Обслужване на нивомат на Е34
Модератор: Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Не сигурен съм,че до фейслифт-а нивомата е екстра освен в дългите бази.От 6/92 с излизането на 8 цилиндровата гама серийно навлизат EDC окачването
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
е тогава защо старата ми 7-ца 730 с базовите екстри - ел стъкла шибидах и ел огледала (само това ми бяха екстрите не се смейте плс) от 89-та година имаше нивоматски амортисьори?

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Penchev написа:За да се разбере дали автомобила е оборудван с тази екстра е нужно само да се провери казанчето на хидравликата в двигателният отсег - ако е черно и голямо на диаметър ,като на капачката му пише CHF11S ,значи автомобила е оборудван с тази система.Другата възможност е малкото казанче с АТF на капачката - тогава амортисьорите са нормални.
Георги Пенчев
Това за капачката сигурно ли е? На моята пише АТF, но и да легна отдолу не знам какво да гледам.
- Penchev
- Сватбаря
-
_65536_kb_sec_ написа:е тогава защо старата ми 7-ца 730 с базовите екстри - ел стъкла шибидах и ел огледала (само това ми бяха екстрите не се смейте плс) от 89-та година имаше нивоматски амортисьори?
Първия собственик си е платил за това

Vlados, колата ти няма ниво-регулатор ,щом като си с малкия кафяв съд

Страшна работа е тази система - аз в петък ходих до Банско по работа и следобед се прибрах за един рожден ден на страшна герултия

В събота сутринта заминах за Пампорово ,че и там имах малко работа и от Асеновград до Чепеларе сигурно съм стигнал за не повече от половин час.Нямаше никакво движение ,само някакви рокери разминавах яката работа - хем те излитаха насреща от завоя на скорост ,хем и аз срещу тях на волана с двете ръце

Който не си е сменял течноста ,нека го направи със смяната на въпросните маркучи, разликата е осезаема в стабилноста на задницата а и на целия автомобил

Георги Пенчев
- Penchev
- Сватбаря
-
iv444o написа:Професионален и подробен отговорБлагодаря много!
Само едно уточнение - от къде източваш старото масло - под казанчето някаде или от най-далечната точка т.е. някаде при нивомата.
Значи, като тръгнеш да сменяш течноста и отвиеш щуцера отзад ще си изтече,там е най-ниско в системата.Другия вариант е като развиеш щуцера и да запалиш колата - тогава за нула време ще изхвърчи всичко навън,ще чуеш и видиш ефекта на кравата

Георги Пенчев
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2