Как да отворя колата?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Как да отворя колата?

Мнение от zvetiko » 17 Яну 2013, 16:58

ivan. написа:тя е заводска аларма,освен някой да е ровил после....с това си обяснявам неправилното уж и свързване :roll:

Ванка, трябваше от тук да почнеш, все забравям, че твоята кола е уникална :yes: - щом е заводска, значи алармата заключва1:1 като ключа и няма какво да коментираме, че това е най-правилният начин. Въпроса е, че повечето алармаджии или не знаят или не им се занимава да вържат тази функция и да се активира със заключването на колата.
При мен нарочно съм я направил на отделен канал за да мога да заключвам колата докато съм вътре и я карам, за да не може когато превозваме разни хора да излизат лесно навън. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 34 със субтитри !!!
Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ

Мнение от chiko » 17 Яну 2013, 18:12

zvetiko написа:
ivan. написа:
общо взето малко хора знаят за нея и още по-малко я използват защото трябва да употребиш ключа за да я активираш и което я прави още по-неудобна се изключва пак с ключа- аз лично съм я извел на дистанционото на алармата като отделен канал.

Как се заключва колата без тази функция?
А и едва ли всички аларми са вързани по този начин.
така ,че напъването на вратата без ток е 90% безсмислено....нали правилно съм разбрал :roll:

Ванка, при тази функция се блокира червяка в моторчето- става въпрос за по-новите механизми, които са като кутии и може да се изключи само като отключиш с ключ. Когато се активира, вратата не може да се отвори като издърпаш лоста или дръпнеш дръжката от вътре. Идеята е ако някой счупи стъклото, да не може да отвори вратата и да влезе спокойно, също така ако я активираш по някакъв си начин,докато си вътре, никой не може да излезе от колата. ;) Самата функция се включва като завъртиш ключа до края за заключване и задържиш- след няколко секунди ще чуеш един кратък звук от моторчетата на ЦЗ и тогава функцията е активирана.

Отключването на колата дори и в този случай е елементарно, ако имаш съответната апаратура, но мисля, че не е редно да го споменавам на всеослушание. ;)

И на старите механизми за ЦЗ го има господине,и принципа е един и същ.Само им се чудя на новите механизми който са като "кутий",защо нямат вграден микрик за крайните положения на гребена ,а на старите го има.
Изображение
Изображение

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 19 Яну 2013, 19:28

zvetiko написа:
ivan. написа:тя е заводска аларма,освен някой да е ровил после....с това си обяснявам неправилното уж и свързване :roll:

Ванка, трябваше от тук да почнеш, все забравям, че твоята кола е уникална :yes: - щом е заводска, значи алармата заключва1:1 като ключа и няма какво да коментираме, че това е най-правилният начин. Въпроса е, че повечето алармаджии или не знаят или не им се занимава да вържат тази функция и да се активира със заключването на колата.
При мен нарочно съм я направил на отделен канал за да мога да заключвам колата докато съм вътре и я карам, за да не може когато превозваме разни хора да излизат лесно навън. ;)

А ти като говориш и обясняваш принципа на действие на дадено устройство, споменавай, че не е ОЕМ, ами е няк'во афтърмаркет. :)

п.п. Моята Е34-ка също има заводска аларма, но нямам дистанционно (също както ми е странно, че дойде само с един ключ де, но колкото толкова :) ) . Има ли някакъв вариант да се поръча оригинално и да се обучи?
Изображение

I wanna leave you far behind....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 20 Яну 2013, 12:34

Темата е за това как се отключва Е34, а не за начините на заключване, кои са оргинални и кои не. ;)

Не занам дали си заслужава инвестицията в това да вземеш още един ключ от тип, в който да можеш да сложиш съответната платка, защото предполагам, че твоя е плътен+ разходите по обучението, особено при условие, че не знаеш дали фабричната аларма е в изправност.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e34
Мечтае да кара: BMWта
Детайли за колата: хубавелка

Мнение от crazy_d » 20 Яну 2013, 14:09

Хаос написа:
Bavarishe написа:през предния капак,ще ви е най-лесно и безобидно.Трябва ви тел(нормално яка) огъната в единия край като кукичка.

Имаме участник познал верния отовор. Макар че и с обикновена отвертка става, даже е доста по-лесно.

Само не забравяйте че фейсовите маски са цели! ;)
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 20 Яну 2013, 14:11

Защо имам чувството че не правите разлика м-у DWA, EWS и IRS, или по-скоро размазвате понятията ? :roll:
Изображение

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 20 Яну 2013, 20:36

Добре де, при мен ли е нещо нередно? Работи си ми двойното заключване от там да започна с оригинална аларма съм, 4те ключа, 2 дистанционни и т.н.

Докато бях на плаване няколко месеца ми свършил акумулатора, отключването стана, като вкарам ключа и го въртя посокаотключване и през това време леко повдигам дръжката за отваряне и накрая вратата си се отваря.

