-->от 525 към 535 или 540
Модератор: Технически модератори
- uricatoli
- Зайо-Байо
- 

- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
BULL3T написа:Мога да отделям 500 до 600 лв на месец за тази кола,говоря като редовни разходи ,масла,бенз и тн. Просто искам да взема този кораб и да му се радвам,понеже се напатих от фордове и опели. Иначе за това да го правя да върви,имам си няколко хилки прибрани под леглото ,за да я подкарам,дори като за начало да стигнат само за нов мотор или оправяне на този! Не смятам за 2 месеца да я направя 300 коня,говоря за период от година, може би и повече,взависимост от това как се развие живота ми.
момче.. тези 500-600 ще ти стигат само за гориво на месец..
 от там нататък ще видиш как пачката под леглото се топи.. но иначе ако си го пожелал и наистина го искаш.. от сега знай че толкова ще бачкаш за тази кола че няма да имаш време за приятелкаа си.. дано и тя е във филма колкото тебе че поне да стои там да ти подава ключовете докато си някъде под купето...
  от там нататък ще видиш как пачката под леглото се топи.. но иначе ако си го пожелал и наистина го искаш.. от сега знай че толкова ще бачкаш за тази кола че няма да имаш време за приятелкаа си.. дано и тя е във филма колкото тебе че поне да стои там да ти подава ключовете докато си някъде под купето...- BULL3T
- ентусиаст
- 

- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
- uricatoli
- Зайо-Байо
- 

- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
- Azereus
- младши ентусиаст
- 

- Кара: 330xd e46
- Мечтае да кара: 645i cabrio
Аз зарязах кво ли не и пак не издрапах (е34 525тдс) и минах на е36 малко по-евтино но и класата е друга 

В ръка чаша държеше, чашата пълна и равна с люта бяла ракия и още върла магия! 

- Finikova_Palma
- Потребител
- 

Яяяяяя, тука имало и "Чип Фус" - на 20 години от София и си е насмогнал на чорапите да си земе кола за събота и неделя  Ако ти трябва кола 300 и повече коня се обади на Илиян от Враца да ти постне по e-maila М-ката (Е34) като окачване, ходова част, ДВГ, Скоростна кутия и т.н., но първо го попитай колко излиза пиенето на кафе с такъв автомобил....
 Ако ти трябва кола 300 и повече коня се обади на Илиян от Враца да ти постне по e-maila М-ката (Е34) като окачване, ходова част, ДВГ, Скоростна кутия и т.н., но първо го попитай колко излиза пиенето на кафе с такъв автомобил....
Груба сметка:
200 лв. за гуми;
20 лв. за гориво;
2 лв. за кафе.
-----------------------
222 лв. за "мастраф" - и това в района на Враца, а София е доста по-голяма, та там може да дойде и 444 лв. Чакам такива като теб да си накупят зимата "голееемите" мотори и тогава, като почнат да ги продават да си зема един за мен (на безценица). Мисля, че ще мога да му отделя едни 5-6к за "гъзария"
			 Ако ти трябва кола 300 и повече коня се обади на Илиян от Враца да ти постне по e-maila М-ката (Е34) като окачване, ходова част, ДВГ, Скоростна кутия и т.н., но първо го попитай колко излиза пиенето на кафе с такъв автомобил....
Груба сметка:
200 лв. за гуми;
20 лв. за гориво;
2 лв. за кафе.
-----------------------
222 лв. за "мастраф" - и това в района на Враца, а София е доста по-голяма, та там може да дойде и 444 лв. Чакам такива като теб да си накупят зимата "голееемите" мотори и тогава, като почнат да ги продават да си зема един за мен (на безценица). Мисля, че ще мога да му отделя едни 5-6к за "гъзария"

Аре да караме бреее... Стига се стискаате за тея стотинки...
		- BULL3T
- ентусиаст
- 

Гавриш ли се с мене нещо или...?То явно се е видяло, че на сериозно няма да ме възприемете...

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- golov_bg
- ентусиаст
- 

- Кара: Е38-ца
колега тая история с тея двигатели не е толкова проста и аз съм замислил един проект със двигател от е39 но за целта трябват много кинти а сега е криза и на края като удариш чертата и стигнеш 20-така ще излезне,че е било по добре да си купиш някоя М-ка готова за тея подвизи....НО ТОВА СИ Е МОЕ ЛИЧНО МНЕНИЕ,АКО ИМАШ СРЕДСТВА И СИ ГОТОВ ДА НАЛИВАШ ДАВАЙ!!!!!
			Dirty Hands are a Sign of Clean Money
		- BULL3T
- ентусиаст
- 

А колега какво трябва да се смени за да се сложи от е39 двгто?Или може директно да го ръгнеш?

