E34 520i дърпа наляво при спиране !

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е28 520 Xi
Мечтае да кара: с бензин по 1 лев!!!

Re: E34 520i дърпа наляво при спиране !

Мнение от lunatikbmwfen » 24 Ное 2011, 18:47

колега смени апаратите (от ляво)ако искаш да спираш равномерно :mhihi: ,аз имах абсолютно същия проблем,натискам спирачка и ако пусна волана ще направи обратен завои!!!Свалях апарат(пр.ляв),чистих,раздвижвах и какво ле не и ефект никакъв :banghead: .Смених апарата и колата "заспа" .Успех :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 24 Ное 2011, 19:02

ddddk написа:
alchohol написа:Колко жълтици е цялото това мероприятие, ако не е тайна де???

1 ден с приятели, 1 каса бира, 3 чипса, много смях и весело прекарване. :smoke:

Аз, като по-стиснат минах и по-тънко :oops:

Не купи бира нали , само чипс :)
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 520i

Мнение от Diavollo » 28 Ное 2011, 16:08

48 лв бяха комплектите нови уплътнители и маншони за спирачните апарати (за 3 от колеллетата бяха скъсани и е влизало мръсотия при буталата, затова рещих, че като ще се прави ще е както трябва и пълна профилактика на 4-те). 22 лв - спирачна течност 1л (доволна промивка направих).

За труд ми взеха 50 лв. Принципно не е толкова сложно и може и сам човек да си го направи стига да има време и инструменти. Процедурата си е доста времеемка. Без подемник за 4 колелета с крик си е голяма играчка, да не говорим за разправията с чистенето на самите апарати.
Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 520i
Мечтае да кара: Машината на времето !
Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Мнение от dagger » 28 Ное 2011, 16:29

lunatikbmwfen написа:колега смени апаратите (от ляво)ако искаш да спираш равномерно :mhihi: ,аз имах абсолютно същия проблем,натискам спирачка и ако пусна волана ще направи обратен завои!!!Свалях апарат(пр.ляв),чистих,раздвижвах и какво ле не и ефект никакъв :banghead: .Смених апарата и колата "заспа" .Успех :bchug:

:D На там отиват нещата ! Мерси колега !

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Мнение от dagger » 28 Ное 2011, 16:32

Diavollo написа:48 лв бяха комплектите нови уплътнители и маншони за спирачните апарати (за 3 от колеллетата бяха скъсани и е влизало мръсотия при буталата, затова рещих, че като ще се прави ще е както трябва и пълна профилактика на 4-те). 22 лв - спирачна течност 1л (доволна промивка направих).

За труд ми взеха 50 лв. Принципно не е толкова сложно и може и сам човек да си го направи стига да има време и инструменти. Процедурата си е доста времеемка. Без подемник за 4 колелета с крик си е голяма играчка, да не говорим за разправията с чистенето на самите апарати.

Тази процедура е маняшка :mhihi: и ще ми е кеф ако го направя, но вероятно ще е по- евтино да се вземат 2 други апарата и всичко да е ОК. Разбира се, гаранция няма за това след колко време някой от "новите" ще спече :)

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 28 Ное 2011, 17:16

dagger написа:Тази процедура е маняшка :mhihi: и ще ми е кеф ако го направя, но вероятно ще е по- евтино да се вземат 2 други апарата и всичко да е ОК. Разбира се, гаранция няма за това след колко време някой от "новите" ще спече :)

Много е вероятно "новите" дето ще ги вземеш да са спечени вече :idea:
Това също от опит ти го казвам :oops:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 28 Ное 2011, 17:24

ddddk написа:
dagger написа:Тази процедура е маняшка :mhihi: и ще ми е кеф ако го направя, но вероятно ще е по- евтино да се вземат 2 други апарата и всичко да е ОК. Разбира се, гаранция няма за това след колко време някой от "новите" ще спече :)

