Проблем помагайте.Глъхне и пука кочината -Нов Проблем
Модератор: Технически модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
Студ
"Под смукателния колектор се намира. е...ана работа е, да знаеш"
Ммммм дам днеска нестана много студ маи събота или неделя в близката автомивка ще я оперирам
Ммммм дам днеска нестана много студ маи събота или неделя в близката автомивка ще я оперирам

- saint85
- младши ентусиаст
-
Диагностика
Колеги днес ходих на диагносика в СБА-то момчето беше много усложливо 2 часа се занимава с мене имаше някакви грешки в модула на компа -нещо такова каза той изчисти ги,намери една малка дупчица от кадето смучеше въздох залепи я, почисти тази клапата която е на колекторите след гофрирания маркуч и сега колата работи добре даже вече го няма това замисляне като подадеш рязко газ
обаче остана една грешка на отоплението - масата на ламбда сондата която неможахме да отстраним човека ляга отдолу и я превърза цялата и изолира наново,но пак така
Други грешки компа не дава 3 пъти я закачахме след това и те това е
Според мен може нещо от компа на газтта да се е натрупала грешка щото кофти работеше на газ или да е била някоя лула (две бяха нацепени преди да ги сменя) и след като смених свещи и лули да са останали само грешките незнам....... За сега рабои добре даже и почна по-малко да пуши
П.С. Ще я истестван тука няколко дена и пак ще пиша

обаче остана една грешка на отоплението - масата на ламбда сондата която неможахме да отстраним човека ляга отдолу и я превърза цялата и изолира наново,но пак така

Според мен може нещо от компа на газтта да се е натрупала грешка щото кофти работеше на газ или да е била някоя лула (две бяха нацепени преди да ги сменя) и след като смених свещи и лули да са останали само грешките незнам....... За сега рабои добре даже и почна по-малко да пуши

П.С. Ще я истестван тука няколко дена и пак ще пиша
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- saint85
- младши ентусиаст
-
притриса
И така да бутна малко темата минаха се 1-2 седмици и реших да пробвам как работи на газ нали се стопли
отначало беше добре с леки претрисания на ниските обороти, обаче като минах 30 км. и се почна едно зверско тресене оборотите си играят както си искат даже тръгва да ми гасне като спирам на светофарите а като я вкарам в над 2-2.5 оборота сичко спира и заспива направо
после обърнах на бензин и като се заслушах пак го има това леко тресене по малко е ама се усеща с "Кристиано" ония ден си сабрахме колите и гледам неговата не тресе така само от време на време леко се поклаща се едно казва "айде де дай малко газ аз под 3 не вървя"
а мойта през цялото време тап-тап-тап -таптап- си претриса и си мисля че това може да влиае на газ аз май само бубини не проверих и стъпково моторче може ли някой да ми каже конкретни симптоми и на двете за да се ориентирам по-добре или направо майстор който разбира от тоци за да може да ми каже ако е бобина
Благодаря предварително

Благодаря предварително
- saint85
- младши ентусиаст
-
И пак се почна
Така ново 20 нещо почна да ми трака отпреде май е верига ще дам линк към видео снимал съм си моторя как работи
http://video.data.bg/preview/68336
Ако някой спец знае да каже от какво е този шум
и още една молба може ли да се свали стъпковото моторче без да се свалят колекторите ??? приалгам снимка -нали това е стъпковото или съм се объркал ???
http://video.data.bg/preview/68336
Ако някой спец знае да каже от какво е този шум

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Сваля се и без да махаш колекторите.. Не се вижда дали това е стъпковото моторче от снимката .. Но като погледнеш посредата точно ка колекторите в дупчиците... Има един дебел маркуч за вакумите... Този маркуч води до стъпковото моторче... Цилиндрично е и се държи на един гумен пръстен..Свалянето му е що годе не много трудно... Но за слагането покани гаджето си примерно ако и са тънки ръчичките да бръкне... много е куцо... За по удобно може да махнеш капака на масления филтър и от тая посока да бръкнеш да го свалиш...Киснеш го с ацитон примерно...Но доста дълго..Пълниш го и го друсаш яко... Да се изплакне хубаво... Мойто като го свалих последно нямах толкова време и не го плакнах дълго, но мисля скоро пак да го правя това упражнение да видим... Иначе има подобрение...
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3