автоматикът буксува-съвет
Модератор: Технически модератори
59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
значи моя съвет е да се чуете с ivan. и да мръднеш до Петрич да го види какво и как прави твоя автомат и да ти даде съвет
Аз лично смятам малко по натам да събера някой лев да си купя всички дискове за автомата + разни шайби дето оплътняват и всякакви подобни + масло и филтър и да отида при него да го реставрираме напълно.
Аз лично смятам малко по натам да събера някой лев да си купя всички дискове за автомата + разни шайби дето оплътняват и всякакви подобни + масло и филтър и да отида при него да го реставрираме напълно.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
по спомен ванката ми каза че дисковете струват 650лв, а тази цена на фона на 2000лв която предлагат от повечето сервизи за автоматици е повече от перфектна.

Re: ааа
Толкова събира +-200грама,но трудно се източва всичкото-около 0.5литра в мозъка и 1.5литра в балона си оставам при смяна ,затова от пробката изтичат около 5 литраbmwfena написа:5НР18 -8литра масло хваща май-моята толкова хванаarkys написа:кутията от къде се проверява за ниво на масло и за качеството му изобщо,защото днес я гледахме като голям камък/////никъде пробка или нещо подобно///ако може снимкиколата е на 219200км ако е от значение и днес като я обслужихме се оказа че и въздушният филтър е ОРИГИНАЛНИЯТ
![]()
![]()
та така/////////ако някой може да ни каже цени на филтър и масло и колко побира тоя туч
За мене това е смяна на масло,да ти източат почти цялото и да ти налеят толкова,а не ''някъде си''просто го смесват старо и ново
И ако четеш дадени каталози смяна се състои в източването на картера на автомата и пълнене на кутията -3.5 литра,фактически си освежил старо масло(около 5,5 литра) с ново 3.5
Последна промяна ivan. на 25 Дек 2008, 11:26, променена общо 1 път

by ''kompleksa''
Re: a
Пробва ли да и долиеш масло.arkys написа::banghead:![]()
При положение,че не е сменяно преди тебе е много вероятно да се е износила кутията и маслото в нея да е черно,но това е крайния вариант.
При износени фрикциони се развалят и притисквателите им,защото трият на метал,в следствие на това триене,долу на магнитите трябва да имаш много ситно смелени стружки.
Пробва ли да й долиеш масло?

by ''kompleksa''
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
какве -направо картера ми свалиха...доколкото си спомням 8л и малко хвана и си потече от контр.пробкаivan. написа:Толкова събира +-200грама,но трудно се източва всичкото-около 0.5литра в мозъка и 1.5литра в балона си оставам при смяна ,затова от пробката изтичат около 5 литраbmwfena написа:5НР18 -8литра масло хваща май-моята толкова хванаarkys написа:кутията от къде се проверява за ниво на масло и за качеството му изобщо,защото днес я гледахме като голям камък/////никъде пробка или нещо подобно///ако може снимкиколата е на 219200км ако е от значение и днес като я обслужихме се оказа че и въздушният филтър е ОРИГИНАЛНИЯТ
![]()
![]()
та така/////////ако някой може да ни каже цени на филтър и масло и колко побира тоя туч
За мене това е смяна на масло,да ти източат почти цялото и да ти налеят толкова,а не ''някъде си''просто го смесват старо и ново
И ако четеш дадени каталози смяна се състои в източването на картера на автомата и пълнене на кутията -3.5 литра,фактически си освежил старо масло(около 5,5 литра) с ново 3.5

Точно за смяната на маслото ти правя евала и това исках да кажа-така се сменя масло на автомат,А не налеят 3,4 или 5 литра и сменихме ти маслото-готов сиbmwfena написа:какве -направо картера ми свалиха...доколкото си спомням 8л и малко хвана и си потече от контр.пробкаivan. написа:Толкова събира +-200грама,но трудно се източва всичкото-около 0.5литра в мозъка и 1.5литра в балона си оставам при смяна ,затова от пробката изтичат около 5 литраbmwfena написа:5НР18 -8литра масло хваща май-моята толкова хванаarkys написа:кутията от къде се проверява за ниво на масло и за качеството му изобщо,защото днес я гледахме като голям камък/////никъде пробка или нещо подобно///ако може снимкиколата е на 219200км ако е от значение и днес като я обслужихме се оказа че и въздушният филтър е ОРИГИНАЛНИЯТ
![]()
![]()
И ако четеш дадени каталози смяна се състои в източването на картера на автомата и пълнене на кутията -3.5 литра,фактически си освежил старо масло(около 5,5 литра) с ново 3.5през смяна на масло сменям и тва на кутията заедно с филтъра-компромиси не правя
![]()

by ''kompleksa''
след празниците се заемаме с кутията щото сега ще сме доста време

Обичай ближния,ближи обичания!!!
За много години на всички здраве,щастие и пари!
Та към въпроса-эакачихме колата на компютър преди да започнем всякакви интервенции по кутията и излезна че има грешка в 2-ри клапан,но тези от сервиза само гадаеха какво може да е ;запушен,клеясал,не достатъчно ниво на маслото или задръстен филтър на кутията
какво е вашето мнение колеги???

Re: автоматикът буксува-съвет
колега посочи кой е този втори клапан,който са ти казалиarkys написа:За много години на всички здраве,щастие и пари!![]()
![]()
Та към въпроса-эакачихме колата на компютър преди да започнем всякакви интервенции по кутията и излезна че има грешка в 2-ри клапан,но тези от сервиза само гадаеха какво може да е ;запушен,клеясал,не достатъчно ниво на маслото или задръстен филтър на кутията
какво е вашето мнение колеги???

Имам всички датчици и соленедоиди в мозъка на автомата и мога да ти помогна
не знам кой е този клапан,Ванко!Така ми казаха,че изписва на монитора на компютъра,че дава грешка на 2-ри клапан на кутията и започна едно гадаене къде е ,какво е или от какво е и т,н, абе писна ми от гейове знаещи и незнаещи и вече пари в сервиз не давам,та затова исках съвет или май като се позатопли да правя екскурзия до Петрич
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
това би трябвало да е клапънчето дето пуска масълцето като преминаваш от първа на втора или от трета на втора предавка, т.е. дето управлява превключването на предавките.
много често омеква пружинката му ( понеже най-често то се използва ) и тогава се получава прекалено плавно превключване на предавките - буксуване.
но ако това ти е проблема - би трябвало да буксува само при смяна на 1-2, 3-2 предавка.
много често омеква пружинката му ( понеже най-често то се използва ) и тогава се получава прекалено плавно превключване на предавките - буксуване.
но ако това ти е проблема - би трябвало да буксува само при смяна на 1-2, 3-2 предавка.

Re: автоматикът буксува-съвет
да ти ги пратя всички датчици и майсторите да използват този,който им трябва,след това ми връщаш останалитеarkys написа:не знам кой е този клапан,Ванко!Така ми казаха,че изписва на монитора на компютъра,че дава грешка на 2-ри клапан на кутията и започна едно гадаене къде е ,какво е или от какво е и т,н, абе писна ми от гейове знаещи и незнаещи и вече пари в сервиз не давам,та затова исках съвет или май като се позатопли да правя екскурзия до Петрич
за сега ще е така,а като се поразтуши при тебе,ако нямаш нищо против,защото на тези им нямам ама грам доверие////////////а на кутията може ли да и стане нещо по принцип ако се кара така 1-2месеца?
точно така еBMW5820iA написа:това би трябвало да е клапънчето дето пуска масълцето като преминаваш от първа на втора или от трета на втора предавка, т.е. дето управлява превключването на предавките.

59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4