За сферите на нивомата при Touring-a
Модератор: Технически модератори
47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
E при мен друса и отпред, и отзад, пък отпред нямам сфери
Наистина ли е толкова фрапираща разликата като съм с 17'' 225/45 гуми 

BMW only!
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
skylord написа:... идеята беше как да е примерно на 550мм и да не друса.....
Ето, това ако може някой да го направи, ще ме избави от 4х4 напъните, пък и до колкото съм запознат Off-road водите са доста по-мътни от колкото ... да ремонтираш и подържаш BMW Е34!

Последна промяна Tod на 11 Дек 2008, 16:20, променена общо 1 път
Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
- skylord
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
amd написа:E при мен друса и отпред, и отзад, пък отпред нямам сфериНаистина ли е толкова фрапираща разликата като съм с 17'' 225/45 гуми
ми явно - аз съм сега зимата с 15" 205х65 и няма грижи

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Не ми остава време от месец и нещо насам за форума и сега виждам темата
Явор Постман обясни за връзката между високото ниво на задницата при нарочно пререгулиране и твърдоста като функция от това ...
Няма как нивото на задницата да е на 550 мм и да вози меко , при това ниво системата работи на високо налягане и до пружините явно не може да се стигне даже. Абсолютно вярно и според мен ,че трябва да се спазват заводските настройки.Моето ниво е в горния край на допусковото поле (общо 10 мм) ,колата ми вози съвсем нормално - изобщо не стръсква или пък подскача хем карам като побеснял ,ако имах такъв проблем досега щях да съм оревал света и световните форуми ако не можех да намеря решение
По отношение на синтез между перфектна настройка на окачване към характеристиките на нашите "друмища" моето мнение ,че трябва да е такова ,че да не губят сцепление/контакт колелата от подскачания при нерваности и високи скорости.Досега комбито никога не ме е излъгало ,затова и не съм мислил да стягам окачването ... Ако обаче някой ден ми дойде тази идея на ум ,бих потърсил нивомат от Алпина В10 4,6 - там характеристиките съм сигурен ,че са доста по-различни
На Тошето му трябват поне -20 мм предни пружини и възстановяване на заводското ниво на задницата и всичко ще е супер.Това от друга страна ще го лиши от функцията офроуд ...
Георги Пенчев

Явор Постман обясни за връзката между високото ниво на задницата при нарочно пререгулиране и твърдоста като функция от това ...
Няма как нивото на задницата да е на 550 мм и да вози меко , при това ниво системата работи на високо налягане и до пружините явно не може да се стигне даже. Абсолютно вярно и според мен ,че трябва да се спазват заводските настройки.Моето ниво е в горния край на допусковото поле (общо 10 мм) ,колата ми вози съвсем нормално - изобщо не стръсква или пък подскача хем карам като побеснял ,ако имах такъв проблем досега щях да съм оревал света и световните форуми ако не можех да намеря решение

На Тошето му трябват поне -20 мм предни пружини и възстановяване на заводското ниво на задницата и всичко ще е супер.Това от друга страна ще го лиши от функцията офроуд ...
Георги Пенчев
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
При мен ако го пусна отзад до заводските стойности седи като натоварена колта
клекнала.Кви пружини сега трябва да търся за отпред за да стане равна тая кола и да си вози комфортно червини сини бимбияви ли и аз незнам те са хиляда вида 

- Penchev
- Сватбаря
-
dinozab написа:При мен ако го пусна отзад до заводските стойности седи като натоварена колтаклекнала.Кви пружини сега трябва да търся за отпред за да стане равна тая кола и да си вози комфортно червини сини бимбияви ли и аз незнам те са хиляда вида
Търсиш -20 мм поне

Ще помоля и Тошето да го направи това и той мисля ,че е на 15 цола.
Аз ще видя как са височините и точно ще ти кажа какво да направиш

Георги Пенчев
- skylord
- младши ентусиаст
-
незнам -20мм дали ще го оправят... когато мерих отзад мойта да я регулирам по заводвско 520 мм... отпред беше приблизително 580...
така че може и към 30 мм да е
П.С. с 15" джанти съм
така че може и към 30 мм да е

П.С. с 15" джанти съм
- BMWm5
-
-
- Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
- Мечтае да кара: м6
колеги тъи като има тема за задко ока4ване искам да попитам какво да направя:
Смених предните амортесиори на комбито и се появи следния проблем задницата падна супер много се едно има 200 кила в багажника а разтоянието отпред между калника и гумата е кам 4 пръста ... и това много ме дразни
да базикам ли нивомата или да сменя задните пружини?
Смених предните амортесиори на комбито и се появи следния проблем задницата падна супер много се едно има 200 кила в багажника а разтоянието отпред между калника и гумата е кам 4 пръста ... и това много ме дразни
да базикам ли нивомата или да сменя задните пружини?
- hallokalo1
- Потребител
-
- Кара: e31 e34 e21
- Мечтае да кара: e 911 ;)
на моита сферите са приключили , и е твърда като камък!!!дали 6те е горе,или долу се си е фвърдо.стана 3 пъти сменчм тампоните.взимам нормални тампони за седан,и ги разпробивам на 12,5мм мислч,4е бе6е,4е са 3 пъти по-ефтини.джантите са ми като на синиото комби на колегата амd 17 x10Js golqm bordнаи-широките гуми,които се събират са 225-45.работата при мен е съвсем вкаменена!!!ама си е кеф по равното ,не знае какво е да се наклони бангията 

- Penchev
- Сватбаря
-
- Tod
- ентусиаст
-
Penchev написа:Колеги ,давайте разстоянията на предниците![]()
Георги Пенчев
Горе-долу, точно 600мм.

Джанти 15"
Good Luck
- Penchev
- Сватбаря
-
penchev - 560 mm (205/65/15)
E34 Power - 610 mm (225/50/17)
Plague - 570 mm (205/65/15)
Колеги ,казвайте как са ви предниците
Георги Пенчев
E34 Power - 610 mm (225/50/17)
Plague - 570 mm (205/65/15)
Колеги ,казвайте как са ви предниците
Георги Пенчев
- Tod
- ентусиаст
-
И аз съм на 205/65-15"
Good Luck
- skylord
- младши ентусиаст
-
- Penchev
- Сватбаря
-
Tod написа:И аз съм на 205/65-15"
Тошко ,намирай едни пружини ма да са поне -35 мм отпред и свали задницата до заводското ниво ,колата ще стане

Георги Пенчев
47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4