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- dokie
- ентусиаст
- 

- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Колега, по отношение на ъпгрейда/тунинга ще си излезе пари доста както и да го гледаш колкото и да го мислиш. Мой съвет - обмисли хубаво нещата, нека ти отлежат в главата повечко време (а гледам имаш до взимането на колата), ще проучиш как стоят точно цените и работата около манипулациите замислени от теб... от много идеи съм се отказал след обстойно разсъждаване върху смисъла им и възможностите ми. Понякога наистина излиза по-лесно (и евтино) да вземеш по-мощна машина отколкото да правиш слабата такава (зависи каква и доколко я правиш  )... то както казаха колегите има да се ъпгрейдва слабата не само откъм двигател.
 )... то както казаха колегите има да се ъпгрейдва слабата не само откъм двигател.
След това поддръжката ще си я усетиш сам според това колко, как и къде я караш...
А не го плашете момчето... ако му е само за събота и неделя няма да му е толкова проблем... през седмицата на работа с градския транспорт и уикенда - КЕФ... Гуми се намират 2-ра ръка за търкане доста и не са чак 200лв (4-те разбира се)... бензина според карането и километрите, но на мен ми бе тежко преди да дам 1.6К за ГИ, ама сега съм всеки ден с колата (минимум 50км) и на месец не давам повече от 200лв за газ и да речем 20-30 бензин... зимата 40-50 че е студено ... а кафенцето - има и по 8-10лв/бр в Софията
... а кафенцето - има и по 8-10лв/бр в Софията

)... то както казаха колегите има да се ъпгрейдва слабата не само откъм двигател.
След това поддръжката ще си я усетиш сам според това колко, как и къде я караш...
А не го плашете момчето... ако му е само за събота и неделя няма да му е толкова проблем... през седмицата на работа с градския транспорт и уикенда - КЕФ... Гуми се намират 2-ра ръка за търкане доста и не са чак 200лв (4-те разбира се)... бензина според карането и километрите, но на мен ми бе тежко преди да дам 1.6К за ГИ, ама сега съм всеки ден с колата (минимум 50км) и на месец не давам повече от 200лв за газ и да речем 20-30 бензин... зимата 40-50 че е студено
 ... а кафенцето - има и по 8-10лв/бр в Софията
... а кафенцето - има и по 8-10лв/бр в Софията- Vasko
- ентусиаст
- 

- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
BULL3T написа:Мога да отделям 500 до 600 лв на месец за тази кола,говоря като редовни разходи ,масла,бенз и тн. Просто искам да взема този кораб и да му се радвам,понеже се напатих от фордове и опели. Иначе за това да го правя да върви,имам си няколко хилки прибрани под леглото ,за да я подкарам,дори като за начало да стигнат само за нов мотор или оправяне на този! Не смятам за 2 месеца да я направя 300 коня,говоря за период от година, може би и повече,взависимост от това как се развие живота ми.
Оф, до сега Ви четох драсканиците на всички по темата и тези жлъчни нападки против колегата. ...
 Много гадно ми стана лично на мен макар, че темата не е моя,а предстявам си какво му е пък на колегата ...
 Много гадно ми стана лично на мен макар, че темата не е моя,а предстявам си какво му е пък на колегата ...
Щом момчето има желание нека си смени мотора- сигурно си е преценил разходите и т.н. пък ако не е - нали той ще си чука главата няма да сте вие ? И какво всички сте тръгнали да му смятате тука разходите и приходите - все едно вие му плащате заплатата.
Като си е решил нека да се пробва да му мине мерака и като не е лъжица за неговата уста сам ще се откаже....
Иначе наистина е34-ката нормалната си е доста скъпа за поддръжка - не говоря за гориво ,а за консумативи .Най-малкото с тези смени на 4-5 месеца на основните консумативи през 10 000 км,а и като добавиш и цените за гуми,който трявба да сменяш два пъти в година - зимата и лятото и автокаско като сложиш и ...цифрите си стават сериозни ..Може в един момент да се получи че не можеш да изкараш гаджетото си на кафе, а наливаш пари в автомобила и е нормално приятелката ти да започне да се дразни от това. И наистина е тъпо -да предпочетеш бездушната ламарина пред човешкото същество ... Ама всеки си има глава на раменете и сам си решава. Лично за мен при този ми доход, а не взимам малко на фона на средната заплата за страната имам за поддръжка на е34-ката, за излизане и т.н.,но всичко ми е строго пресметнато и ако някога се позволя повече лукс може и да не остане за фонда''и аз съм човек''. И все пак не се хвърлям в подобни проекти с наливане на пари в някакъв автомобил. Все пак за 11 000 бих предпочел да си купя лачено е39 или да добавя още някоя хилядарка и да си купя е38,в което ако си возя дупето и това на гаджето ще ми е много по-гот отклкото да се правя на рейсър с някакво си е34 без изолации и изтърбушено отвсякъде.Ама всичко е въпрос на вкус и принципи. Лично аз не бих налял толкова пари в един автомобил ,а бих предпочел за същите да си купя по-нов модел от същата марка. Нали колата все пак е взимаме каот необходимост и тя на нас да служи,а не ние на нея ?
- kirililiev
- ентусиаст
- 

- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
sineok_pi4_ написа:BULL3T написа:Мога да отделям 500 до 600 лв на месец за тази кола,говоря като редовни разходи ,масла,бенз и тн. Просто искам да взема този кораб и да му се радвам,понеже се напатих от фордове и опели. Иначе за това да го правя да върви,имам си няколко хилки прибрани под леглото ,за да я подкарам,дори като за начало да стигнат само за нов мотор или оправяне на този! Не смятам за 2 месеца да я направя 300 коня,говоря за период от година, може би и повече,взависимост от това как се развие живота ми.
Оф, до сега Ви четох драсканиците на всички по темата и тези жлъчни нападки против колегата. ...Много гадно ми стана лично на мен макар, че темата не е моя,а предстявам си какво му е пък на колегата ...
Щом момчето има желание нека си смени мотора- сигурно си е преценил разходите и т.н. пък ако не е - нали той ще си чука главата няма да сте вие ? И какво всички сте тръгнали да му смятате тука разходите и приходите - все едно вие му плащате заплатата.
Като си е решил нека да се пробва да му мине мерака и като не е лъжица за неговата уста сам ще се откаже....
Иначе наистина е34-ката нормалната си е доста скъпа за поддръжка - не говоря за гориво ,а за консумативи .Най-малкото с тези смени на 4-5 месеца на основните консумативи през 10 000 км,а и като добавиш и цените за гуми,който трявба да сменяш два пъти в година - зимата и лятото и автокаско като сложиш и ...цифрите си стават сериозни ..Може в един момент да се получи че не можеш да изкараш гаджетото си на кафе, а наливаш пари в автомобила и е нормално приятелката ти да започне да се дразни от това. И наистина е тъпо -да предпочетеш бездушната ламарина пред човешкото същество ... Ама всеки си има глава на раменете и сам си решава. Лично за мен при този ми доход, а не взимам малко на фона на средната заплата за страната имам за поддръжка на е34-ката, за излизане и т.н.,но всичко ми е строго пресметнато и ако някога се позволя повече лукс може и да не остане за фонда''и аз съм човек''. И все пак не се хвърлям в подобни проекти с наливане на пари в някакъв автомобил. Все пак за 11 000 бих предпочел да си купя лачено е39 или да добавя още някоя хилядарка и да си купя е38,в което ако си возя дупето и това на гаджето ще ми е много по-гот отклкото да се правя на рейсър с някакво си е34 без изолации и изтърбушено отвсякъде.Ама всичко е въпрос на вкус и принципи. Лично аз не бих налял толкова пари в един автомобил ,а бих предпочел за същите да си купя по-нов модел от същата марка. Нали колата все пак е взимаме каот необходимост и тя на нас да служи,а не ние на нея ?
1-подръжката на е34 не е скъпа за хората които са в час

2-за 11000 по скоро да си вземеш лачено м5 или м3 а като стигнеш възрастта за пред пенсия да вземеш някоя лъскава лимонзина

3-някой гаджета предпочитат да се возят в изкорубени друсащи коли а не в някоя прехвалена лимонзина на 10 години новвнос

