нов. А като гледам как ми се запрашава компютъра които все пак е в стаята там където има вентилатор за 1 месец става целия в прах а навън сигурно за 2 седмици се задръства.Че ще се сменя е ясно ама без филтър ли да карам докато си купя.
БТВ лесно ти ви е на вас с Е36 като отидете в дару или камор винаги имате всичко на склад а ние с Е32/Е34 само с поръчка от списък с 10 неща имаше само 1 на склад в камор :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 21 Май 2008, 23:03

чакай сега, аз не искам да се оправдаваш пред мен :D
още повече, че е невъзможно да няма в КАМОР филтър :D
друго, че има поне още 100 магазина в София, където е под 1/2 от цената на камор :D
п.п. и аз имам Е34, ама трудности с намирането на части не изпитвам ;)
Изображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 22 Май 2008, 13:25

AcOrP написа:
Stanchev написа:е как па ще си перете филтрите бре, толкова ли ви се свидят 10-15 лв?

А така или иначе е свален,и като цяло не е толкова зле,личи си,че е нов. А като гледам как ми се запрашава компютъра които все пак е в стаята там където има вентилатор за 1 месец става целия в прах а навън сигурно за 2 седмици се задръства.Че ще се сменя е ясно ама без филтър ли да карам докато си купя.
БТВ лесно ти ви е на вас с Е36 като отидете в дару или камор винаги имате всичко на склад а ние с Е32/Е34 само с поръчка от списък с 10 неща имаше само 1 на склад в камор :)
купих нов и след един месец пак бе за смяна,свалих го и с пароструиката-разкъса се,след това направих същата процедура с оригиналния ,накиснах го с препарат за джанти и след това с пароструиката и стана като нов ,ве4е след около 10 пранета няма проблем

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 22 Май 2008, 17:39

AcOrP написа:

Пробвай и в Дару - там може да са 80 лв., но ако не ти се дават толкова, в почти всеки магазин за БМВ-части има филтри за 20 лв. с доста добро качество и марки.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 22 Май 2008, 17:57

е с чорапогащника на жената може да мирише на срамни работи :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 22 Май 2008, 22:33

днес с фенерче и всичко мина добре заспа наместих си и пластмасите като хората и съм доволен. Мисля,че следващия път за 15-20 минути може да стане цялата процедура :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 02 Авг 2008, 20:41

special thanks to zvetiko!!!

Всичко стана за около 30мин. а духалките почти бяха спрели да го духат.... :mhihi:

Още ведъж мерси за перфектната тема!
Карай бързо
Стигни 'пръв

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E65 730d

Мнение от joro6724 » 25 Ное 2008, 15:00

еее колеги темата е прозто безценна Мерси!!

Потребител
Аватар

Мнение от te4o » 01 Авг 2009, 0:17

Ура вече си имам чист филър. Благодаря на колегата за подробното и точно разяснение :)

ПредишнаСледваща

Назад към E34