Смяна на маслото на автоматична скоростна кутия.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 19 Авг 2007, 21:37

///peter написа:3 Литра, по каталог е Dextron 2
автомата ли ве--само 3 литра :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 19 Авг 2007, 21:45

Обаче реално гълта около 4.5 литра- мойта е 5степенна без нивомерна пръчка,4степенната гълта 3.5.По принцип се сменя на 80 000 заедно с филтъра.Аз го сменям на 25 000 само маслото и на 75 000 маслото и филтъра-по идея на един германец в Дару кар.

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 19 Авг 2007, 21:52

zvetiko написа:Обаче реално гълта около 4.5 литра- мойта е 5степенна без нивомерна пръчка,4степенната гълта 3.5.По принцип се сменя на 80 000 заедно с филтъра.Аз го сменям на 25 000 само маслото и на 75 000 маслото и филтъра-по идея на един германец в Дару кар.
ок значи 4 и половина....мерси колега :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 20 Авг 2007, 8:22

:shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 20 Авг 2007, 13:16

и моята глътна 4.5 л ( 5 степенна )

въпреки че както писа колегата по каталог я дават 3
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 20 Авг 2007, 13:32

Ако я източат хубаво кутията ще глътне над 6 литра ;)

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 20 Авг 2007, 15:00

dinozab написа:Ако я източат хубаво кутията ще глътне над 6 литра ;)
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: бах-ко стаа тука ве :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: изгорех :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bat Jeko » 20 Авг 2007, 16:34

bmwfena написа:
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: бах-ко стаа тука ве :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: изгорех :mhihi:

Здраве да е
нема с какво да изгориш.
не се източва цялата кутия това е проблема и затова (охлаждането и клапаните остават пълни).
Нормално излизат 3 литра-дори малко по малко.
Аз лично не съм сагласен да се пълни на запален двигател- кои я маже тази кутия когато нема масло????
Ако така можеше без мазане тогава не би имало проблем и да се терлят тези коли без да е запален мотора нали?
Това си е лично мое мнение.
Този линк сам сигурен че си го знаете но етого отново.
http://www.bmwe34.net/e34main/maintenan ... _flush.htm
Обръщам внимание на последното изречение на тови саит и подкрепям Дино за 6 те литра
Маслото се пълни съсъ шприц и е нормално да не став ав домашни условия.
(Скоро се сблъсках с автоматична скорустна кутия на Исузу Родео на която не намерих пробката за наливане и се наложи да се напълни през изхода от радиатора и )
Според мен кутиите които се пълнят при работеш мотор с въпросните 4.5 литра са препълнени.
Махнете пробките когато двигателя е топъл ако текне много 1,5 литра значи съм прам ако не съм готов да почерпя и да си върна думите назад :uups:
Good luck
http://www.pelicanparts.com/bmw/techart ... d_Auto.htm
Ето още едно линкче кое как става .

Аватар

Мнение от dinozab » 20 Авг 2007, 16:59

Пълни се през голямата дупка която е в задния ляв край на кутията.Първо се пълни на загасен двигател :!: докато протече.След това се пали двигателя поставя се на N пускат се фаровете и се изчасва малко докато температурата на маслото стане от 30 до 50 гр. и се долева масло докато пак протече и след това се завива пробката и тогава се гаси двигателя.При последващо проверяване на нивото се прави на запален двигател и температура на маслото от 30 до 50 гр. това си то пише и на самата пробка ;)
Моята като и смянах маслото побра 6 литра и толкова изтека иначе цялата система е към 8 литра :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 20 Авг 2007, 18:33

аидееее
скочихме на 8 литра
по каталог нали са 3?
как става тоя номер?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 21 Авг 2007, 9:32

bat Jeko написа:
bmwfena написа:

Здраве да е
нема с какво да изгориш.
не се източва цялата кутия това е проблема и затова (охлаждането и клапаните остават пълни).
Аз лично не съм сагласен да се пълни на запален двигател- кои я маже тази кутия когато нема масло????
Ако така можеше без мазане тогава не би имало проблем и да се терлят тези коли без да е запален мотора нали?
Обръщам внимание на последното изречение на тови саит и подкрепям Дино за 6 те литра
(Скоро се сблъсках с автоматична скорустна кутия на Исузу Родео на която не намерих пробката за наливане и се наложи да се напълни през изхода от радиатора и )
Според мен кутиите които се пълнят при работеш мотор с въпросните 4.5 литра са препълнени.
Махнете пробките когато двигателя е топъл ако текне много 1,5 литра значи съм прам ако не съм готов да почерпя и да си върна думите назад :uups:
Good luck

колега питаш кой я маже тази кутия ......

след като напълниш картера и , палиш двигателя и доливаш пак до нивото на пробката - точно за да има какво да я маже.

иначе филтъра и помпата ще останат на сухо. ;)

иначе относно това колко литра събира моята кутия при смяна съм писъл малко по-нагоре

това е при положение че разглобиш картера и смениш и филтъра. със сигурност остава масло в кутията но си мисля че не си струва да се разглабя повече за да се източи и то....

а пък това за 8-те литра ми се вижда множко :roll: ама все пак има няколко вида автомата вграждани в Е34
Изображение

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 21 Авг 2007, 12:20

бах ти спора стана тука---кво да правя ве--тиа майстори да не ми преебат скоростите нарочно ве--мамка му-малко ме хваща страх :(
Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 21 Авг 2007, 15:48

bmwfena написа:бах ти спора стана тука---кво да правя ве--тиа майстори да не ми преебат скоростите нарочно ве--мамка му-малко ме хваща страх :(

Ко са плашиш бре да не го сменяш всеки ден това масло.Иначе да се източи цялото от кутията трябва самата тя да се разглоби ;) и тогава ша станат литрите 8.Ама аз на мойто като го сменях заедно с филтъра побра 6 литра и толкова изтекоха незнам те и ония ми казаха че съм донесъл малко масло щото и аз се бях приготвил с 3 литра ама ети 6 :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 21 Авг 2007, 19:20

Ако сменяш маслото без филтър,може и да са три,защотослед като свалих картера имаше малко масло в него.Знам ,че източих около 4.5 литра и толкова ,съгласно показанията за ниво, налях.Не знам как може да станат 6.Има една методика на източване при ,която отваряш пробката и форсираш двигателя-тогава се източва повече масло.Един път ми казаха ,че трябва да сипят шест-става въпрос за четиристепена кутия с нивомерна пръчка.Като надух по магистралата пръчката изхвръкна ,а коша беше в масло. Колега @dinozab може да провериш дали нивото ти е наред-не е нормално да е 6.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 21 Авг 2007, 19:33

bat Jeko написа:
bmwfena написа:

Здраве да е
нема с какво да изгориш.
Good luck

Ако пълниш кутията през маслоналивната пробка,без да е пусната двигателя не става-лично го опитах.Казаха ми ,че когато новото масло стигне до пробката ,палиш двигателя и помпата почва да го засмуква.
На горещ двигател,като отворих пробката за източване , изтекоха поне три литра и после още малко и от картера като го свалих.

ПредишнаСледваща

Назад към E34