От 3 дни имам BMW 525tds и имам нужда от ПОМОЩ
Модератор: Технически модератори
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
на мен градско никога не ми е гърмяла--мене друго ме съмнява--беднами е сместа май щото напоследък нещо на газ е мудна--наzvetiko написа:bmwfena написа:Петьоо оня ден ми гръмна газта и то точно като изпреварвах един ТИР...много неприятно мамка му стара--колата угасна и добре че не идваше нещо отсреща----поражения нема щото съм с 2 силиконови пръстена и една кихалка///peter написа:фенче, какво им показваш на дизелджиите това?
всеедно на вампир чесън
Ето затова си купих дизел-при едно изпреварване на завоите Боровец -Самоков изведнъж останах без двигател ,с тежка спирачка и волан.И от тогава все си имах едно наум при изпреварване,накрая не издържах и карах на извънградско само на бензин,а на градско едвам-едвам на газ.Фенче,добре ,че не ти се е случило нещо.

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
bmwfena написа:на мен градско никога не ми е гърмяла--мене друго ме съмнява--беднами е сместа май щото напоследък нещо на газ е мудна--наzvetiko написа:bmwfena написа:Петьоо оня ден ми гръмна газта и то точно като изпреварвах един ТИР...много неприятно мамка му стара--колата угасна и добре че не идваше нещо отсреща----поражения нема щото съм с 2 силиконови пръстена и една кихалка///peter написа:фенче, какво им показваш на дизелджиите това?
всеедно на вампир чесън
Ето затова си купих дизел-при едно изпреварване на завоите Боровец -Самоков изведнъж останах без двигател ,с тежка спирачка и волан.И от тогава все си имах едно наум при изпреварване,накрая не издържах и карах на извънградско само на бензин,а на градско едвам-едвам на газ.Фенче,добре ,че не ти се е случило нещо.ниските обороти ич я няма
Биска все пак е студено и изпарителя ти не изпарява ,а пикае - няма как да не ти е мудна колата.Добре,че си жив и здрав

- bmwfena
- БМВманиачения
-
Венци виж сега...пукането в високи обороти е за това че сместа е бедна-сигурен съм..свещите ми са чисто нови--лулите ми са стари ама са с ъкъла си-кабели немам...значи сместа е

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
bmwfena написа:на мен градско никога не ми е гърмяла--мене друго ме съмнява--беднами е сместа май щото напоследък нещо на газ е мудна--наzvetiko написа:bmwfena написа:Петьоо оня ден ми гръмна газта и то точно като изпреварвах един ТИР...много неприятно мамка му стара--колата угасна и добре че не идваше нещо отсреща----поражения нема щото съм с 2 силиконови пръстена и една кихалка///peter написа:фенче, какво им показваш на дизелджиите това?
всеедно на вампир чесън
Ето затова си купих дизел-при едно изпреварване на завоите Боровец -Самоков изведнъж останах без двигател ,с тежка спирачка и волан.И от тогава все си имах едно наум при изпреварване,накрая не издържах и карах на извънградско само на бензин,а на градско едвам-едвам на газ.Фенче,добре ,че не ти се е случило нещо.ниските обороти ич я няма
И аз знам, че гърми от бедна смес.Сещам се как отивам с гадже на Пампорово и като почна- върви 50км-гърми,върви 50км-гърми,абе ужас-добре ,че имах една тубичка силикон ,да закрепя дебитомера,но е ясно ,че не го уплътних както трябва и една седмица на Пампорово траках като трактор и едвам се влачех,на бензин разбира се.От тогава окончателно забравих газта за дълъг път.А на градско ми гърмеше "само" докато беше студена и при сериозно каране,влачех ли я беше мирна и тиха.Е дано да има добри майстори около теб да я оправят,но травмата от случката при изпреварване си остава-поне при мен беше така и всеки път си мислех,сега ако изгасне къде ще мога да избягам.

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
аз ги изхфърлих те взривоопасни неща и от тогава ми е мирна главата
може да излиза по скъпо но ппоне нямаш абсолютно никви ядове
че да му мисля ся зимата дали няма да ми замръзне изпарителя и постоянно да съм на тръни да не ми избухне дебитомера
че и неще да върви
може по малко да я карам ама поне качествено
може да излиза по скъпо но ппоне нямаш абсолютно никви ядове

че да му мисля ся зимата дали няма да ми замръзне изпарителя и постоянно да съм на тръни да не ми избухне дебитомера

