Проблеми с нивомата

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Re: Проблеми с нивомата

Мнение от skylord » 30 Авг 2010, 0:02

vladobate написа:Извинявам се че в темата ти колега ама ми се стори най-подхоящо за да не пускам нова. От известно време забелязвам че задницата ми пада като стои на мчсто известно време с около 15мм , което никак не е малко пък и е доста странно. Течове видими нямам. Като запаляи хоп надига се задницата . Най-тъпото е че ми се е случвало вече преди някоя година ама тогава колата беше на сервизите ( аз нищо не чатках ) и никой не ми е казал кво и е . Ама аз съм си за трепане. :banghead: Утре ще отварям да видя нивото на течността и други работи , но ако някой знае от какво е ще съм му благодарен да сподели.

Имаш теч колега. И аз бях така като ми протече единия амортесьор - виж огледай хубаво!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 30 Авг 2010, 0:18

Благодаря , колега. Аз всъщност сега се сещам че имам едно омасляване на единия мъркуч от регулатора към съда за хидр. течност и съм забравил та ще взема мерки да не стане като с Penchev . И без това оттдавна се каня да ревизирам разпределителя. И да питам кво направи с амортисьора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от skylord » 30 Авг 2010, 12:31

Смених го, но наскоро имаше тема как се рециклират - може да пробваш. Лично аз следващия път така ще направя, въпреки че имам още 2 останали в мазето...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 06 Сеп 2010, 23:04

Да благодаря на Стоян за полезната тема и снимковия материал , причината за което е че си ремонтирах регулатора на налягане и той вече не свири. :clap: Да гадния звук наистина си беше от него и след подмяна на гумените уплътнения работата заспа. :yes: Имам още един комплект такива ( взех по две бройки за всеки случай ), които ако някой иска подарявам. Та целия ремонт излезе 2.5лв ( без работата която си беше на 100% моя ). Искам да използвам случая и да споделя за проблем с единия ми маркуч ( входящия към регулатора ) номер 1 от снимката.
3.png

И този гад таи съвсем лекичко от забележете средата на маркуча не откъм накрайниците. Ходих на майстор "маркучар" :mhihi: и той каза че тея на нивоматите не може да се правят , че са с цели накрайници ( т.е. тръбичката , външния и вътрешния накрайник към маркуча са едно цяло и технологията на производство е сложничка със запояване). Та идеята ми е не може ли тоя момък да ми снададе маркуча на мястото откъдето сълзи с някакъв прав накрайник . и смятате ли , че ако се налага да има някаква тръбичка вътрешна( спрямо маркучите) ще се наруши нещо по работата на нивомата. Благодаря.

Предишна

Назад към E34