E34 520i дърпа наляво при спиране !
Модератор: Технически модератори
62 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- lunatikbmwfen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е28 520 Xi
- Мечтае да кара: с бензин по 1 лев!!!
Re: E34 520i дърпа наляво при спиране !
колега смени апаратите (от ляво)ако искаш да спираш равномерно
,аз имах абсолютно същия проблем,натискам спирачка и ако пусна волана ще направи обратен завои!!!Свалях апарат(пр.ляв),чистих,раздвижвах и какво ле не и ефект никакъв
.Смених апарата и колата "заспа" .Успех 

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
ddddk написа:alchohol написа:Колко жълтици е цялото това мероприятие, ако не е тайна де???
1 ден с приятели, 1 каса бира, 3 чипса, много смях и весело прекарване.![]()
Аз, като по-стиснат минах и по-тънко
Не купи бира нали , само чипс

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Diavollo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i
48 лв бяха комплектите нови уплътнители и маншони за спирачните апарати (за 3 от колеллетата бяха скъсани и е влизало мръсотия при буталата, затова рещих, че като ще се прави ще е както трябва и пълна профилактика на 4-те). 22 лв - спирачна течност 1л (доволна промивка направих).
За труд ми взеха 50 лв. Принципно не е толкова сложно и може и сам човек да си го направи стига да има време и инструменти. Процедурата си е доста времеемка. Без подемник за 4 колелета с крик си е голяма играчка, да не говорим за разправията с чистенето на самите апарати.
За труд ми взеха 50 лв. Принципно не е толкова сложно и може и сам човек да си го направи стига да има време и инструменти. Процедурата си е доста времеемка. Без подемник за 4 колелета с крик си е голяма играчка, да не говорим за разправията с чистенето на самите апарати.
Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!
- dagger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e34 520i
- Мечтае да кара: Машината на времето !
- Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !
lunatikbmwfen написа:колега смени апаратите (от ляво)ако искаш да спираш равномерно,аз имах абсолютно същия проблем,натискам спирачка и ако пусна волана ще направи обратен завои!!!Свалях апарат(пр.ляв),чистих,раздвижвах и какво ле не и ефект никакъв
.Смених апарата и колата "заспа" .Успех

- dagger
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !
Diavollo написа:48 лв бяха комплектите нови уплътнители и маншони за спирачните апарати (за 3 от колеллетата бяха скъсани и е влизало мръсотия при буталата, затова рещих, че като ще се прави ще е както трябва и пълна профилактика на 4-те). 22 лв - спирачна течност 1л (доволна промивка направих).
Тази процедура е маняшка

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
dagger написа:Тази процедура е маняшкаи ще ми е кеф ако го направя, но вероятно ще е по- евтино да се вземат 2 други апарата и всичко да е ОК. Разбира се, гаранция няма за това след колко време някой от "новите" ще спече
Много е вероятно "новите" дето ще ги вземеш да са спечени вече

Това също от опит ти го казвам

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
ddddk написа:dagger написа:Тази процедура е маняшкаи ще ми е кеф ако го направя, но вероятно ще е по- евтино да се вземат 2 други апарата и всичко да е ОК. Разбира се, гаранция няма за това след колко време някой от "новите" ще спече
Много е вероятно "новите" дето ще ги вземеш да са спечени вече![]()
Това също от опит ти го казвам
Ами ако ги вземе от кола за 1000 лева отаванчена , а не от някой който си слага по големи, кво да е ? аз 3 пъти съм взимал , само веднъж съм брал яд , щото не гледам..повдига се гумичката под цилиндъра и се гледа, ако има ръждица , като сложиш нови накладки ще видиш веселбата

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Земете седнете и си обслужвайте спирачките от време на време, че иначе е страшничко.
3 неща са важни:
1. читави бутала.
2. нови гумени оплътнения и маншони.
3. Нови маркучи и течност.
Останалите си ги знаете, и да процедурата е маниашка, както се изказаха по-нагоре, или поне на мен ми хареса много резултата (мяза на предаванията по Дискавъри
).
ПС Втора употреба апарати се купуват само за да се обслужат и да си ползва човек колата докато ги монтира. Такива операции да се слагат втора употреба апарати с неизвестно състояние и история - на други коли, не на моята
3 неща са важни:
1. читави бутала.
Останалите си ги знаете, и да процедурата е маниашка, както се изказаха по-нагоре, или поне на мен ми хареса много резултата (мяза на предаванията по Дискавъри

ПС Втора употреба апарати се купуват само за да се обслужат и да си ползва човек колата докато ги монтира. Такива операции да се слагат втора употреба апарати с неизвестно състояние и история - на други коли, не на моята

- dagger
- кандидат ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:Земете седнете и си обслужвайте спирачките от време на време, че иначе е страшничко.
3 неща са важни:
1. читави бутала.
Останалите си ги знаете, и да процедурата е маниашка, както се изказаха по-нагоре, или поне на мен ми хареса много резултата (мяза на предаванията по Дискавъри).

- dagger
- кандидат ентусиаст
-
22 лв. ремонтните комплекти (водачи, уплътнения, маншони) за двата апарата 

- dagger
- кандидат ентусиаст
-
Днес пристигна един коплект
ранния следобед ще го сколасам и ще пиша какво е станало 

- mModo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: WBS
- Детайли за колата: Е34 М50Б20+чип-ванус
Е39 М52Б25ТУ (с две цици за мачкане :))
е какво стана при тебе след смяната, предполагам като при другите или смени апарат ?
- dagger
- кандидат ентусиаст
-
Първо обслужих левия апарат. Буталото беше в перф. състояние, но се движеше трудно. След смяната не уплътнението, като го сглобихме се движеше чудесно. Монтирахме, обезвъздушихме и с надежда първо кръгче, но пак същата работа. След това започнахме дясния апрат. Същата процедура. Само, че тук буталото беше с малко налепи и една язвичка от ръжда. Всичко се изчисти перфектно, само язвата остана като петно. Но то реално е леко по- ниско от повърхността си. Т.е. ако ще прави проблем, ще е теч на спир. течност, няма как да задържа примерно. Сглобихме, обезвъздушихме и тест с мерак
Ама пак никаква промяна. Явно е нещо по ABS блоковете.
Засега не ми се знамива повече
Ще кача снимки на дясното бутало !

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Колега, при мен се чува някакво скърцане, когато е студена и си мисля, че може да занася от някой луфт горе на амортисьора. Вече и аз стгнах до 

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- dagger
- кандидат ентусиаст
-

62 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5