Идва ли краят на Е34 ?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 09 Авг 2008, 20:38

имам един смешен колега който не яде дори(за да пести) но все пак си взе фиат стило....гражданска и каско - 700 лв....градски разход на нафта 6/100х2.60 не ми се смята(но е повече от мойта на газ)....обяснявам му аз тия елементарни факти и той ми вика колко нова кола си е взел....аз му предложих следното - земи мойто е34 и го карай седмица...аз ше ходя пеша...и тогава ако пак ми направиш дори елементарно сравнение ще се самозаколя ритуално...
карал съм всекви горобове...фордове....80-тки, Е класи...заеби...тръпката е несравнима с моя кораб от далечната 1989...койото обаче е по подържан и здрав от 95% от 5 годишните коли в БГ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 09 Авг 2008, 21:03

аз по много кофти причина се налага да се разделя със моята красива дива зверкиня :bcry: НО завинаги ще остане в сърцето ми и се заричам че ще си взема едно 530 туринг като си стъпя на краката :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 09 Авг 2008, 21:23

Хора сравняването на е34 с каквото и да било е немислимо не виждам смисъла в тая тема.Който не си харесва бмв-то да не се тормози с него, то е се едно да ходиш със супер наточена мацка дето да те цеди яко обаче да си получаваш най доброто всяка вечер и като я изкараш на разходка да не те е срам, обаче ако не можеш да я задоволяваш както на нея и се иска ти бие шута и отива при по добър от тебе.Така е и с колите които ги продават защото горят много, имат скъпа подръжка и са една и половина идеи над всички останали.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 09 Авг 2008, 21:33

kraininski написа:имам един смешен колега който не яде дори(за да пести) но все пак си взе фиат стило....гражданска и каско - 700 лв....градски разход на нафта 6/100х2.60 не ми се смята(но е повече от мойта на газ)....обяснявам му аз тия елементарни факти и той ми вика колко нова кола си е взел....аз му предложих следното - земи мойто е34 и го карай седмица...аз ше ходя пеша...и тогава ако пак ми направиш дори елементарно сравнение ще се самозаколя ритуално...
карал съм всекви горобове...фордове....80-тки, Е класи...заеби...тръпката е несравнима с моя кораб от далечната 1989...койото обаче е по подържан и здрав от 95% от 5 годишните коли в БГ

Според мен единствено има смисъл, ако взимаш нещо по-различно от Е34, е реалната икономия от спестени пари за гориво.Имам приятел с Пежо 1.1D-каза ми ,че с 40литра изминава 1000 км. но му се вижда много и се надява да падне още като махне катализатора. :mhihi: Горе-долу е свестен разхода на Туинго-между 6 и 8 бензин на градско,значи ако успееш да отидеш на 8 газ на градско си добре(един колега казва ,че толкова му гори в София).Всичко друго с разни малки коли горящи по 10-11 литра бензин,12-13 литра газ или 8-9 литра нафта е извращение със самият себе си. :confused:

И повдигам един въпрос-Е34 на метан. :?: Нека някой ,който има или е виждал нещо подобно да сподели как върви и с колко лева,колко километра се изминават :?:

Хора сравняването на е34 с каквото и да било е немислимо не виждам смисъла в тая тема.Който не си харесва бмв-то да не се тормози с него, то е се едно да ходиш със супер наточена мацка дето да те цеди яко обаче да си получаваш най доброто всяка вечер и като я изкараш на разходка да не те е срам, обаче ако не можеш да я задоволяваш както на нея и се иска ти бие шута и отива при по добър от тебе.Така е и с колите които ги продават защото горят много, имат скъпа подръжка и са една и половина идеи над всички останали.

Е ,точно това обсъждаме-наистина ли Е34 харчи толкова много повече и подръжката и е толкова по-скъпа за да става вече един отречен модел на BMW.Разхода-1-2-3 литра отгоре в сравнение с "малолитражките",частите-по-скъпи,но пък за сметка на това като смениш нещо с години не го пипаш или просто ти се налага да сменяш много малко неща ,ако знаеш каква Е34 да вземеш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 09 Авг 2008, 21:53

е34 на метан се едно жена с чувал на главата :mhihi:

Базикам се ами евтинко е ама ич не върви, познат има и даже гумите са му с по малък диаметър за да насмогва.Няма файда чесно ако ще се кара бмв нека си е бмв. ;)
Момчето с метана не ми е голям приятел и не ми каза много ама като го питах не му беше много до разправяне(личеше че съжалява).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 09 Авг 2008, 22:17

drmirchev написа:е34 на метан се едно жена с чувал на главата :mhihi:

Базикам се ами евтинко е ама ич не върви, познат има и даже гумите са му с по малък диаметър за да насмогва.Няма файда чесно ако ще се кара бмв нека си е бмв. ;)
Момчето с метана не ми е голям приятел и не ми каза много ама като го питах не му беше много до разправяне(личеше че съжалява).

