Излапа 65 литра газ за 100 км.
Модератор: Технически модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
\MITETO\ DSB написа:Колега къде ги тези ТДС и толко ефтинки аз по моита толко пара дадох че ми се върза като че си купих Е-39.
Не се впрягай колега, така става когато искаш да караш кола, а не талига... ако беше зел 39 щеше да хвърлиш пари колкото за 38 и така до безкрай

- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
колега аз мога да ти кажа какво е станало защо ти е изгорило толко газ, когато в една цистерна остане малко газ и ти заредиш в бутилката влиза повече кислород отколкото газ се получава така знам го от личен опит. Когато зареждаш гледаи брояча ако се върти много бързо да знаеш че ти вкарват въздух.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Те за това не ходя по диагностика и настройки на гранатата, то не съм ходил да сканират компа на каляската за грешки и тем подобни. Ела да ти направя диагностика и центровка за да не се оплакваш повече. Някъде писах, че си я правя "на око и ухо" диагностиката
, пък си върви и разхода - предоволно за този танк.

- plamenar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: черно бмв и още някои неща
- Мечтае да кара: .... карам си мечтите :)
- Детайли за колата: абе много детайли са :)
Ми докато заредят 65л газ успях да изпуша цигара и да се наредя да плащам, а и да говоря по тел... не беше никак бързо,а бързах. Не мирише на газ 100% нито отвътре нито отвън, нито в багажника, никъде. Преди центровката харчеше 20/100 някъде,центрираха я понеже не работеше нормално, но се оказа с 2 неработещи цилиндъра и спукан маркуч, свещите смених ,маркуча също и оп първия път заредих 20лв и спря на 40км, отидох на следваща центровка да я затегне доста и пак...сега 65л за 100км.
Ники, той и газаджията на ухо....пък може твоя слух да е по-добър, кажи къде и как.
Ники, той и газаджията на ухо....пък може твоя слух да е по-добър, кажи къде и как.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
20литра за 40км е 50/100 разход
а след втората "центровка" - 65/100
... незнам от къде си колега ама пали кораба и отивай да ти го види човек който ги разбира, понеже тоя при който си ходил явно си няма и на понятие.... аз първия път сам си правих центровка за 10-20 минути и ми даваше разход 20, а тоя "майстор" 

- plamenar
- кандидат ентусиаст
-
От София съм, не знам при кой вече да отида, мисля има един на сребърна по пътя за зоологическата, поне ми е наблизо, някой да има впечатления? Ако не който може да помогне 'по слух' да идва да се пробва 

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Братле вместо за Сребърна, хвани на дясно към Красно село, тук ще ме намериш, ще ти обясна всичко подробно каквото знам за газта. http://bgmaps.com/map.asp?sid=8a43bc7ca27b50bbf40a0eac31e8c76b&search=adr&tip=1&city=sofia&str=%E1%E8%F2%EE%EB%FF+18&start.x=3&x=7&y=17
.
Колега има някаква измама в цялата работа.То при такав разход най-малкото ще мирише от ауспуха на газ

- Nasic
- Манчестър Юнайтед Фен
-
- Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
- Кара: E39 525d с много кончета
- Мечтае да кара: GT5
- Детайли за колата: Е39
Re: .
nikolloff написа:Колега има някаква измама в цялата работа.То при такав разход най-малкото ще мирише от ауспуха на газ
Пичове, като са му правили центровката, 100% газаджията я е изпуснал и е изтекла.
| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Иначе около 10ката се върти извънградско без клима малко под 10
с клима малко над 10

И според мен 2та варианта с изтичането по време на центровката и с зареждането на въздух са най-логични зареди според мене на лукоил и карай да видиш :-)
И BlueForce-a е хубаво само да се сетят да му сложат добавките (рядко се сещат).
- prestige6969
- кандидат ентусиаст
-
Колега, ходи при Ники Николов да ти пипне центровката и да ти провери всичко! Само той пипа мойта кола и проблеми за сега няма, не само за газ, за каквото и да било! Аз съм с М50 - обикновенна газова и спря да гърми, разхода нормален! Не се чуди!
- plamenar
- кандидат ентусиаст
-
да ,вече се чух с Ники и после ше я погледне.
Иначе като я зареждаха на Лукойл,се зареждаше около 10-12 мин .и се напълни цялата,а газаджията я гледа точно 3 мин и за това време и направи центровка
Иначе като я зареждаха на Лукойл,се зареждаше около 10-12 мин .и се напълни цялата,а газаджията я гледа точно 3 мин и за това време и направи центровка

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Абе така и така сте подкарали темата за газовите. Някой има ли идея колко трябва да е дълъг дебелия маркуч от изпарителя до тройника. И съответно двата тънки от тройника до плочката. Защото сега тройникът ми е точно пред капака на веригата. А ми се иска да го изместя или към изпарителя, или към плочката. Според мен няма значение, но нека някой знаещ да сподели. И още нещо, възможно ли е като загрее колата и маркучите поомекнат да почне да смуче въздух от тройника? Защото ми направи впечатление, че понякога при загрял ДВГ почва да мени оборотите на празен ход. Най-интересното е, че няма никаква закономерност. Може 3-4-5 дена да не го прави и изведнъж да почне 2-3 дена, после пак да работи нормално. Аз за сега мисля да набия по една скоба на маркучите, но дали ще помогне - бог знае.

43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3