e34 520i - реставрация - човъркане - закърпване на положение

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Re: e34 520i - реставрация - човъркане - закърпване на полож

Мнение от KPETEH » 22 Авг 2016, 13:42

Снощи като ги видех тия снимки и помислих, че и твойта така ще я отрежеш, уплаших се от замаха ти. Нищо материално не ми трябва, само време :lol:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 22 Авг 2016, 13:50

:D хаха размаха е голем и не се шегувам и няма да мирясам, докато не стане кола от моята , време не мога да ти дам, но и аз искам и младост и коса ... ама няма

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 22 Авг 2016, 14:55

Като гледам тва как си го осакатил и се сещам преди 1-2 години отивам да взимам един шперц от Весо Песа.
Пристагам там, отваряме гаража и гледам вътре една е34ка, ама капаци, тавани, греди, всичко на едни едри големи дупки, около 100 на брой :paranoid:
Викам шо ке стана ве... и Весо ме поглежда с един смирен поглед на помощник-свещенник и вика "Ми издразни ма и и забих кирките" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Та да не стане същото и после пак да има гимнастики и суапове в читаво купе тоя път ? :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 22 Авг 2016, 17:27

След като ме споменаха, да взема да се включа и аз. :mhihi:
И само да уточня - не беше кирка, а брадва. :angel:

Доволен ферман бях написал, но реших че смисъл от него няма да има та ще бъда кратък.

От тази тема виждам 2 коли които са окончателно убити.
Веднъж донора, който е бил доста читав по снимки.
Втори път гнилоча, който накрая ще свърши на скрап, защото собственика се е захванал с нещо което няма да може да завърши, главно защото въобще не знае с какво се е захванал и меко казано не познава автомобила, който е подхванал.

А реално, ако малко се беше поинтересувал с какво има намерение да се захване и двете коли можеше да живеят...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 22 Авг 2016, 18:06

вие си говорете, не ми пречите...аз си действам през това време, само ще помоля като имам нужда от помощ и съвет да се включите пак, а през останалото време си разменяйте чатове :yes:

от тази тема, аз пък виждам 2 типа хора:

Веднъж, такива, които по един или друг начин помагат нещата да се случат.

И втори път, тези които обясняват как нищо няма да се получи и гледат сеир :clap:

Поздрави на всички, аз ще отида да си залепя тавана :lalala:
Карай бързо
Стигни 'пръв

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 22 Авг 2016, 19:03

Аз лично съм виждал доста правени коли, но нито една не излезе добра от "майстор", може и аз да не съм случил.
Тия панели, както си ги подкарал е ОК, ама сега трябва една фреза за точкови заварки, това му викат реставрация. Свалял съм заден панел на е21, точка по точка, никога вече, пък на чужда кола.....
И ако видиш оксижен в ръцете на "майстора", бягай далеч.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 22 Авг 2016, 21:34

Lenco написа:Аз лично съм виждал доста правени коли, но нито една не излезе добра от "майстор", може и аз да не съм случил.
Тия панели, както си ги подкарал е ОК, ама сега трябва една фреза за точкови заварки, това му викат реставрация. Свалял съм заден панел на е21, точка по точка, никога вече, пък на чужда кола.....
И ако видиш оксижен в ръцете на "майстора", бягай далеч.

и аз знам, че така изрязани е добре, но наистина не знам майстора как ще процедира, ако трябва готов съм и аз да отида да ги свалям точка по точка, въпреки че така тръгнахме да ги сваляме в началото и се отказахме.. :mhihi:

Незнам дали ще прави точкови заварки или ще заварява с друго. Наистина разчитам на препоръката на змея и на това, че човека изглежда стабилен и е запален фен, и ще я направи както трябва :yes:

От днес:

Свърши ми лепилото за тавана почти накрая, но към момента съм доволен от резултата. Като изрежа и дупките в плата по дупките на тавана и го дозалепя целия, ще стане съвсем добре смятам.

Изображение

Изображение

Изображение
Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 22 Авг 2016, 22:12

leTransporteur написа:вие си говорете, не ми пречите...аз си действам през това време, само ще помоля като имам нужда от помощ и съвет да се включите пак, а през останалото време си разменяйте чатове :yes:

И втори път, тези които обясняват как нищо няма да се получи и гледат сеир :clap:

Какво точно действаш?!
Та ти дори не си си направил труда да направиш проучване за модела, за слабите му места, за местата където трябва да обърнеш повече внимание.

И с какво точно да ти помогна?!
С всичката литература, която имам за модела? Със знанията си? С опита си? Или с нещо друго което да да отхвърлиш, както правиш със съветите които колегите ти дават?
На кое точно мнение ти казаха да не се занимаваш с това купе? Ти кога ги чу? Колко пари реално хвърли на вятъра за гориво и за за панелите които отряза от донора? Колко от бюджета прахоса? Както можеше да направиш с тези пари ако беше намерил друго купе?
Замисли се над тези неща!

Нищо лично, успех с проекта.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 22 Авг 2016, 23:10

KPETEH написа:От тия панели само части ли ще използваш или и твойта ще я нарежеш така?!

