Монтаж на Газов инжекцион (въпрос към SaSo and BMW fena)
Модератор: Технически модератори
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
t_andonov написа :
Бахти ти за 1200 лв си дал да ти монтират бомба?
Аз със толкова пари знаеш ли колко бензин ще изгоря..и ще сменям само масла и филтри....1 л. А95=2,00лв,аз слагам 10 на 100 л./км това прави 20 лв/100км. а 1200 лв делено на 20 лв./100 км=60 което го умножаваме по 100км. = 6000 км.
Ама ти щом си решил...здраве да е![/quote]
Аз колега тези 6 000 км ги минавам за два месеца. Карам с ГАЗ вече повече от година и половина и единственото което съм сменял от Газовата уредба е едно гумено уплътнение което се слага под колекторните тръби на така наречените ''кихалки'' и което е с цена 10 лв. -сам си направи сметка.
А колкото до сметките който ти направи за тези 6 000 км ...с тази разлика, че ти след това за да минеш 100 км ще даваш с 40 % повече от мен ,а аз тези пари може да ги вложа примерно в ядене или пиене или пък да събирам за по-голямо БМВ примерно 7-ца !!
Хайде със здраве ,а на колегата с ГИ -честито !

Ама ти щом си решил...здраве да е![/quote]
Аз колега тези 6 000 км ги минавам за два месеца. Карам с ГАЗ вече повече от година и половина и единственото което съм сменял от Газовата уредба е едно гумено уплътнение което се слага под колекторните тръби на така наречените ''кихалки'' и което е с цена 10 лв. -сам си направи сметка.
А колкото до сметките който ти направи за тези 6 000 км ...с тази разлика, че ти след това за да минеш 100 км ще даваш с 40 % повече от мен ,а аз тези пари може да ги вложа примерно в ядене или пиене или пък да събирам за по-голямо БМВ примерно 7-ца !!

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
май обърка кой го е написал!
по темата,бат жеко здраве да е,ти вече си сложил газовото,ама на къв двигател?
иначе и младен доста добре ги прави,здраве да е
по темата,бат жеко здраве да е,ти вече си сложил газовото,ама на къв двигател?
иначе и младен доста добре ги прави,здраве да е
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
[quote]
Аз със толкова пари знаеш ли колко бензин ще изгоря..и ще сменям само масла и филтри....1 л. А95=2,00лв,аз слагам 10 на 100 л./км това прави 20 лв/100км. а 1200 лв делено на 20 лв./100 км=60 което го умножаваме по 100км. = 6000 км.
Ама ти щом си решил...здраве да е![quote]
Цицко, Брато , карай си на бензинче , давай си паричките двойно , гледай си там далверката , и по полека с газта,щото ZKW са кът
!
Ний с газениците сме тромави и бедни .....а тия 10/100 ги говори на баба си.....и аз искам да карам на бензин ама не съм толко глупав да давам 2 пъти повече пари за едно и също!
2 години карам на газ и ако сметнеш колко съм спестил .....и мотор мое да си сменя от икономията ....и за да не бъда голословен на 2 мсеца макс 3 сменям масло.......колко карам и колко карам сметай сам!
Бутилката е пълна с газ и кинтата е в джоба
1000км-100лв , другите 100 - "Сипи барманеееееее, наздравее
"

Ама ти щом си решил...здраве да е![quote]
Цицко, Брато , карай си на бензинче , давай си паричките двойно , гледай си там далверката , и по полека с газта,щото ZKW са кът

Ний с газениците сме тромави и бедни .....а тия 10/100 ги говори на баба си.....и аз искам да карам на бензин ама не съм толко глупав да давам 2 пъти повече пари за едно и също!
2 години карам на газ и ако сметнеш колко съм спестил .....и мотор мое да си сменя от икономията ....и за да не бъда голословен на 2 мсеца макс 3 сменям масло.......колко карам и колко карам сметай сам!
Бутилката е пълна с газ и кинтата е в джоба

Последна промяна ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ на 30 Мар 2008, 19:14, променена общо 1 път
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
JIKI_RACER написа:Бахти ти за 1200 лв си дал да ти монтират бомба?Аз със толкова пари знаеш ли колко бензин ще изгоря..и ще сменям само масла и филтри....1 л. А95=2,00лв,аз слагам 10 на 100 л./км това прави 20 лв/100км. а 1200 лв делено на 20 лв./100 км=60 което го умножаваме по 100км. = 6000 км.
Ама ти щом си решил...здраве да е!
Цицко, Брато , карай си на бензинче , давай си паричките двойно , гледай си клубчето , и по полека в насрещното!
Бутилката е пълна с газ и кинтата е в джоба1000км-100лв , другите 100 - "Сипи барманеееееее, наздравее
![]()
![]()
"

- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
sineok_pi4_ написа:t_andonov написа :
Бахти ти за 1200 лв си дал да ти монтират бомба?Аз със толкова пари знаеш ли колко бензин ще изгоря..и ще сменям само масла и филтри....1 л. А95=2,00лв,аз слагам 10 на 100 л./км това прави 20 лв/100км. а 1200 лв делено на 20 лв./100 км=60 което го умножаваме по 100км. = 6000 км.

