Желаещи за гумички клапани парно

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Гумички клапани парно

Анкетата свършва на 19 Ное 2008, 20:12

Трябват ми 2 или колкото искате бр.
15
83%
Не ме интересува, имам си майстор
3
17%

Общо гласове : 18
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 27 Ное 2008, 22:23

Здравейте, набързо и накратко.

Намирам "майстора" и директно отивам при него. Разбираме се, че е съгласен да направи въпросните гумички /2 модела, с различно "ФИ"/, напълно разбирам, че трябва да се направят "матрица" - 2 бр и струват няколко левчета. По-късно разбирам, че въпросните матрици остават за майстора след като ги платя. Тук вече не издържах, защо да плащам нещо което си е мое и да остава някъде, където някой ще печели пари /дори и 1 ст. да е/ от това което е лично мое, платено от моя джоб. Не желая никой да се облагодетелства, печели и каквото се сетите за моя сметка. Така работа се разсъхна, пробвах в частна фирма, разправям им ще станете единствен производител на тия неща, харчат се лесно и т.н., никой не вдява и не иска да ме разбере. То кой ли ги произвежда да питам ?, освем да пиша до централата на БМВ. Прегледах разни каталози в нета, нищо. Както и да е, ще се побългарява засега този агрегат.

Поздрави и със здраве.

Засега с О-пръстени.

За колегите които желаят тези "гуми" могат да си набавят нужните части от железария с разглобен клапан в ръце, търсете масло-устойчиви пръстени, такива съм си сложил, следва посещение в магазин за газови уреди и уредби, търсете някакво малко единично платно - тънко, да не е комплект че е цифра. Изрязвате по ФИ на големия пръстен и малко отгоре, и сглобявате.

Потребител
Аватар

Относно гумицките

Мнение от george_BMW » 29 Ное 2008, 9:06

Колега, дай малко снимков материал ако може Благодария

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 29 Ное 2008, 12:16

Ще кача снимки тия дни, трябва да купя О-пръстени и платно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mi6a_2004 » 03 Дек 2008, 22:43

здравейте колеги аз сьм нов. имах сьщия проблем с парното.благодаря на този който е описал как точно се сменя.

Потребител
Аватар

Мнение от gothik » 26 Яну 2009, 12:40

Аз пробвах следното:
Свалих клапаните,разглобих ги,почистих ги след което махнах котвитв и пружинките на водачите и слобих всичко.Бубините не работят-пробвах ги.Сега има парно та се къса.

Предишна

Назад към E34