отново тема за парното и от къде какво духа
Модератор: Технически модератори
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: отново тема за парното и от къде какво духа
4irepa написа:А къде точно се намира лявото моторче на е-36 с дигиталния кл.
Може ли да се смени без да се разглобява таблото?

ПС Да ме извинявате, ама може ли подобни глупости да се бълват тук?

- 4irepa
- Потребител
-
- Кара: 318-тдс
- Мечтае да кара: 319-тдс :)
Ее извинявай Г-н Всезнаико че не всички знаем до толкова и питаме.Мислех че това е целта на част от форума но явно съм се излъгал.Защо най-добре не се закрие форума за да няма питания.Всички трябва да значт всичко-за какво им е форум??
...
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
4irepa написа:Ее извинявай Г-н Всезнаико че не всички знаем до толкова и питаме.Мислех че това е целта на част от форума но явно съм се излъгал.Защо най-добре не се закрие форума за да няма питания.Всички трябва да значт всичко-за какво им е форум??
Колега ориентирай се правилно коя тема за кой раздел е,климатика,купето,ходова част,окачване и.т.н на Е36 няма нищо общо с Е34,освен някой мотори,които се монтират и на двете купета,и леко с нервните изблици!
- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
Здравейте!Знае ли някой какво управлява средните две клапи от снимката?

Колата е с климатроник и изобщо не иска да духа от средната линия на таблото.Когато свалих таблото тези 2 клапи бяха запецнали.Става въпрос за тези най-горните които запушват целия отвор.

Колата е с климатроник и изобщо не иска да духа от средната линия на таблото.Когато свалих таблото тези 2 клапи бяха запецнали.Става въпрос за тези най-горните които запушват целия отвор.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Ако съм познал към кое сочи стрелката ти - тези клапи конкретно спират духането през средната линия.

- Breyton
- ентусиаст
-
Би трябвало точно това да правят но никъде не мога да открия какво ги управлява.На ръка си се движат свободно.
- skylord
- младши ентусиаст
-
аз мисля, че се управляват от моторчета 2 и 5 съответно за ляво и дясно 

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
А при обикновено парно има ли моторчета или електронни клапи (би трябвало да има щом има сложен бушон за тях) и също така къде се намират, ако има? Температурата не се регулира от врътките, духа топло само когато плъзгача за посоката на въздуха(тоя за към лицето-средния) е поставен на нула, а в най-дясноположение, духа студено. Ако някой има идея за какво иде реч, нека да драсне мнение.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- Breyton
- ентусиаст
-
Обикновеното парно няма електронни клапи.При него клапите са със жила и се управляват ръчно.Нормално е от средните
духалки на таблото и от тези на вратите да ти духа само студено.
- alchohol
- ентусиаст
-
Breyton написа:Обикновеното парно няма електронни клапи.При него клапите са със жила и се управляват ръчно.Нормално е от средните

- Breyton
- ентусиаст
-
Предполагам визираш потенциометрите за регулиране на температурата.Когато регулираш с тях температурата, двата елекртомагнитни клапана спират или пускат притока на охлаждаща течност към радиаторчето на партното и по този начин регулира температурата в купето в някакви условни граници.
- alchohol
- ентусиаст
-
е значи при мене тия клапи вероятно не работят, щото промяна няма, на където и да ги въртя

- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
Може ли някой да ми каже каква роля играят въпросните клапи ??? Интересува ме те спират ли притока на топла вода към парното когато са в затворено положение ??? Понеже моят проблем е доста по различен от вашият. Та искам да си махна всички управления и изобщо всичко което не е необходимо за една кола която ще се кара само на писта. Понеже все пак трябва да си оставя нещо да духа на предните стъкла ако се запотят и ме интересува кво ще стане ако махна тотално тия клапи със все управления от купето и на мястото им сложа един бозаджийски кран с който ако изобщо някога ми се наложи да го развия и да ми задуха на предното стъкло?ZLATEN написа:реших проблема - клапите се оказаха. При положение че бяха блокирали в отворено положение

Може да ви се стори смешно но аз гледам максимално да опростя нещата и в същото време да маахам всичко с което ще олекотя още

Искаше ми се дори да махна целият тоя кютюк с перките радияторите въздуховодите и всичко, но единственното което ме притеснява е че ако се случи да се кара във влажно време навън прозорците се запотяват и нещо трябва да духа топло на предните стъкла. Иначе да съм решил проблема радикално ама ... Пък ако някой има и алтернативни предложения които могат да свършат работа пак съм насреща.
Сори че темата малко не е съвсем за тук но все пак става за Е34 купе и тук са най запознатите хора
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
Никой ли няма идея 

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- skylord
- младши ентусиаст
-
Ами вътрешните клапи спират и насочват само въздуха, водата постоянно си тече през външните клапи и радиаторчетата, т.е. може да оставиш външните клапи и да си управляваш с ц-к ключе или да си сложиш кранче