Гонг за включени светлини
Модератор: Технически модератори
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Re: Гонг за включени светлини
Гонгът работи от часовника на точен час и при други съобщения от борда. Специално при оставени включени светлини не знам кога трябва да се обади- при вадене на ключа или при отваряне на вратата. Между другото съм сменял патрона на контактния ключ с по- тънкия, да не е там проблема?
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- ktv
- оптимист-неверник
-
Колеги, нЕкой да вземе отношение по въпроса, молим 

- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е55
KONN написа:Добре де при мен на Е32-ката има чек контрол и ми изписва "light on" но звук нямам.
Как мога да го проверя дали работи тоя гонг
а къде може да е проблема когато при гесене на колата и вадене на ключа нито пише Licht an? нито ми пищи гонга или зумера ?
колата е 525i с големия борд и чек контрола на таблото
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg
- ktv
- оптимист-неверник
-
ZLATEN написа:а къде може да е проблема когато при гесене на колата и вадене на ключа нито пише Licht an? нито ми пищи гонга или зумера ?
колата е 525i с големия борд и чек контрола на таблото
Това и аз питах

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
на букса Х19, 25-ти пин е сигнала за съобщението licht an?, и сигнала идва от LKM модула,

- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:на букса Х19, 25-ти пин е сигнала за съобщението licht an?, и сигнала идва от LKM модула,
поне при мен открих де е проблема а именно поради "обратната инсталция" съобщението се появява, но когато отворя пасажерската врата

демек съобщението идва когато се отвори вратата (сензора на самата врата)
сега идва въпроса как да се корегира това ?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
ZLATEN написа:_65536_kb_sec_ написа:на букса Х19, 25-ти пин е сигнала за съобщението licht an?, и сигнала идва от LKM модула,
поне при мен открих де е проблема а именно поради "обратната инсталция" съобщението се появява, но когато отворя пасажерската врата![]()
аз тебе 65536 пъти те попитах дали излиза съобщението като отвориш пасажерската, и ти все ми казваше НЕ....
а колкото до решението на този проблем - това е лесно - разменяш 1-ви и 15-ти пинове на комфорта на букса Х255. това са сигналите за пасажерска и шофьорска врата

- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:ZLATEN написа:_65536_kb_sec_ написа:на букса Х19, 25-ти пин е сигнала за съобщението licht an?, и сигнала идва от LKM модула,
поне при мен открих де е проблема а именно поради "обратната инсталция" съобщението се появява, но когато отворя пасажерската врата![]()
аз тебе 65536 пъти те попитах дали излиза съобщението като отвориш пасажерската, и ти все ми казваше НЕ....
а колкото до решението на този проблем - това е лесно - разменяш 1-ви и 15-ти пинове на комфорта на букса Х255. това са сигналите за пасажерска и шофьорска врата
уж тествах и другите врати ма толкова съм и тествал
де да я търся тая букса X255 и как изглежда ?
и още един въпрос - като отворя врата в движение не ми пише че имам отворена врата а би трябвало да ми пише според мен
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:зависи с колко караш, мисля че под 20-30 не отчиташе...
трябва да отчита над 4 км/ч по принцип
ktv написа:Гонгът работи от часовника на точен час и при други съобщения от борда. Специално при оставени включени светлини не знам кога трябва да се обади- при вадене на ключа или при отваряне на вратата. Между другото съм сменял патрона на контактния ключ с по- тънкия, да не е там проблема?
колега моя гонг пиука три пъти веднага като загася двигателя без да отварам вратите разбира се при пуснати фарове!
маи така трябва да бъде.
http://dobavi.info/cars/BMW/m18721.gif[/img][/url]
5seriq написа:ktv написа:Гонгът работи от часовника на точен час и при други съобщения от борда. Специално при оставени включени светлини не знам кога трябва да се обади- при вадене на ключа или при отваряне на вратата. Между другото съм сменял патрона на контактния ключ с по- тънкия, да не е там проблема?
колега моя гонг пиука три пъти веднага като загася двигателя без да отварам вратите разбира се при пуснати фарове!
маи така трябва да бъде.

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
5seriq написа: ... колега моя гонг пиука три пъти веднага като загася двигателя без да отварам вратите разбира се при пуснати фарове....
Гонга сигнализира за пуснати фарове при изключване на двигателя, независимо от положението на вратите
Има една друга екстра, която по принцип е за американския пазар когато гонга сигнализира ако се отвори шофьорската врата и ключа е в контакта (независимо дали двигателя работи или не)
Идеята е да не се забравят ключовете на контакта ако има дете в колата .....
- ktv
- оптимист-неверник
-
tsb_bg написа:5seriq написа: ... колега моя гонг пиука три пъти веднага като загася двигателя без да отварам вратите разбира се при пуснати фарове....
Гонга сигнализира за пуснати фарове при изключване на двигателя, независимо от положението на вратите
И когато не сигнализира, какво правим?

Първо виж дали сигнализира за другите предупреждения - МЕМО функцията и 3 градуса околна температура (т.е. че гонга е здрав и до него идва сигнал от ВС) Ако това е така се търси сигнала от фаровете до ВС и съответно отт положението на контактния ключ
Провери при теб дали сигнализацията е от гонга или от зумер на гърба на таблото, защото го има и този вариант за коли с аналогов часовник или часовник с температура и МЕМО функция
Провери при теб дали сигнализацията е от гонга или от зумер на гърба на таблото, защото го има и този вариант за коли с аналогов часовник или часовник с температура и МЕМО функция
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4