524тд поблем -филма продължава....
Модератор: Технически модератори
Колега как тогава очакваш да имаш парно като си изолирал радиатора муAndriu написа:Да именно спукано ми е радиаторчето за парното и сме го изолирали, (двата маркуча ги навряхме един в друг).
От къде трябва да излизат мехурчета ? От самата вода дътре ли?
Явно не може да се обезвъздуши защото няма циркулация на водата...Нещо такова...
Не съм при човека който я прави и затова малко тъпо се получава с обясненията.

Покарай я с не напълно стегната капачка и виж дали надува или загрява,ако не -смени си капачката и майстора по-скоро.
- Andriu
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e34 & e30 & e30
- Мечтае да кара: 760li
Колега явно не си ме разбрал, Аз не очаквам да имам парно просто казах че е изолирано и да няма нещо общо с него.
Водната помпа бачка защото отворихме пробката на термостата и си излиза вода от там, след подаване на гас прави струя нагоре, значи си върти.
А това с леко разхлабената капачка какво ще рече ?Ако надуе при леко разхлабена капачка им наличие на въздух ли ?
Водната помпа бачка защото отворихме пробката на термостата и си излиза вода от там, след подаване на гас прави струя нагоре, значи си върти.
А това с леко разхлабената капачка какво ще рече ?Ако надуе при леко разхлабена капачка им наличие на въздух ли ?
Ако надува и при леко разхлабена капачака е лошо и значи ,че проблема няма да е в капачката.Andriu написа:Колега явно не си ме разбрал, Аз не очаквам да имам парно просто казах че е изолирано и да няма нещо общо с него.
Не ми отговори защо да не може да се обезвъздуши при работеща водна помпа?
Като отвиеш капачката тече ли антифриз през отвора за тънкото маркучле ,което е от радиатора до казанчето?
Излизат ли мехури в казанчето при подаване на газ и отвита капачка?
Всичко това пробвай при запалена кола на място.
- Andriu
- кандидат ентусиаст
-
Pak govorih s maistora po GSM-ma i kaza che pri leko razhlabena kapachka ne naduva, nqma nalichie na mehurcheta i si teche voda ot tynkoto markuche.
Nemojem da razberem zashto vodata koqta e v kazancheto ne cirkulira????
Vodata koqto e v kazanCheto si sedi bez da vyrti vodata v sistemata, veche daje neznam kakvo iskam da obesnq obyrkah sa epten......
Vodata koqto e v kazanCheto si sedi bez da vyrti vodata v sistemata, veche daje neznam kakvo iskam da obesnq obyrkah sa epten......
Колега смени си капачката и трябва да си готов вечеAndriu написа:Pak govorih s maistora po GSM-ma i kaza che pri leko razhlabena kapachka ne naduva, nqma nalichie na mehurcheta i si teche voda ot tynkoto markuche.

Тя ако не върти водата ще качи температурата над нормалното много бързо
- kapanec_72
- Потребител
-
колега щом си изолирал парното със свързване на маркучите да не би дане може даима правилна цирколация ! опитай като ги затапиш
Re: 524тд поблем -филма продължава....
Andriu написа:Здравейте на всички след много опити (неуспешни и то) и ходения по мъките и сервизи ,колата седи пред блока и с dancenation се мъчим да я накараме да запали и всеки път намираме все нови и нови проблеми.Колата пали единствено и само с дърпане.Нафта има Половин Резервоар, сменени консумативи, сменен ангр ремък,сменена умна дюза,помпа в резервоара,сменени гарнитура ,която шлайфана и правена.Натъкнахме се на следния проблем при въртене (около 13 минути докато падне акумулатора) самият дебит на нафта към филтъра и съответно към ГНП ТО е минимален.Сложихме възвратен клапан на тръбичката която отива към Гнп -то.Като я дръпнем и запали отношението въздух /нафта е 60/40 % ,и като се остави без газ колата гасне и СЕ ПОЛУЧАВА НЕЩО КАТО ВАКУУМ И ИЗСМУКВА АБСОЛЮТНО ВСИЧКАТА НАФТА от ГНП ТО И ПОСЛЕ Е НЕВЪЗМОЖНО САМОТО ПАЛЕНЕ....
От къде може да се получава този вакум . .. или съответно да взема въздух от някаде...изключихме конзолата на филтъра защото вързахме директно тръбата която идва от резервоара към ГНП то.
Въздуха в прозрачната тръба е толлкова много че незнам от къде да я обезвъздушим системата.Самата конзола на филтъра няма ръчна помпа за да подкачим преди ДА СЕ ОПИТАМ ДА ЗАПАЛЯ.
Ще съм мн благодарен на всеки който има мнение
Здравей
пи4 100% дарпа ваздух от системата за обратната нафта и няма да се оправи6 лесно с проблема
- dancenation
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 324TD '88
- Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
- Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,
Re: 524тд поблем -филма продължава....
vladodj1 написа:Andriu написа:Здравейте на всички след много опити (неуспешни и то) и ходения по мъките и сервизи ,колата седи пред блока и с dancenation се мъчим да я накараме да запали и всеки път намираме все нови и нови проблеми.Колата пали единствено и само с дърпане.Нафта има Половин Резервоар, сменени консумативи, сменен ангр ремък,сменена умна дюза,помпа в резервоара,сменени гарнитура ,която шлайфана и правена.Натъкнахме се на следния проблем при въртене (около 13 минути докато падне акумулатора) самият дебит на нафта към филтъра и съответно към ГНП ТО е минимален.Сложихме възвратен клапан на тръбичката която отива към Гнп -то.Като я дръпнем и запали отношението въздух /нафта е 60/40 % ,и като се остави без газ колата гасне и СЕ ПОЛУЧАВА НЕЩО КАТО ВАКУУМ И ИЗСМУКВА АБСОЛЮТНО ВСИЧКАТА НАФТА от ГНП ТО И ПОСЛЕ Е НЕВЪЗМОЖНО САМОТО ПАЛЕНЕ....
От къде може да се получава този вакум . .. или съответно да взема въздух от някаде...изключихме конзолата на филтъра защото вързахме директно тръбата която идва от резервоара към ГНП то.
Въздуха в прозрачната тръба е толлкова много че незнам от къде да я обезвъздушим системата.Самата конзола на филтъра няма ръчна помпа за да подкачим преди ДА СЕ ОПИТАМ ДА ЗАПАЛЯ.
Ще съм мн благодарен на всеки който има мнение
Здравей
пи4 100% дарпа ваздух от системата за обратната нафта и няма да се оправи6 лесно с проблема
Хубу че си прочел началото ама да видя и останалите 15 страници материал от миналата година коло неща са се случили покрай неяяя

