От какво освен дискове
Модератор: Технически модератори
32 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Kristopher написа:Джантите са си оригинални, тресе само при спиране и тресе само купето.При намаляване на скоростта намалява и тресенето. Мисля че съм написал всичко, все пак прочетете и какво съм написал и в по-горните постове.
Колега,гледам разни работи в ЕТК-то,мисля си и аз стигам до извода че това е нещо от гумите/джантите 100 на 100

Значи ,казваш,че с намаляване на скороста вибрацията намалява :arrow
направи един тест

1.изсили колата с 150 км/ч и я пусни по инерция
2.пак 150 км/ч и върни 4-та предавка
3.пак 150 км/ч и направи спиране на 5-та предавка,като на 30 км/ч натисни съединителя,за да не затриса колата
4.пак 150 км/ч и направи спиране,като преди това изключиш колата от скорост
Направи всичко това и точка по точка напиши,какво се случва

Почти сигурен съм,че е от колелата ....
Георги Пенчев
Както повечето колеги писаха, и аз съм на мнение, че проблема ти е с гуми/джанти - и аз съм го имал. Първо и аз сменях дискове, накладки, носачи и ..., а накрая заспа със смяната на джантите и гумите.
Като четох, видях че вече си сменял джантите. Същите гуми ли използва или си беше сложил нови гуми? По някога гумите се кривят (от претоварване например или несъобразяване със скоростния индекс, последното с баварките
лесно можеш да постигнеш ако си блял при покупката) и само смяната на джантите не оправя нещата. Съвсем друг е проблема с нашенските гумаджии - много малко от тях могат да ти балансирам качествено гумата. Преди баланс трябва да е много добре почистена джантата. И малко мръсотия да има си оказва значение в последствие и то при високи скорости.
Успех!
Като четох, видях че вече си сменял джантите. Същите гуми ли използва или си беше сложил нови гуми? По някога гумите се кривят (от претоварване например или несъобразяване със скоростния индекс, последното с баварките

Успех!
BMWPower forever and ever
32 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3