Смяна накладки-разказ в картинки.
Модератор: Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Всъщност "датчика" е в накладката, кат отя се изхаби започва да контактува с диска и така взима маса за лампата 

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Всъщност, "датчикът" се износва заедно с накладката. И не е никакъв датчик, а кабел залят с някаква пластмаса или смола. При износването на накладката се претрива и кабелът. И като се прекъсне веригата светва лампата. Не знам как точно става тази шашма - няма верига, а лампата свети, но на старата ми кола точно така бяха направили диода на алармата: изключвам от контакт и той светва. Абе тоци!!!

- kumo82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525тдс
- Мечтае да кара: 730d
Колеги темата е много полезна аз винаги съм мислил че се сваля целия спирачен апарат ама сега вече ми е ясно
не съм сменял още накладките и искам да попитам има ли значение каква марка накладки ще си купя или да се ръководя от цената
колкото по-скъпи толкова по-качествени

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
TheBoss написа:Всъщност, "датчикът" се износва заедно с накладката. И не е никакъв датчик, а кабел залят с някаква пластмаса или смола. При износването на накладката се претрива и кабелът. И като се прекъсне веригата светва лампата. Не знам как точно става тази шашма - няма верига, а лампата свети, но на старата ми кола точно така бяха направили диода на алармата: изключвам от контакт и той светва. Абе тоци!!!![]()
![]()
Как ще няма верига като взима маса от диска

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
А тогава ми обясни защо като искаш да не ти свети лампата на таблото режеш жиците на датчика и ги даваш на късо? А маса от диска ще взима само когато е натисната спирачката. Отделно от това сигурен ли си, че датчикът има нужда от маса? Или просто трябва да му е затворена веригата? Айде някой дето е на ти с тоците да му обясни на Пешката. Щото аз съм учил физика преди 30 години и едва ли помня как се казва този ефект.

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Веселин|Василев написа:Съжалявам за офтопика, но неискам да пускам нова тема та така при смяна на лагерите на главините отзад трябва ли да се прави реглаж на задния мост тъй, като малко ми играе задницата.
Колега, на Е34 няма възможност за реглаж на заден мост

При Е39 вече се регулира
Хубава тема ,,браво

Георги Пенчев
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Във важни ако може.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- crazy_d
- младши ентусиаст
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: BMWта
- Детайли за колата: хубавелка
///peter написа:Всъщност "датчика" е в накладката, кат отя се изхаби започва да контактува с диска и така взима маса за лампата
Колега не се сърди,ама пишеш глупости

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
значи момчето,което сменя накладките е за дискове
при смяна накладки се почиства целия апарат,там къде лягат накладките от ръжда,прах и такива,мажат се с графитна грес,също и водачите се вадят,почистват и мажат.
както каза стамбо,се развива пробката за по-лесно прибиране на буталото,но и за подмяна на течността до него-там се нагрява най-много и старее,а най-добре подмяна на цялата течност!
при смяна накладки се почиства целия апарат,там къде лягат накладките от ръжда,прах и такива,мажат се с графитна грес,също и водачите се вадят,почистват и мажат.
както каза стамбо,се развива пробката за по-лесно прибиране на буталото,но и за подмяна на течността до него-там се нагрява най-много и старее,а най-добре подмяна на цялата течност!
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
- Кара: T-34
За справка колко струват предни/задни накладки и кои са препоръчителни? АТЕ, Текстар, Jurid, Ferodo
Намерих АТЕ предни 98 лв, задни 57 лв. Добра ли е цената, или са скъпи

R6 - Was sonst?
- crazy_d
- младши ентусиаст
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: BMWта
- Детайли за колата: хубавелка
rdvr_burgas написа:Айде колеги никой ли не е сменял накладкии не знае колко $
Колега цената е на всеки според джоба

Гледах четох и си казах то е лесно,ама не е ....
Карам комби Е30 автоматик.
Свалих задната гума свалих апарата, върнах буталото, и рекох вече да слагам новите накладки,обаче се оказа че предишните накладки са изпилени за да влезнат палчетата хубаво вархо леглата, викам ок,
отидвам аз зимам флекса пил;пил и готово слагам ги аз и те немогат да се напаснат пак,просто опират някаде и немога да вдяна каде.
Ако има някои от Люлин които може да намине да погледне да помогне че аз сам няма да се оправя.А колата трябва да е готова до
5-так.
Карам комби Е30 автоматик.
Свалих задната гума свалих апарата, върнах буталото, и рекох вече да слагам новите накладки,обаче се оказа че предишните накладки са изпилени за да влезнат палчетата хубаво вархо леглата, викам ок,
отидвам аз зимам флекса пил;пил и готово слагам ги аз и те немогат да се напаснат пак,просто опират някаде и немога да вдяна каде.
Ако има някои от Люлин които може да намине да погледне да помогне че аз сам няма да се оправя.А колата трябва да е готова до
5-так.
- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
- Кара: T-34
rdvr_burgas написа:За справка колко струват предни/задни накладки и кои са препоръчителни? АТЕ, Текстар, Jurid, Ferodo![]()
![]()
От вчера съм с нови АТЕ отпред и отзад - всичките са 153 лв

На колата старите бяха отпред Jurid , отзад Textar, но имаха щемпел BMW

R6 - Was sonst?
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3