Кои са най-подходящите зимни гуми?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 1.8
Мечтае да кара: Е39 2.5 D

Мнение от vodach » 10 Ное 2008, 20:33

bmwfena написа:Мишелин-Алпин...всичко друго е компромис :!: :!:

Чак пък удивителни. Те се слагат ако е нещо важно. Това са наистина много добри гуми. Ти карал ли си друг път с тях, че си толкова сигурен ?

А пък колегата с 280 лв за едната Континентал, направо ме фърли в музиката. 1120 лв за 4 гуми си е налудничево. Тук май не става въпрос само за сигурност. Като се има предвид че след 2 години ще ги изхлвърли. Даже и за стил не знам дали става въпрос. Той ще кажа за причната???

Цветико,

Кажи за твоите гуми. Какви позлваш и къде си ходил с тях. Колко време ги караш ? :D
"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 10 Ное 2008, 22:14

vodach написа:

Чак пък удивителни. Те се слагат ако е нещо важно. Това са наистина много добри гуми. Ти карал ли си друг път с тях, че си толкова сигурен ?

А пък колегата с 280 лв за едната Континентал, направо ме фърли в музиката. 1120 лв за 4 гуми си е налудничево. Тук май не става въпрос само за сигурност. Като се има предвид че след 2 години ще ги изхлвърли. Даже и за стил не знам дали става въпрос. Той ще кажа за причната???

Цветико,

Кажи за твоите гуми. Какви позлваш и къде си ходил с тях. Колко време ги караш ? :D
не съм карал колега-само съм гои виждал на снимка :mhihi: :mhihi: :mhihi: аз кога съм виждал гуми че и зимни- :mhihi: :mhihi: а удивителните съм ги сложил щото наистина е важно за да се знае коя е най добрата зимна гума.А за колегата че е дал 1000 и отгоре пари за зимни гуми-имал момчето дал-тебе кво те дразни това.Ти си най големия капацитет тук май -щото гледам си компетентен
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: T-34

Мнение от rdvr_burgas » 10 Ное 2008, 22:22

vodach написа:
Цветико,

Той неговите зимни гуми ги кара лятото :lol: а летните зимата :mhihi:
Всеки луд с номера си :shock:
R6 - Was sonst?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 10 Ное 2008, 22:23

:mhihi: ооо батко батко

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 10 Ное 2008, 22:24

rdvr_burgas написа:
vodach написа:
Цветико,

Той неговите зимни гуми ги кара лятото :lol: а летните зимата :mhihi:
Всеки луд с номера си :shock:
трее да ни рецептата тогаз :mhihi: :mhihi: зако да взимаме зимни гуми :mhihi:
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 11 Ное 2008, 0:00

Breyton написа:
Penchev написа: ...

Трябва ли после да се регулира нещо по дифа или само слагаш касетата и караш?

Абсолютно нищо не се регулира ,защото няма никакви промени в разстоянията, конструкцията :!: Пиньона не се пипа , просто "плъг енд плей" дето викат онези прасета отвът океана ,дето ги мразя и са в криза сега :mhihi:

Няколко дифа така правихме и всички са в движение и всички са доволни ,скоро и аз :D

Георги Пенчев
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 11 Ное 2008, 0:02

vodach , Фен-а е прав всеки си избира пътя :)
няма лошо да се дават и повечко пари за безопасност ,просто няма по-хубаво нещо от нова и квалитетна гума :!: Колата започва да се движи сякаш напук на физичните закони :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 11 Ное 2008, 0:10

vodach написа:

Цветико,

Като имате в предвид ,че цяла зима ходя редовно на ски-поне 60-70 дни ,гумите са ми от голямо значение.Отначало залагах на по известни марки-Континентал,Гудиър,цени над 200 и като не останах във възторг се прехвърлих на по-неизвестни марки от скандинавските страни ,като критерий беше мекотата на гумата.Взимам ги от една гумаджийница в Иван Вазов,където ги внасят директно.Имам хубави спомени и от Файърстоун-вземам ги от сервизите Фулда ,като са с два вида шарки-по-едра,която е перфектна за сняг ,но трополи по магистралата и по-дребна-става за всякакви условия.

За зимните гуми през лятото не искам да влизам пак в безсмислени спорове-при сериозно каране,по нашите пътища са много по-добри от летните.Гумите с ширина 275 :confused: ,които слагате стават да минеш един път по централната улица на бавен ход така ,че всички да ги видят,да изсвириш един път при потегляне и един път при спиране и после докато си пиеш питието с приятели и гледате колата да им обясняваш колко са добри.Но за реално,продължително каране ,с висока скорост при всякакви условия,просто не стават. ;)

Имам си и методика на смяната-всяка есен сменям задните с нови,старите хвърлям,през следващата есен сменям и предните и задните с нови зимни , с които карам и през лятото разбира се.Летните гуми за мен са някакво недоразумение,което служи да се пребиеш по-лесно,по българските пътища ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 11 Ное 2008, 8:32

:mhihi: :mhihi: Добре бе адаш, кажи ми ама честно, лятото на най-голямата жега смееш ли да изцедиш ТДС-чето на паважа например?

ентусиаст
Аватар

Мнение от t_andonov » 11 Ное 2008, 9:32

Penchev написа:vodach , Фен-а е прав всеки си избира пътя :)
няма лошо да се дават и повечко пари за безопасност ,просто няма по-хубаво нещо от нова и квалитетна гума :!: Колата започва да се движи сякаш напук на физичните закони :mhihi:

Георги Пенчев

много си прав Жорка пък и няма нищо по ценно от ЖИВОТА все пак ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vodach » 11 Ное 2008, 21:43

Е нали все някой трябва да го играе лош, иначе няма да е интересно.

Я кажете като сме започнали с провокациите, коя гума е по добра по-тясната или по широката за сняг (не за лед) и защо :?: :twisted:

ентусиаст
Аватар

Мнение от t_andonov » 11 Ное 2008, 21:56

vodach написа:Е нали все някой трябва да го играе лош, иначе няма да е интересно.

Я кажете като сме започнали с провокациите, коя гума е по добра по-тясната или по широката за сняг (не за лед) и защо :?: :twisted:
тясната гума е по-добре ама някой друг да обяснява че мен ме мързи :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vodach » 12 Ное 2008, 20:18

Хахаха много се радвам, че мислиш така. Не се притеснявай да щом не искаш да обясняваш. :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от t_andonov » 12 Ное 2008, 20:33

няма от какво да се притеснявам бе смехурко това е световно известен факт който само на теб не ти е ясен май :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vodach » 12 Ное 2008, 21:00

t_andonov написа:няма от какво да се притеснявам бе смехурко това е световно известен факт който само на теб не ти е ясен май :mhihi:

Андонов,

изглежда, този форум е само за мен. Ще пусна на админа да за настройка всеки пост във форума да минава през моята поща.

Понеже виждам, че не си разбрал смисъла на на тази тема, ще ти обясня, че това е тема, която информира всички за видовете гуми и факторите, които влиаят на потребителите да си купят един или друг модел. Има предвид "всички". Чети внимателно и не си позволявай да минаваш на лично обръщение, за да не мина и аз.

ПредишнаСледваща

Назад към E34