За или против добавките в горивото и маслото.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 14 Фев 2008, 13:16

Само не разбрах колко трябва да сипя в двг. от това ХАДО. Звънях на накакъв представител в П-в който ми каза цена 156 лв. за 3 опаковки. Третирането на двигателя ставало 3 пъти през 200 км. Така пишеше и в сайта на същия. Bobaka ми каза, че нямало нужда и може само 1 опаковка да сипя. 1 мой приятел ми предлага универсален модификатор на 40 лв от вносителя / ХАДО - 52 лв. Кое да взема? Имах познат който не беше доволен от модефикатора. Каза ми, че мотора му утихнал за малко и почнал да работи наистина добре, но след време пак си станало както преди.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 14 Фев 2008, 14:55

Zubcho написа:Само не разбрах колко трябва да сипя в двг. от това ХАДО. Звънях на накакъв представител в П-в който ми каза цена 156 лв. за 3 опаковки. Третирането на двигателя ставало 3 пъти през 200 км. Така пишеше и в сайта на същия. Bobaka ми каза, че нямало нужда и може само 1 опаковка да сипя. 1 мой приятел ми предлага универсален модификатор на 40 лв от вносителя / ХАДО - 52 лв. Кое да взема? Имах познат който не беше доволен от модефикатора. Каза ми, че мотора му утихнал за малко и почнал да работи наистина добре, но след време пак си станало както преди.

И аз го питах тоя в Пловдив на мене ми обади цена 96лв за тройката...Сипва се на 3пъти... Незнам на тебе що ти е казал толкова много...На симпатичност го кара май...Иначе 96лв не са много ама пък де да знам още се чудя....Верно на Жоро Пенчев мотора му мъркаше доста приятно... Незнам дали е от това ама ... Ааааа сигурно за Дизел е по-висока цената вееее... Сетих се....
Изображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 14 Фев 2008, 17:40

Аз съм против всякакви добавки,единствено(подкрепям Венци)двутактовото масло то е сигурно 4е смазва и изгаря

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 14 Фев 2008, 17:44

Аз на мойта и сипвам ракия в кулера много арно и става почва да върви кат щурава :mhihi: :mhihi: :mhihi: само дето криви погледа после и требе да и го настройвам :mhihi: :mhihi: :mhihi:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 14 Фев 2008, 17:56

dinozab написа:Аз на мойта и сипвам ракия в кулера много арно и става почва да върви кат щурава :mhihi: :mhihi: :mhihi: само дето криви погледа после и требе да и го настройвам :mhihi: :mhihi: :mhihi:
:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: ne ti vqrvam-sigurno q sipva6 drugade-sorry ama izbega kirilitzata :mhihi: :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 14 Фев 2008, 17:59

bmwfena написа:
dinozab написа:Аз на мойта и сипвам ракия в кулера много арно и става почва да върви кат щурава :mhihi: :mhihi: :mhihi: само дето криви погледа после и требе да и го настройвам :mhihi: :mhihi: :mhihi:
:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: ne ti vqrvam-sigurno q sipva6 drugade-sorry ama izbega kirilitzata :mhihi: :mhihi:

Ма тя без компания неще да пии вика аз битов акохолизъм не практикувам :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 14 Фев 2008, 18:36

Хайванини сте Вий и тва е :mhihi: няма оправия с вас човек ....
няма тема в която не споменавате вълшебната добавка, текла през медна тръбичка ....
Ванка пиши едно ЛС или направо тема ще пускаш?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 14 Фев 2008, 22:52

Слагам лъки моли за почистване на горивната система на всеки 3000 км макар, че я дават на 2000. Много съм доволен. Вече с два тдс -а. С първия минах около 35000 км .НИКАКЪВ проблем. втория ,още съм с него- 40000 км вече -4 дюза протече малко но се съмнявам да е от добавката.

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 14 Фев 2008, 23:05

dinozab написа:
bmwfena написа:

Ма тя без компания неще да пии вика аз битов акохолизъм не практикувам :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Дино -таа Халпинка в подписа ти да не е 725 ТДС :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Мнение от Svetlio.Angelov » 14 Фев 2008, 23:37

dinozab написа:За Хадо-то и аз само суперлативи мога да изкажа.Макар че тогава не третирах двигателя на цяло искаше по указания още да си сложи работата му се промени коренно.Сега след 4 смени на маслото мисля пак да сложа.Относно за добавките на дизела не е хубава да се слага такава заради помпата.Ако решите третирайте горивната система само с BMW Diesel flushing 30лв. и прави чудеса описано на нея е как се ползва не се сипва в резервоара :idea:

Дино, айде кажи откъде да си я купя тази вълшебната на БМВ, а?! Айде а аз един път седмично се очертава, че ще пътувам за Пампорово и естествено минавайки по околовръстното на Пловдив - ще почерпя! Обещавам!!!
За BMW Diesel flushing 30лв говоря!