Вече в София с тия задръствания и катаджии през 5 метра е трудно да се кара BMW както трябва-поне аз през повечето време се влача и само в кварталните улички мога да я настъпя.Така ,че за градско каране метана може би е добра алтернатива. :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 09 Авг 2008, 22:28

От 10 години карам Е34 - 525И , 525 ТДС туринг и 525 тдс седан . Тази кола ме кефи максимално и още не съм и намерил достоен заместник .С трите съм минал около 300 000 км .Проблеми -минимални. Даже жена ми ме кара да вземем чисто ново на лизинг но с ръка на сърцето Ви казвам , че не ми харесват .Особенно отвътре. Най - много Е38 3.0Д и от там нататък незнам какво ще е . В края на краищата всеки си знае и джоба и предпочитанията .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 10 Авг 2008, 1:57

след 34 идва 32
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 10 Авг 2008, 9:47

Аз лично не бих си продал мойта Е34.Тази кола така ми пасна, че немога да я сменя, просто ме удовлетворява напълно.Няма нещо което да ме дразни и да ме стимулира за промяна.Налага ми се да карам и да се возя в други коли, но нещо немогат да ме грабнат-с изключение на Е30 разбира се :mhihi: Все едно са ми жена и любовница :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Ренде Вьорнер :)

Мнение от 5етко 5етицата » 11 Авг 2008, 9:56

NeoPrint написа:Mи то БМВ никога не е било кола за лузъри и такива дето си броят последната стотинка! Съответно на класата и цената на поддръжката!
Който иска да набляга на практичността да се мята на Голф или Пасатор.

... и да стърже на Ренде Вьорнер или вибратор "Пингвин":)
Мерцедес е БМВ-то на пенсионера! http://www.blitz.bg/news/article/183677
BMW: "It's the impeccable choice for all who not only understand but care about what makes a good car great."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 7er E38 740iA 4,4l., '99, 286h.p.
Мечтае да кара: M5 400h.p.+ / 500 h.p.+
Детайли за колата: V8, S EDC, ASC, TV/Navi 4:9, 17" 245/55/17...много хубави неща...

Мнение от yuliancho » 11 Авг 2008, 11:03

една истина: докато си подържаме колите хубави и технически и външно, винаги ще бъдем уважавани на пътя, защото караме расови коли! спрем ли да го правим и допуснем където се мерне Е34 то да прилича на щайга, тогава наистина е дошъл краят на Е34. Лошото е че напоследък много пропаднали смотаняци си накупиха по 2000 лева такива щайги и пърдят с тях навред и ужас!!! така като гледам хубавите Е34 в центъра и по кварталите отстъпват по брой на разпадащите се! дано да спре това!

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 11 Авг 2008, 12:12

Друга истина. Колелото се върти и сегашните ни красавици,13+ годишни, след 4-6 години макс ще са на последно раздаване ако изобщо са живи.
Просто идва момент когато ресурса е изчерпан и поддръжката става мъка,разходите неоправдано високи а частите кът.
Част от Е34-ките от първите години на производство и/или лоша поддръжка вече попаднаха в това незавидно състояние. Това са колите дето се продават на некви смешни пари.
Добрата новина е,че има и доста читави екземпляри от този велик модел :bowdown:
Нека силата бъде с нас когато се наложи да се разделим с любимите си.

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 11 Авг 2008, 13:55

Аз се убедих многократно, че хубавите БМВ-та струват много. Има евтини БМВ-та, всичките обаче имат някакви проблеми - дали са пълен гроб или имат някакви дразнещи проблеми - нито една не е перфектна, която да те кефи напълно. Е34 остаря като модел, но е страхотен автомобил, когато е в добро състояние. За съжаление, с годините все повече се амортизират (особено в България) тези коли и е нормално да започнат да намаляват. За феновете няма край - за много хора дори БМВ 2002 е все още живо :) Тъй, че карайте си БМВ-тата и им се кефете, не го мислете много-много. Виж когато човек му се иска, а няма възмножност е кофти. Но има ли кинти - винаги може да се намери нещо читаво. Аз лично ще се стремя за в бъдеще към новите модели (без значение коя серия, всичките ми харесват, без Е46 компакт :mhihi: ).
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от His Shadow » 11 Авг 2008, 14:23

Завинаги в сърцето и душата ми... на тази кола се учих да карам... с тази кола свързвам доста сантиментални неща :mhihi: разделих се с нея преди около 2 години минах на Е36 :mhihi: към Е36 никога няма да се върна :mhihi: исках към Е34 но така и не намерих читава бройка из цялото горубляне... сега карам Hyundai ( мое не ви се вярва ама са ебати здравите котури ) Е34 ще се помни винаги но рано или късно и той си отива... :(

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 11 Авг 2008, 16:39

що да идва края на е34?който е маниак ще си го кара винаги,агрегати за бмв много,слагаш един три литров команреел и си готов,нисък разход много пауар и класическа кола :D

ПредишнаСледваща

Назад към E34