въпрос за авто-диагностика

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 07 Мар 2009, 0:14

skylord написа:Да прав си, явно само за е34 не си заслужава, на мен ми трябва повече за е46-цата, че през 1 седмица святка airbag-a на пасажерската седалка - вече за 2-ри път и набутах 40 лв. за зануляване.. пък и има някакви полезни настойки до колкото гледах, както и лайв дата.
Дано извадя късмет и ми излезнат всички функции и на е34-ката :confused:

мога само да ти пожелая късмет. ама нали се сещаш, че това святкане на лампата не се оправя само с гасене а с търсене на причината за запалването?

абе, чат пат се чудя, не че аз съм от най - големите кавгаджии и панайрджии, ама какво точно им говорите на майсторите? конкретно за възглавниците, ти какво му казваш - загаси ми лампата или намери защо е светнала? защото колкото и да съм кротък ако му кажа да намери причината защо е светнала и той само я загаси и си платя за това и тя после пак светне....не, че само няма да му платя вторият път но сигурно и ще му писне от мен.....

не знам, добре че не ми се налага да се срещам с такива индивиди "майстори".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от skylord » 07 Мар 2009, 0:22

Проблема е в датчика за тежест на пасажерската седалка - около 700 лв. е нов с работата - първия път така и не разбрах, че е от него, защото тея тука във сервиза са адски борсуци (не го препоръчвам на никои) втория път отидох за рекламация защото светна след 1 седмица и тогава ми обясниха, след като се изпокарах със сумати хора... Естествено за да ме пуснат до клетката трябваше да направя поръчка и пак си платих 40 лв.
Вече като знам къде е проблема, прочетох по темата и се оказа, че проблема може да се орпави за 1 лев с 3 елемента да се свържат към датчика, но пак трябва ресет, а аз вече съм бесен и не искам да ходя при смотаняци и за това си търся диагностика....
Съжалявам за дъглгия пост, който няма нищо общо с темата, но исках да отговоря на колегата @2bar

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Мар 2009, 0:30

тия дни мини да видим дали ще има ефект чистенето
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 07 Мар 2009, 0:41

_65536_kb_sec_ написа:тия дни мини да видим дали ще има ефект чистенето

к'во да ги чистите грешките ? все тая....

така, както го описва проблема е или в самият датчик, инсталацията на датчика (ако наистина е записан точно този датчик) или слага нещо на предната седалка (торба, чанта и т.н.).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 07 Мар 2009, 9:08

пичове за съжаление единствения читав вариянт за диагностика е този: http://sklad66.com/cms/index.php?page=s ... &Itemid=69
не правя реклама на сайта но тъи като вече пробвах Carsoft 6.5 и мога да ви кажа ,че е като да гледаш комикс.Нямаш достъп до никакви настроики или живи данни при нашите коли!Докато с инпата положението е различно!Но и цената е друга ,за сметка на това инпата е аналог на DIS и нещата се виждат различно!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 07 Мар 2009, 9:39

Има и по-евтини EDIABAS INPA. Специално за този фирма от линка гарантирам за доставката, понеже съм купувал точно това от тях за приятел.
Уви, както писах и по-горе, отново безполезно на моята кола :mhihi: , но с по-новите (като Е46) е "машина".

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 07 Мар 2009, 9:41

При мен положението е същото като при Postman та даже и по-лошо.Единствено Air bag ми чете всичко дрего е modul not respond :( Колкото и пъти да я инсталирам наново тая програма и все същото.Лаптопа ми е дърт с реалин COM порт ама на файда никаква.Взех да си мисля да не е нещо от ХР-то да не би ако е под 98 компютъра нещата да са други макар че Карсофта го дават да върви под WIN 98 и ХР :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 07 Мар 2009, 9:44