Айде и благодарско!

ПП. Тая алпина от подписа я имам и аз :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 15 Фев 2008, 1:04

SaSo написа:
Zubcho написа:Само не разбрах колко трябва да сипя в двг. от това ХАДО. Звънях на накакъв представител в П-в който ми каза цена 156 лв. за 3 опаковки. Третирането на двигателя ставало 3 пъти през 200 км. Така пишеше и в сайта на същия. Bobaka ми каза, че нямало нужда и може само 1 опаковка да сипя. 1 мой приятел ми предлага универсален модификатор на 40 лв от вносителя / ХАДО - 52 лв. Кое да взема? Имах познат който не беше доволен от модефикатора. Каза ми, че мотора му утихнал за малко и почнал да работи наистина добре, но след време пак си станало както преди.

И аз го питах тоя в Пловдив на мене ми обади цена 96лв за тройката...Сипва се на 3пъти... Незнам на тебе що ти е казал толкова много...На симпатичност го кара май...Иначе 96лв не са много ама пък де да знам още се чудя....Верно на Жоро Пенчев мотора му мъркаше доста приятно... Незнам дали е от това ама ... Ааааа сигурно за Дизел е по-висока цената вееее... Сетих се....

Сашо, цената за дизеловата добавка е по-скъпа от тази за бензина :!: Цената е в нормите ,ние сме помилвани с бензиновите мотори :mhihi:

Зъбчо, Бобака(Любо) ти е казал правилно,че и с една става.Аз лично с една се успах :idea: Значи въпроса е като го сипваш маслото да не ти е повече от 2000 км пробег откакто е сипано в мотора :!:

Друго важно условие е като го сипеш температурата на мотора да е в нормата,нормално загрял и после да покараш поне 50 км преди да го изгасиш ,като не превишаваш повече от 2500 мин-1 а за бензин 3000 мин-1 :!:

Аз тогава го сипах на Божурище на излизане от София ,полека съм карал до Ниш (около 120 км) и оттам като й стъпих на газта ,както бях написал на Београд вече не си познах звука :shock: Със следващото масло ще си взема пак да си сложа ,но този път с наливането на мслото в двигателя за да се размеша по-бързо и да излязат свойствата му веднага ...

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 15 Фев 2008, 7:44

Ами ще трябва да зачакам, че мойто масло е на 5К вече. При следващата смяна на маслото ще налея добавката и ще направя 1 кръг по околовръстното да се омеша.

А някой да каже нещо за Ресурса и Универсалния модефикатор?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 15 Фев 2008, 8:15

Аз доколкото знам от Бобака поне 3 смени на масло и пак ХАДО.
За другата добавка не знам ,но съм сигурен ,че също е много добра :)

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Мнение от Svetlio.Angelov » 15 Фев 2008, 9:15

Zubcho написа:Ами ще трябва да зачакам, че мойто масло е на 5К вече. При следващата смяна на маслото ще налея добавката и ще направя 1 кръг по околовръстното да се омеша.

А някой да каже нещо за Ресурса и Универсалния модефикатор?

на 3-ката ми слагах универсален модификатор - ефект каточели имаше за 20 дни - и това е. Но на ОМВ има една добавка като смола е гъста - не знам как се казва - имах един пасат-ор - 4ка, на който толкова му тракаха хидравличните повдигачи, че няма накъде повече. С 2 шишенца от тази течност (около 12-14лв беше) колата се успокои, заработи безшумно и останаш много доволен. Течността е гъста, направо е като смола или като мед на студено... Но и двете коли бяха бензинови...

Аватар

Мнение от dinozab » 15 Фев 2008, 9:47

Svetlio.Angelov написа:
dinozab написа:За Хадо-то и аз само суперлативи мога да изкажа.Макар че тогава не третирах двигателя на цяло искаше по указания още да си сложи работата му се промени коренно.Сега след 4 смени на маслото мисля пак да сложа.Относно за добавките на дизела не е хубава да се слага такава заради помпата.Ако решите третирайте горивната система само с BMW Diesel flushing 30лв. и прави чудеса описано на нея е как се ползва не се сипва в резервоара :idea:

Дино, айде кажи откъде да си я купя тази вълшебната на БМВ, а?! Айде а аз един път седмично се очертава, че ще пътувам за Пампорово и естествено минавайки по околовръстното на Пловдив - ще почерпя! Обещавам!!!
За BMW Diesel flushing 30лв говоря!

Айде и благодарско!

ПП. Тая алпина от подписа я имам и аз :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Дару, Камор или всеки представител на БМВ
Ето я с парт.№ както и Дезолита за който говори Penchev
http://bmwfans.info/accessories/mg-83/ill-83_0375/
;)

ПредишнаСледваща

Назад към E34