После като си вадих акумулатора от колата да се зарежда, пак я заключих отвсякъде.

Съответно после я отключих, както преднишния път, леко напъвам за отключване ключа и вдигам дръжката за отваряне...

:OT:

@cod-cdbp, много долен аватар :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34, E38

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 21 Яну 2013, 1:32

justboy написа:Добре де, при мен ли е нещо нередно? Работи си ми двойното заключване от там да започна с оригинална аларма съм, 4те ключа, 2 дистанционни и т.н.

Докато бях на плаване няколко месеца ми свършил акумулатора, отключването стана, като вкарам ключа и го въртя посокаотключване и през това време леко повдигам дръжката за отваряне и накрая вратата си се отваря.

После като си вадих акумулатора от колата да се зарежда, пак я заключих отвсякъде.

Съответно после я отключих, както преднишния път, леко напъвам за отключване ключа и вдигам дръжката за отваряне...

:OT:

@cod-cdbp, много долен аватар :mhihi: :mhihi:

Хаахах, има си причини.

Иначе при теб нещата се случват като по книгите защото не е имало интервенции явно.
Ако не е тайна, с кой тип ключ си - сгъваемия или целия?
Изображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 21 Яну 2013, 10:26

Ванка, трябваше от тук да почнеш, все забравям, че твоята кола е уникална :yes:

Единственото уникално в нея е,че е единствена движеща се е34-ка с обратен волан в БГ :mhihi: ...което е въпрос на седмици.

Темата е за това как се отключва Е34, а не за начините на заключване, кои са оргинални и кои не. ;)

ми то темата тръгна в тая посока,защото изяви различни начини за заключаване,които водят до различни такива за отключване.
старата е34-ка беше с китайска аларма и пак винаги се заключваше както трябва,това ми говори ,че много знаят за тая функция ,не е нищо ново за алармаджиите ....

Работи си ми двойното заключване от там да започна с оригинална аларма съм, 4те ключа, 2 дистанционни и т.н.

:yes:
само да добавя при мен без акумулатор се заключва и отключва като лада-само с ключа
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 21 Яну 2013, 12:55

crazy_d написа:
Хаос написа:
Bavarishe написа:

Имаме участник познал верния отовор. Макар че и с обикновена отвертка става, даже е доста по-лесно.

Само не забравяйте че фейсовите маски са цели! ;)

принципа е същия и ще взема да снимам едно филмче как става :mhihi: Ама да не ме дават после по БТВ репортерите :mhihi:
ТДС - Турбо Див Селянин

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 22 Яну 2013, 1:04

cod-cdbp написа:Ако не е тайна, с кой тип ключ си - сгъваемия или целия?

Незнам точно какво имаш предвид, затова прилагам снимка : )

Ключа, който е върху връзката на Байерн също е с дистанционно за алармата : ) Всъщност тая аларма имах съмнения, че е афтърмаркет, ама тоя ключ с дистанционното ме накара да мисля, че си е оригинал

Изображение
Изображение
E34, E38

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 22 Яну 2013, 1:09

мойта па си е с алармата от ключа като на първите 39-ки дет е.Ама имам и неква друга афтърмаркет,която се оказа хубава.През деня си карам на оргиналната от ключа,а вечер и от двете,защото колата ми е под прозореца,а като са пуснати 2-те я пипаш с пръст и почва една симфония,че умрел ше стане :mhihi:
ТДС - Турбо Див Селянин

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 22 Яну 2013, 2:44

Оригинална е, ама се слага от дилъра, а не от завода. Освен това този квадратния ключ също е за един друг тип аларма, натиска се в средата.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Мнение от biem_w » 26 Яну 2013, 2:41

най-безболезнено е да си отвориш колата през десният ъгъл на шоферскта врата.. но стига да знаеш какво точно рпавиш.. аз докато се науча доста джама пребах :mhihi: имах навика да си заключвам е30ката ,че не ми работеше централното и се налагаше да заключвам копче по копче и ключовете ми седяха на таблото :mhihi:
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 26 Яну 2013, 11:13

zvetiko написа:Темата е за това как се отключва Е34, а не за начините на заключване, кои са оргинални и кои не. ;)

Не занам дали си заслужава инвестицията в това да вземеш още един ключ от тип, в който да можеш да сложиш съответната платка, защото предполагам, че твоя е плътен+ разходите по обучението, особено при условие, че не знаеш дали фабричната аларма е в изправност.

Ами моят ключ си е най-обикновения с бутончето за лампичката отпред. Алармата мисля, че си работи - мига си червената лампичка в голямата духалка в средата на таблото. А колкото до това дали си заслужава, това винаги зависи само и единствено от гледната точка. ;)
Изображение

I wanna leave you far behind....

Предишна

Назад към E34