Дино, пробвал съм и със стар лаптоп, с реален СОМ порт и СЪС Windows 98 - пак греда... явно трябва оригинален софтуер, както predel по-горе писа...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от IAV » 07 Мар 2009, 9:46

dinozab написа:При мен положението е същото като при Postman та даже и по-лошо.Единствено Air bag ми чете всичко дрего е modul not respond :( Колкото и пъти да я инсталирам наново тая програма и все същото.Лаптопа ми е дърт с реалин COM порт ама на файда никаква.Взех да си мисля да не е нещо от ХР-то да не би ако е под 98 компютъра нещата да са други макар че Карсофта го дават да върви под WIN 98 и ХР :roll:

дръпни си от датата софта върви!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 07 Мар 2009, 9:52

Предлагам да съберем пари и да си купим 1 такъв диагностичен уред който да показва данни в реално време. Говоря за колегите от Сф. За съжаление съм безработен и нямам възможност да отделя много пари, но 10-15 лв мога да дам. Поне после ще знам, че ще мога да го ползвам когато ми е нужен. Естествено това ще е веднъж на 2 месеца най-много.
Мисля, че така ще спестите по 40лв. на диагностика и ще си избиете дадените пари многократно.

Предлагам на Явор (Postman) да даваме парите и той да закупи уреда, тъй като има опит вече в закупуването от Англия. 66 паунда ~ 165лв. 12-13 човека по 15лв. и ето ти уред за диагностика.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 07 Мар 2009, 10:03

Zubcho написа:Предлагам да съберем пари и да си купим 1 такъв диагностичен уред който да показва данни в реално време. Говоря за колегите от Сф. За съжаление съм безработен и нямам възможност да отделя много пари, но 10-15 лв мога да дам. Поне после ще знам, че ще мога да го ползвам когато ми е нужен. Естествено това ще е веднъж на 2 месеца най-много.
Мисля, че така ще спестите по 40лв. на диагностика и ще си избиете дадените пари многократно.

Предлагам на Явор (Postman) да даваме парите и той да закупи уреда, тъй като има опит вече в закупуването от Англия. 66 паунда ~ 165лв. 12-13 човека по 15лв. и ето ти уред за диагностика.

Поздрави
:yes:
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 07 Мар 2009, 10:04

И от къде ще се намери такъв оригинален софт само немога да разбера.IAV от дата.бг ли говориш :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 07 Мар 2009, 10:29

Zubcho написа:Предлагам да съберем пари и да си купим 1 такъв диагностичен уред който да показва данни в реално време. Говоря за колегите от Сф. За съжаление съм безработен и нямам възможност да отделя много пари, но 10-15 лв мога да дам. Поне после ще знам, че ще мога да го ползвам когато ми е нужен. Естествено това ще е веднъж на 2 месеца най-много.
Поздрави

Ти май не си чувал поговорката за орташката кобила...
Имам контра-предложение - има седмични сбирки в четвъртък на OMV Бояна (за София говоря), ако всеки от разполагащите с CarSoft ги посещават заедно с "уреда", нуждаещите се ще могат да го ползват безплатно, както последния път например.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от IAV » 07 Мар 2009, 10:56

dinozab написа:И от къде ще се намери такъв оригинален софт само немога да разбера.IAV от дата.бг ли говориш :roll:

да той не е оригинален но явно е кракнат като хората и върши работа пробвал съм го!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 07 Мар 2009, 17:02

Postman написа:
Поздрави

Ти май не си чувал поговорката за орташката кобила...
Имам контра-предложение - има седмични сбирки в четвъртък на OMV Бояна (за София говоря), ако всеки от разполагащите с CarSoft ги посещават заедно с "уреда", нуждаещите се ще могат да го ползват безплатно, както последния път например.

Аз визирах подфорум е34 и по-специално Софийската група. Поне сме стабилни (поне тези които познавам) и смятам ще се разберем кой кога да ползва уреда. До сега Стоян не отказал на никой диагностика.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ПредишнаСледваща

Назад към E34