ее ти ко ме напрай бе брат ми все едно аз съм я написал тая глупост

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
t_andonov написа:sineok_pi4_ написа:t_andonov написа :
Бахти ти за 1200 лв си дал да ти монтират бомба?Аз със толкова пари знаеш ли колко бензин ще изгоря..и ще сменям само масла и филтри....1 л. А95=2,00лв,аз слагам 10 на 100 л./км това прави 20 лв/100км. а 1200 лв делено на 20 лв./100 км=60 което го умножаваме по 100км. = 6000 км.
А колкото до сметките който ти направи за тези 6 000 км ...с тази разлика, че ти след това за да минеш 100 км ще даваш с 40 % повече от мен ,а аз тези пари може да ги вложа примерно в ядене или пиене или пък да събирам за по-голямо БМВ примерно 7-ца !!Хайде със здраве ,а на колегата с ГИ -честито !
ее ти ко ме напрай бе брат ми все едно аз съм я написал тая глупост

- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
хем спестяваме пари хем обикаляме повече и резултата е следния колкото повече обикаляме на газчица толкова по-малко замърсяваме планетата и на стари години ще дишаме повече чист въздух
извода? ми карайте на газ 

- SaSo
- старши ентусиаст
-
Pavlinius написа:А къде е най-хубавата газ , яяя кажете? В София
Незнам аз знам къде са най-хубавите дюнери ...

- bat Jeko
- младши ентусиаст
-
Здраве да е
Ето и малко коментари за около 1000 км дето ги минах за неколко дни.
Системата позволява три режима на каране нормален спортен и икономичен.Аз пробвах нормалния и икономичния. От нормалния не съм доволен от разхода 9,2 на 100км при 120 -130 по магистралата(това е с 2 литра над бензина).Тук работата е докато изклучи колонката на Шел една и съща, на една и съща газ станция, при един и същ служител.
За вървенето -върви си до 140 без да направя разлика, на газ ли съм или на бензин.По нататък не съм натискал.
За икономичния разхода ми се струва странен защото е помалък"= "от/на този на бензин.
За протокола-Аз не си намерих читаво БМВ и сега карам Мазда 626 GF 2.0 16 клапана , една японска кака в добро състояние.
Нормално на бензин про 80 км/ч разхода ми е под 6 , при 120 -7,2
За момента съм доволен но скоро време ще си прегледам софтуерните настроики на газовия компутер.
Good luck
п.с
На всичко дето са против карането на газ, ако ви дразни темата не я четете. Ако сметнете че не разбирам от двигатели не ми четете темите.Не търся одобрението на никои просто останах доволен от една българска система за газов инжекцион, и от един кадърен човек дето ми я монтира. Тези хора се броят на пръсти в Бг, ие добре да си ги имаме в указателя.
Пък за парите имал съм бол пари дал съм.
И не на последно место не цапаите темата искам да помогна на хората с инфо както на мен ми помогнаха.
Нищо лично към никого
Системата позволява три режима на каране нормален спортен и икономичен.Аз пробвах нормалния и икономичния. От нормалния не съм доволен от разхода 9,2 на 100км при 120 -130 по магистралата(това е с 2 литра над бензина).Тук работата е докато изклучи колонката на Шел една и съща, на една и съща газ станция, при един и същ служител.
За вървенето -върви си до 140 без да направя разлика, на газ ли съм или на бензин.По нататък не съм натискал.
За икономичния разхода ми се струва странен защото е помалък"= "от/на този на бензин.
За протокола-Аз не си намерих читаво БМВ и сега карам Мазда 626 GF 2.0 16 клапана , една японска кака в добро състояние.
За момента съм доволен но скоро време ще си прегледам софтуерните настроики на газовия компутер.
Good luck
п.с
На всичко дето са против карането на газ, ако ви дразни темата не я четете. Ако сметнете че не разбирам от двигатели не ми четете темите.Не търся одобрението на никои просто останах доволен от една българска система за газов инжекцион, и от един кадърен човек дето ми я монтира. Тези хора се броят на пръсти в Бг, ие добре да си ги имаме в указателя.
И не на последно место не цапаите темата искам да помогна на хората с инфо както на мен ми помогнаха.
Нищо лично към никого
- SaSo
- старши ентусиаст
-
bat Jeko написа:Здраве да е
Good luck
п.с
Нищо лично към никого
Колега ще кажеш ли къде я монтира уредбата и колко ти излезе цялата работа... Между другото по описания от тебе разход на нормален режим на каране на мене ми допада доста... Това е страшно добър разход... А за икономичен просто няма да говорим... Освен всичко друго сподели каква е системата като марка... Жив и здрав бъди и да си караш колата...
Благодаря bat Jeko. Доколкото разбрах караш фобуса на японска кола. Питам се дали съпоставката с БМВ ще е точна, все пак имат разлика в двигателите и в много други неща. Явно си доволен, което е важно за мен. Аз засега забавям поставянето, защото успях да съживя мойта газова. Интересното тук е, че и мойта дава разлика от 1,5 литра между газ и бензин, а не е пълен инжекцион. Обаче и досега не мога да кажа мощностите различават ли се. Понякога имам чувство, че на газ е по-слаба, друг път не откривам разлика. Аз, обаче, нямам икономичен режим
От това, което проучих за Фобус знам, че и следгаранционното обслужване не е проблем, защото е лесна и евтина за поддръжка. Всичко се решава за 24 часа.
Колега SaSo, говорим за Фобус - плевенска разработка на софтуера. Дори предлагат обучение за работа с него в интернет. Напиши в търсачките и ще видиш.