че и неще да върви
може по малко да я карам ама поне качествено

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
bmwfena написа:Венци виж сега...пукането в високи обороти е за това че сместа е бедна-сигурен съм..свещите ми са чисто нови--лулите ми са стари ама са с ъкъла си-кабели немам...значи сместа е
Ами,Биска отвий кранчето половин оборот - притеснява ли те 2-3лв. отгоре,при положение,че видя какво става
Каза смес няма как да е от въздуха,защото е достатачно струдени и е богат на кислород,значи газта ......... отвиваш докато на място ти хареса как се форсира.
то не е само до кран4ето,важно е изпаритела да е подходящ за двигатела,ако е малко киловати колкото и да отвиваш(кран4ето) в ниските обороти ще дави,а при високите с пове4ко зор за момент остава празен(при мръсна газ)мембрамата отива в краина то4ка,запо4ва пълнене на изпаритела с газ и в този момент(ако педала на газта е долу,което е логи4но)сместа рязко обеднява и става една-никаква.Мохера го карах с 100киловата на брц,никога не ми е гърмял вървеше като на бензин и разхода доволен,а ми дърпаше въздух след филтера,но изпаритела бе мощен и компенсираше,полу4аваше се леко придърпване,но за гърмене и -никога.Съгласен съм с Венци за авансатора-на газ се настроива на 3градуса,на метан 12-15градуса,на газ надали ще се усети разлика в вървежа на колата,но при самото подаване на искрата по-рано,мисля 4е ще изпреварва момента на обедняване на сместа.При добре настроена уредба и подбран изпарител,разликата с газовия инжекцион е само цената.Центровката на газта ,аз ли4но оставях врътката на изпаритела в положение на наи-високи обороти на мотора и врътката отвивах докато ми харесаWenzy написа:bmwfena написа:Венци виж сега...пукането в високи обороти е за това че сместа е бедна-сигурен съм..свещите ми са чисто нови--лулите ми са стари ама са с ъкъла си-кабели немам...значи сместа е
Ами,Биска отвий кранчето половин оборот - притеснява ли те 2-3лв. отгоре,при положение,че видя какво става
Каза смес няма как да е от въздуха,защото е достатачно струдени и е богат на кислород,значи газта ......... отвиваш докато на място ти хареса как се форсира.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Знам още,че гърми ако клапаните не затварят добре и трябва да се припаснат-сваляне на глава,шлифоване,разправия.
А защо гърми при бедна смес

А защо гърми при бедна смес

- bmwfena
- БМВманиачения
-
аве ще отвия малко кранчето--мисля че е от там....а газта не махам-менепаметник в гаража не ми трябва--за 2 седмици имам 2000км.Как да карам на бензин.Ей ся се връщам пак от Софето...като имате кинти карайте си на бензин..аз нямам пари за излишни разходи
а пукането днес го
няма

няма

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
bmwfena написа:аве ще отвия малко кранчето--мисля че е от там....а газта не махам-менепаметник в гаража не ми трябва--за 2 седмици имам 2000км.Как да карам на бензин.Ей ся се връщам пак от Софето...като имате кинти карайте си на бензин..аз нямам пари за излишни разходи![]()
а пукането днес го
няма
Пусни и повече газ и няма да има проблеми.То нали и на бензин като е колата като излезе в авариен режим компа пуска повече гориво да няма такива детонации от бедна смес

- Wenzy
- старши ентусиаст
-

Аз му обяснявах на единия колега,че в авариен режим му налива повече гориво - той не

Дани тия 16г. ти взеха акъла,къде се губиш

- dinozab
-
-
- bmwfena
- БМВманиачения
-
мерси Братко Дино -превари ли ракията да паля дизела и да идвамdinozab написа:bmwfena написа:аве ще отвия малко кранчето--мисля че е от там....а газта не махам-менепаметник в гаража не ми трябва--за 2 седмици имам 2000км.Как да карам на бензин.Ей ся се връщам пак от Софето...като имате кинти карайте си на бензин..аз нямам пари за излишни разходи![]()
а пукането днес го
няма
Пусни и повече газ и няма да има проблеми.То нали и на бензин като е колата като излезе в авариен режим компа пуска повече гориво да няма такива детонации от бедна смесТо старото М50 ми беше гръмнало един път при палене
и помислих че спраска нещо двигателя
![]()
![]()
ма нищо после макар че никога колата не е имала газова уредба
![]()
![]()

- dinozab
-
-
bmwfena написа:мерси Братко Дино -превари ли ракията да паля дизела и да идвамdinozab написа:bmwfena написа:аве ще отвия малко кранчето--мисля че е от там....а газта не махам-менепаметник в гаража не ми трябва--за 2 седмици имам 2000км.Как да карам на бензин.Ей ся се връщам пак от Софето...като имате кинти карайте си на бензин..аз нямам пари за излишни разходи![]()
а пукането днес го
няма
Пусни и повече газ и няма да има проблеми.То нали и на бензин като е колата като излезе в авариен режим компа пуска повече гориво да няма такива детонации от бедна смесТо старото М50 ми беше гръмнало един път при палене
и помислих че спраска нещо двигателя
![]()
![]()
ма нищо после макар че никога колата не е имала газова уредба
![]()
![]()
ще си приказваме цела вечер за нафтови помпи и за удоволствието да караш дизел
![]()
![]()
Ми как да не е готова ракията бре.То откакто влезнахме в декември ми се пие в промишлини количества и сяка вечар съм бом бок