Предница- проблем- причината, истинската
Модератор: Технически модератори
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
преди да засменяш какво ли не, си провери хоризонталното движение на апаратите... ако е неравномерно, вътрешната накладка натиска диска преди външната при бавно натискане, ако е бързо натисната спирачката, може и да не се прояви... ако е това, то и вътрешните накладки са по-износени... нови накладки решават донякъде проблема
- nikolayyyyyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34
колега и аз имах този проблем ,оказа се криви дискове и наклатки,и сега паг го имам съ6тия проблем мисля 4е дисковете пак заминаха,тея дискове много лесно се кривят мамицата им
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Незнам ма на мене ми тресе при 80км/ч само и след това изчиства... Днес машината е за смяна на всички кормилни щанги и накрайници ( 2 вътрешни и 2 външни и средната )... И сега ше видим как ще стои колата на пътя... Ще споделя ...
И аз минах през тресенето на предницата... При мен беше само в интервала примерно между 60 и 90 км/ч с леко натиснат педал на спирачката и се появяваше предимно когато има надлъжни неравности по пътя (коловози). Вибрациите понякога бяха доста силни и се оказаха от кормилната кутия - вертилкална хлабина на хебела (изходящия вал) на кутията от порядъка на 2 мм заради разбити лагери в кутията.
Смених кутията и изчезнаха тези вибрации... явно доста различни по същество причини имат сходно отражение върху поведението на предницата...
Смених кутията и изчезнаха тези вибрации... явно доста различни по същество причини имат сходно отражение върху поведението на предницата...
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
при мен е същата история обаче двата диска са чисто нови накладките също средна щанга,биалетки,предни амортисьори,гуми и пак ми претриса (80/90 км)и нз от какво е и стенд също съм минал
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Толко много причини има, че ако трябва всичко да проверявам, не знам къде ще му иде края.
Благодаря за мненията, а когато имам резултат, ще споделя.

Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- ktv
- оптимист-неверник
-
Ще сменям накладките отпред, че мнооо свирят, а и е останало около 3-5 мм феродо на едната, която проверих. Има ли особености после, при "разработването" им? Онова, което го пише в инструкцията за Е 34, достатъчно ли е? Става въпрос за онова четиво, дето е на руски.
- ktv
- оптимист-неверник
-
"Има нещо гнило в Дания"
Ще се ходи на проверка на предницата.
Днеска си джиткам и при 80 като мина през неравност, ша фръкна - така тресе предницата. Намалям и при ниска скорост тресенето изчезва, и те така
Дисковете са о.к., така са и накладките - значи не са те.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
SaSo написа:Незнам ма на мене ми тресе при 80км/ч само и след това изчиства... Днес машината е за смяна на всички кормилни щанги и накрайници ( 2 вътрешни и 2 външни и средната )... И сега ше видим как ще стои колата на пътя... Ще споделя ...
Имах същият проблем-точно при 80 почваше да тресе,след това изчезваше.Направих баланс,смяна на гуми и джанти-нищо.Оказа се ябълковиден болт на къса кормилна щанга,след смяната всичко се оправи.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Предница- проблем
ktv написа:Имаше тема, но пускам моята, щото има една малка подробност. Ако някой знае- да каже. И сега за проблема: като натисна спирачка, предницата и воланът се разтрисат. Забелязах обаче, че това се случва когато натискам леко педала на спирачката. Ако го натисна силно и задържа спирането си е съвсем нормално. Някой, ако знае, да сподели. Благодаря предварително!
Колега,погледни най-напред гумените втулки на горните носачи-да не са скъсани или омекнали-напъни ги с щанга и ще разбереш.Ако не е това сигурно са криви дискове-изкривявали са ми се дискове на 1месец,при това взети от вносител на оргинални части за около 400лв.Хубаво е при нови дискове да сложиш и нови накладки.За да не ти се изкривяват новите дискове-преди да паркираш караш около 500метра с леко натистната спирачка ,за да се нагорещят добре,след ,което оставяш колата в покой за около 1час.Успех.
- ktv
- оптимист-неверник
-
Дайте малко повече инфо за тия горни втулки ли са, тампони ли са, че започнах да търся такива от Е 38, ама не мога да обясня какви са точно
В риал оем търсих схема, ама като не ги знам как изглеждат и къде се намират........ Къде се намират, на горните носачи ли са? Така, че очаквам някой да каже какво точно да търся
и къде се намира- на носачите ли, на щанги ли, на амортесьорите ли или въобще къде? Благодаря предварително за инфото!

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4