Как ти хрумна това направо ме разби. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 23 Авг 2016, 0:05

VesoPesa написа:
leTransporteur написа:вие си говорете, не ми пречите...аз си действам през това време, само ще помоля като имам нужда от помощ и съвет да се включите пак, а през останалото време си разменяйте чатове :yes:

Какво точно действаш?!
Та ти дори не си си направил труда да направиш проучване за модела, за слабите му места, за местата където трябва да обърнеш повече внимание.

И с какво точно да ти помогна?!
С всичката литература, която имам за модела? Със знанията си? С опита си? Или с нещо друго което да да отхвърлиш, както правиш със съветите които колегите ти дават?
На кое точно мнение ти казаха да не се занимаваш с това купе? Ти кога ги чу? Колко пари реално хвърли на вятъра за гориво и за за панелите които отряза от донора? Колко от бюджета прахоса? Както можеше да направиш с тези пари ако беше намерил друго купе?
Замисли се над тези неща!

Нищо лично, успех с проекта.

VesoPesa написа:Втори път гнилоча, който накрая ще свърши на скрап, защото собственика се е захванал с нещо което няма да може да завърши, главно защото въобще не знае с какво се е захванал и меко казано не познава автомобила, който е подхванал.

А реално, ако малко се беше поинтересувал с какво има намерение да се захване и двете коли можеше да живеят...

Ей тия коментари, много ме изнервят: Нищо няма да направиш, нямаш пари, не можеш, не разбираш - на много от хората тук и от теб включително. Още в началото помолих, който няма какво смислено да каже или да посъветва да не коментира въобще и не го написах случайно, а точно за да не се стига е до такива идиотски писаници.

Много хора, пишат, дават съвети, отговарят ми на въпросите. Като не знам и не мога, затова съм пуснал темата тук и някои колеги ми помагат вместо да пишат, че колата ще иде на скрап.

Кой ми е казал да не се занимавам с колата и да го послушам? - Хаос, дето във втория коментар без нито да ме познава и без да е видял колата, почна да ме храни, че нищо няма да направа - него ли да слушам?

Делян даде адекватено мнение да не се занимавам ръждата, sixstraight също написа адекватен коментар, че не би се занимавал с тази кола, а КРЕТЕН описа подробно къде да гледам за дефекти, dan-dam също написа, че ще трябва тенекеджия, който знае какво прави.

Змея ми даде опция за тенекеджия.

И къде съм философствал и не съм послушал никой? Чети по-внимателно, а не избирателно. Това, че моето решение не съвпада с мнението на някой, не означава, че не съм го чул или обмислил, не означава и че съм направил правилен избор. И това, че водим нещо като разговор с хората и всеки си излага неговото мнение, мисля че не философстване, бих го нарекъл комуникация, в която човек си изказва неговите вижданията за нещата, на база опита, който е натрупал.

И да със всичката литература, която си изчел и опит и знания, ако имаш желание можеш да ми помогнеш. Не те карам да го правиш, но ако нямаш желание, поне да спрем с тия обезкуражаващи коментари и мнения, защото наистина казвам са адски изнервящи. Все пак сме колеги тук, не сме врагове.

Ето и една разбивка на разходите до момента, ако на някой му е интересно:

тръби гориво теч, за майстор,за да подкарам колата .. 30
отключване врати 70
застраховка 1вн 50
ГТП 65
гориво бмв 20
гориво бмв 20
гориво бмв 20
4 врати, калник, щора, лайсни, щипки жабка, бушони, 200
гориво транспорт 20
водачи ел.стъкла 5
резонаторни гърнета 188
гориво бмв тенекеджия 50
женски torx комплект 12
плат таван + лепило 60
гориво провинция - з.калници и прагове 30
задни калници, прагове, пепелник, лайсни и др. 180
гориво провинция - з.калници и прагове 2ри път 45
боя обувки, шкурка, кърпички за кожа 7

продажба катализатор +130лв
Карай бързо
Стигни 'пръв

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 TDS
Мечтае да кара: E31 M60B40

Мнение от naki4a » 23 Авг 2016, 1:52

За всяко нещо си има първи път, а не десетки левове... ;)
Само желание ти тябва.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 23 Авг 2016, 12:27

\MITETO\ DSB написа:
KPETEH написа:От тия панели само части ли ще използваш или и твойта ще я нарежеш така?!

Как ти хрумна това направо ме разби. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Теб те било разбило... Аз за малко да не мога да заспя. Ти представи ли си го? Автора се закани че ще ни затвори устите и реших, че това е края :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 23 Авг 2016, 14:09

Сметката е добра , кефи ме.
Аз такива не правя щото ако разпиша и ще получа инфаркт.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 23 Авг 2016, 15:06

аз не правя, щото ако жената ги намери, ще спя навън. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 23 Авг 2016, 15:12

Знаеш, че за теб винаги ще намеря легло .. Било то и в комбито дори (там ми се искаше да спя в горещите летни вечери и да ме вее климатикО) :mhihi: :mhihi:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

ПредишнаСледваща

Назад към E34