4-колата не е само необходимост,тя е и удоволствие,за за парите на една безмислено скъпа лимозина можеш да вземеш практична и икономична кола за всекидневна употреба на която няма да робуваш,и един представител на марката бмв който да се кара по предназначение и да доставиш на теб и мацката ти яко удоволствие

5-всеки сам избира на кво да се прави в този живот,някой наливат по 20 000 в бараки на 15 години,други се правят на баровци с 15 годишни лимота,трети се правят на рейсъри,а някой се правят на господ и съдят другите на какви се правят и казват....ако аз бях,ако аз мога,аз бих направил и тнт

та всеки луд с номера си,по добре си живейте живота и се наслаждавайте на мига,щото кефа няма да е вечен

- Vasko
- ентусиаст
- 

- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
kirililiev написа:sineok_pi4_ написа:BULL3T написа:Мога да отделям 500 до 600 лв на месец за тази кола,говоря като редовни разходи ,масла,бенз и тн. Просто искам да взема този кораб и да му се радвам,понеже се напатих от фордове и опели. Иначе за това да го правя да върви,имам си няколко хилки прибрани под леглото ,за да я подкарам,дори като за начало да стигнат само за нов мотор или оправяне на този! Не смятам за 2 месеца да я направя 300 коня,говоря за период от година, може би и повече,взависимост от това как се развие живота ми.
Оф, до сега Ви четох драсканиците на всички по темата и тези жлъчни нападки против колегата. ...Много гадно ми стана лично на мен макар, че темата не е моя,а предстявам си какво му е пък на колегата ...
1-подръжката на е34 не е скъпа за хората които са в час
2-за 11000 по скоро да си вземеш лачено м5 или м3 а като стигнеш възрастта за пред пенсия да вземеш някоя лъскава лимонзина
3-някой гаджета предпочитат да се возят в изкорубени друсащи коли а не в някоя прехвалена лимонзина на 10 години новвнос
4-колата не е само необходимост,тя е и удоволствие,за за парите на една безмислено скъпа лимозина можеш да вземеш практична и икономична кола за всекидневна употреба на която няма да робуваш,и един представител на марката бмв който да се кара по предназначение и да доставиш на теб и мацката ти яко удоволствие
5-всеки сам избира на кво да се прави в този живот,някой наливат по 20 000 в бараки на 15 години,други се правят на баровци с 15 годишни лимота,трети се правят на рейсъри,а някой се правят на господ и съдят другите на какви се правят и казват....ако аз бях,ако аз мога,аз бих направил и тнт
та всеки луд с номера си,по добре си живейте живота и се наслаждавайте на мига,щото кефа няма да е вечен
Ами колега, моета е34-ка си е евридейка.Аз на 4-5 месеца сменям масла защото стигам пробега за смяна и в момента съм се ориентирал към е38 за събота и неделя, а тази да си ми остане като евридейка. Това исках да кажа ,че тези 11 000 вместо да ги вложа в е34-ка и да му правя разни реконструкции катоне се знае в крайна сметка какъв ще е крайният резултат, бих си купил една от по-големият клас и да си ходя с нея нагоре надолу . Все пак няма целият ми живот да мине с лист и химикал и да смятам 20 лв. днес за гориво, утре 250 лв. за масла, вдругиден 800 за 4-ри нови гуми ..Стига бе! Ами семейството къде остана ? Ако трябва да избирам дори бих избрал семейството пред колата .С автомобила може да се разделя и като дойдат по-хубави времена да си купя от по-голям клас от същата марка, но децата и семейството ? Тях няма кой да ми ги върне .......
- Zubcho
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Последният коментар беше най-умен. Правиш каквото намериш за добре.
			Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
		Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Finikova_Palma
- Потребител
- 

Така де, аз с кого съм се заяждал, просто постнах 1 много проста сметка... И да си кажа правичката на времето пробах такава работа, ако си перфекционист като мен, излиза доста солено, затова както казвам, ще изчакам (за да не се разкарвам) и тогава, като почнат да ги продават на кило ще си купя 2 и ще си стегна едната  Даже ще и плащам данък какъвто и се полага и ще я пусна в някой "карс" да я направят незабравима
 Даже ще и плащам данък какъвто и се полага и ще я пусна в някой "карс" да я направят незабравима 
			 Даже ще и плащам данък какъвто и се полага и ще я пусна в някой "карс" да я направят незабравима
Аре да караме бреее... Стига се стискаате за тея стотинки...