- Andriu
- кандидат ентусиаст
-
Колеги явно тая кола е обречена според мен.
Вчера му звъня на тоя майстор, викам ко стана направили я и тоя ми вика БМВ-то ти ПИ КАФЕ
и тоз голям майстор ми вика турбото се щупи
как така ще се щупи ве пич, ко напрай на колата ?Ами ами ами ами.....откачих викам слагай твойто турбо ако става за нещо и да си пребирам колата.Неска сложил неговото и уж бачкало че утре отивам да я пребирам тая кола, кот направил направил.Утре следкато я взема ще пиша.Пишман станах. 
Вчера му звъня на тоя майстор, викам ко стана направили я и тоя ми вика БМВ-то ти ПИ КАФЕ

- Andriu
- кандидат ентусиаст
-
Всех си колата!!!
Карах я около 15-20км маркучите са нормални но дали няма някаква шашма в цялата работа, защото като вдигнах капака на колата от казанчето за антифриз се чуваше някакво църкане се едно изпуска налягане
капачката беше здраво стегната огледах да няма някой направена шашма нарочно. така и неразбрах защо църкаше.
Карах я около 15-20км маркучите са нормални но дали няма някаква шашма в цялата работа, защото като вдигнах капака на колата от казанчето за антифриз се чуваше някакво църкане се едно изпуска налягане

- dancenation
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 324TD '88
- Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
- Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,
- Andriu
- кандидат ентусиаст
-
Ши черпя да да още не съм сигурен дали надува или не...
Dancenation Ония маняк ми вика аи виж ко ще праиш и ми кажи дали ще вземеш турбото и виското
Тоя вчас ли е?
Кво турбо ко нещо ще му връщам тоя луд ли е ?

Dancenation Ония маняк ми вика аи виж ко ще праиш и ми кажи дали ще вземеш турбото и виското

Кво турбо ко нещо ще му връщам тоя луд ли е ?
- Andriu
- кандидат ентусиаст
-
Dancenation колко пари ти излезе масления филтър?
тука взех едно смотано масло да ги сменя тея работи че да не ги мисля.Дайте препоръка как да отпуша масления радиатор
Не е топъл а колата е бачкала 20-мин примерно, и ето защо турбото ми е заминало
..
Неска като си взимах колата на високи обороти ми премигваше лампата за маслото, отворих масления филтър целия батак немога да видя маслото от боклуци.
Утре след работа купувам маслен филтър ще се опитам да отпуша моя радиатор и да я набримча тая барака на някой баир и да видя ще крета ли тоя мотор или няма.....
тука взех едно смотано масло да ги сменя тея работи че да не ги мисля.Дайте препоръка как да отпуша масления радиатор

Не е топъл а колата е бачкала 20-мин примерно, и ето защо турбото ми е заминало

Неска като си взимах колата на високи обороти ми премигваше лампата за маслото, отворих масления филтър целия батак немога да видя маслото от боклуци.

Утре след работа купувам маслен филтър ще се опитам да отпуша моя радиатор и да я набримча тая барака на някой баир и да видя ще крета ли тоя мотор или няма.....
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d