Много е вероятно "новите" дето ще ги вземеш да са спечени вече :idea:
Това също от опит ти го казвам :oops:

Ами ако ги вземе от кола за 1000 лева отаванчена , а не от някой който си слага по големи, кво да е ? аз 3 пъти съм взимал , само веднъж съм брал яд , щото не гледам..повдига се гумичката под цилиндъра и се гледа, ако има ръждица , като сложиш нови накладки ще видиш веселбата :)
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 29 Ное 2011, 9:47

Земете седнете и си обслужвайте спирачките от време на време, че иначе е страшничко.
3 неща са важни:
1. читави бутала.
2. нови гумени оплътнения и маншони.
3. Нови маркучи и течност.

Останалите си ги знаете, и да процедурата е маниашка, както се изказаха по-нагоре, или поне на мен ми хареса много резултата (мяза на предаванията по Дискавъри :mhihi: ).

ПС Втора употреба апарати се купуват само за да се обслужат и да си ползва човек колата докато ги монтира. Такива операции да се слагат втора употреба апарати с неизвестно състояние и история - на други коли, не на моята :no:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dagger » 29 Ное 2011, 10:17

_65536_kb_sec_ написа:Земете седнете и си обслужвайте спирачките от време на време, че иначе е страшничко.
3 неща са важни:
1. читави бутала.
2. нови гумени оплътнения и маншони.
3. Нови маркучи и течност.

Останалите си ги знаете, и да процедурата е маниашка, както се изказаха по-нагоре, или поне на мен ми хареса много резултата (мяза на предаванията по Дискавъри :mhihi: ).

ПС Втора употреба апарати се купуват само за да се обслужат и да си ползва човек колата докато ги монтира. Такива операции да се слагат втора употреба апарати с неизвестно състояние и история - на други коли, не на моята :no:

:yes: Отивам да търся ремонтен комплект :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dagger » 29 Ное 2011, 10:35

22 лв. ремонтните комплекти (водачи, уплътнения, маншони) за двата апарата :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dagger » 01 Дек 2011, 12:00

Днес пристигна един коплект :lalala: ранния следобед ще го сколасам и ще пиша какво е станало :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: WBS
Детайли за колата: Е34 М50Б20+чип-ванус
Е39 М52Б25ТУ (с две цици за мачкане :))

Мнение от mModo » 14 Дек 2011, 23:16

е какво стана при тебе след смяната, предполагам като при другите или смени апарат ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dagger » 15 Дек 2011, 8:52

Първо обслужих левия апарат. Буталото беше в перф. състояние, но се движеше трудно. След смяната не уплътнението, като го сглобихме се движеше чудесно. Монтирахме, обезвъздушихме и с надежда първо кръгче, но пак същата работа. След това започнахме дясния апрат. Същата процедура. Само, че тук буталото беше с малко налепи и една язвичка от ръжда. Всичко се изчисти перфектно, само язвата остана като петно. Но то реално е леко по- ниско от повърхността си. Т.е. ако ще прави проблем, ще е теч на спир. течност, няма как да задържа примерно. Сглобихме, обезвъздушихме и тест с мерак :) Ама пак никаква промяна. Явно е нещо по ABS блоковете. :dunno: Засега не ми се знамива повече :D Ще кача снимки на дясното бутало !

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 15 Дек 2011, 9:15

Колега, при мен се чува някакво скърцане, когато е студена и си мисля, че може да занася от някой луфт горе на амортисьора. Вече и аз стгнах до :dunno:
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dagger » 15 Дек 2011, 9:27

:) Явно всичко може да е, пък може и да не е от там :mhihi: При мен амортисьорите са сравнително нови на 2-3 год. Boge. Няма да сменям амортисьори за проба, че ще е от скъпите проби :) Ще карам така за сега май, че може както се е появило, така и да изчезне проблемчето :D

ПредишнаСледваща

Назад към E34