Колега SaSo, говорим за Фобус - плевенска разработка на софтуера. Дори предлагат обучение за работа с него в интернет. Напиши в търсачките и ще видиш.
Обвързването с БМВ стана случайно... и явно ще е трайно!
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Здравейте,
Моля не забравяйте да споделяте нови впечатления и аз следя темата с итнерес, защото съм се насочил точно към Fobos за моето е39 520 м52.
Да питам нещо Бат' Жеко: Как си сменяш режимите на работа - икономичен/нормален/спортен? С някакво копче в движение или става с лаптоп само?
Моля не забравяйте да споделяте нови впечатления и аз следя темата с итнерес, защото съм се насочил точно към Fobos за моето е39 520 м52.
Да питам нещо Бат' Жеко: Как си сменяш режимите на работа - икономичен/нормален/спортен? С някакво копче в движение или става с лаптоп само?
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- bat Jeko
- младши ентусиаст
-
Здраве да е
От 24 март до сега имам над 4000км с газовата какичка, и ето какво ми е мнението до момента.
За разхода не изкам да говоря че ще ми подърят жълта фланелка за професионален лъжец, не изкам и да казвам нека са по малко клиентите на газ че да не и вдигнат цената, така си е добре 1,08
Режимите се сменят с едно копче аз спрях да си играя с него, само гледам да има газ в бутилката и напред.
Колата си въви добре малко повече си играя със скоростите когато изпреварвам без да съм си направил добре преценката, но това се ядва.
СЕГА НЕДОСТАТЪКА
==================================
Аз си мислех че като имам газ ще ми е по евтино , лъжа , ама от големите.
Парите пак са си същите само километрите се увеличиха, а от там и другите разходи , масло накладки , гуми , на много места маси, кафета, повече по магазини, приятели и др.
Ако я карам тъка ще.............
Е тва му е недостатъка.
Има подробна тема в Мазда форума за газовия инжекцион , автора ще го познаете макар и под друго име: Martinair.
http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?t=8725
Никого не агитирам, пак казвам колкото по малко клиентите на газстанциите толкова нашите ........... нема да вдигнат цените.
Монтажа го направи в Стара Загора Георги Трендафилов, -шапка му свалям за отношението към мен поне като клиент.Кусурлия съм , този човек си свърши работата, с всички мои изисквания, убеди ме да не давам пари за глупости , абе.....
Цената 1200лв, с монтажа и 15 лв за узаконяването на "БОМБАТА"
Good luck
П.С
Доиде ми акъла и на мен не зареждам вече от Шел

От 24 март до сега имам над 4000км с газовата какичка, и ето какво ми е мнението до момента.
За разхода не изкам да говоря че ще ми подърят жълта фланелка за професионален лъжец, не изкам и да казвам нека са по малко клиентите на газ че да не и вдигнат цената, така си е добре 1,08

Режимите се сменят с едно копче аз спрях да си играя с него, само гледам да има газ в бутилката и напред.
Колата си въви добре малко повече си играя със скоростите когато изпреварвам без да съм си направил добре преценката, но това се ядва.
СЕГА НЕДОСТАТЪКА
==================================
Аз си мислех че като имам газ ще ми е по евтино , лъжа , ама от големите.
Парите пак са си същите само километрите се увеличиха, а от там и другите разходи , масло накладки , гуми , на много места маси, кафета, повече по магазини, приятели и др.
Ако я карам тъка ще.............
Е тва му е недостатъка.
Има подробна тема в Мазда форума за газовия инжекцион , автора ще го познаете макар и под друго име: Martinair.
http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?t=8725
Никого не агитирам, пак казвам колкото по малко клиентите на газстанциите толкова нашите ........... нема да вдигнат цените.
Монтажа го направи в Стара Загора Георги Трендафилов, -шапка му свалям за отношението към мен поне като клиент.Кусурлия съм , този човек си свърши работата, с всички мои изисквания, убеди ме да не давам пари за глупости , абе.....
Цената 1200лв, с монтажа и 15 лв за узаконяването на "БОМБАТА"
Good luck
П.С
Доиде ми акъла и на мен не зареждам вече от Шел

46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4