вярно ли е?
Модератор: Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
моята си харчи 20на 100 градско затова си турих газ-ония ден ми даде около 22на 100 газ ама не ми дреме много много-ако не исках да ми харчи щях да си купя Корса1.2
карайте и се кефете на тез кораби
....аа мойта е автомат забраих да кажа-катализатора некой го е краднал и ламбдата гаранте не ми работи--аспуха ЛЮТИИИИ та се не трае

- His Shadow
- младши ентусиаст
-
bmwfena написа:моята си харчи 20на 100 градско затова си турих газ-ония ден ми даде около 22на 100 газ ама не ми дреме много много-ако не исках да ми харчи щях да си купя Корса1.2![]()
![]()
![]()
![]()
....аа мойта е автомат забраих да кажа-катализатора некой го е краднал и ламбдата гаранте не ми работи--аспуха ЛЮТИИИИ та се не трае
![]()
бе не е така баш

- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
bmwfena написа:моята си харчи 20на 100 градско затова си турих газ-ония ден ми даде около 22на 100 газ ама не ми дреме много много-ако не исках да ми харчи щях да си купя Корса1.2![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
тя и мойта няма катализатор ама сондата работи това че нямаш катализатор не означава че сондата ти изгаря или че повече ти гори колата ай наздраве че ей сега почва окна ще има хилене пак

Re: ре
slavianko написа:Колега не ги слушай кви ти ги говорят. Всико е митове и легенди. Всичките си горят пък били те ванос манос. Шестак под 15 градско трудна работа.
А за моята съвсем няма да коментирам![]()
Не си прав. Ако е с няколко ваноса и много сонди даже връща бензин. Спираш на бензиностанцията, отваряш и вътре бензин да се удавиш

dan4o_ написа:абсолютно е прав колегата. аз мойто си го карам на бензин ( грехота да сложиш газ на такъв мотор ) и градско при нормално каране ми дава 12-13, при по спортно каране около 14-15
Колега, покарай малко м/у 4000 и 6500 оборота, и пак засечи, че много съмнителен тоя спортен разход от 14-15л.

Редовно се появява тема за разход и се почват едни спорове. Всеки е прав за себе си, защото се кара в различни градове, различно растояние и т.н. Но някои все пак прекаляват. Ако без ванос 520 М50 харчи 12л градско, с ванос какво, 11л ли харчи.

Едно е да караш цял ден без да слезнеш от колата и друго е реалния живот--30км на ден с два студени старта. За да направиш 100км има 6-7 загрявания на двигателя. И караш бавно заради задръстванията. Та кой каза нещо за 13л градско

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Ай и аз да се обадя
Старото М50В20 без ванус си даваше 15 в града под тва нещеше да падне квото и да го прааа зимата 18.Тва при нормално карене доколкото аз го умея
При ръчка неща и да се сещам не съм го и засичал с изключение на един път светна ламбата сипах за 10лв./7.5л. бяха (
гладни години бяха тогава)и газ
32км. и ламбата пак светна и тогава тая кола ми разби детската психика

- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
ivan1979g написа:slavianko написа:Колега не ги слушай кви ти ги говорят. Всико е митове и легенди. Всичките си горят пък били те ванос манос. Шестак под 15 градско трудна работа.
Не си прав. Ако е с няколко ваноса и много сонди даже връща бензин. Спираш на бензиностанцията, отваряш и вътре бензин да се удавиш

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
ivan1979g написа:slavianko написа:Колега не ги слушай кви ти ги говорят. Всико е митове и легенди. Всичките си горят пък били те ванос манос. Шестак под 15 градско трудна работа.
Не си прав. Ако е с няколко ваноса и много сонди даже връща бензин. Спираш на бензиностанцията, отваряш и вътре бензин да се удавиш![]()
![]()
![]()
Аз незнам защо говориш без да си го виждал наживо...
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Айде сега големите спецове да ми обяснят следното:
1. на бензин
- извънградско - 10/100(сериозно каране, почти не падам под 90),
- градско 16-18/100
2. на газ
- извънградско - 11,5-13/100(зависи от газстанцията)
- градско - 18-20/100 (рядко чакам повече от 500м за да обърна на газ).
И не ми пробутвайте версии за скапан ДВГ! Свещите са на под 10К, филтъра се сменя на всеки 8К, компресията на цилиндрите е еднаква и висока(дали е 9 или 11 няма значение, всеки уред показва различно), колкото масло сипя, толкова изливам(сменям на 8-10К), а и скапан ДВГ няма да поддържа 200 по магистралата без да загрее(по пътя за Събора някой хора ме видяха как карах).
Очаквам високоЕнтелегентни и "технически обосновани" отговори!

1. на бензин
- градско 16-18/100
2. на газ
И не ми пробутвайте версии за скапан ДВГ! Свещите са на под 10К, филтъра се сменя на всеки 8К, компресията на цилиндрите е еднаква и висока(дали е 9 или 11 няма значение, всеки уред показва различно), колкото масло сипя, толкова изливам(сменям на 8-10К), а и скапан ДВГ няма да поддържа 200 по магистралата без да загрее(по пътя за Събора някой хора ме видяха как карах).
Очаквам високоЕнтелегентни и "технически обосновани" отговори!

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
аиде да ви видя сегаTheBoss написа:Айде сега големите спецове да ми обяснят следното:
1. на бензин
- градско 16-18/100
2. на газ
Очаквам високоЕнтелегентни и "технически обосновани" отговори!![]()
![]()

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
bmwfena написа:аиде да ви видя сегаTheBoss написа:Айде сега големите спецове да ми обяснят следното:
1. на бензин
- градско 16-18/100
2. на газ
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
......и аз сам на тва мнение и хал
![]()
Кай им Биска кво ти е па кат се сетя на мен кво ми беше тогава беден студент мани мани

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Ето го моят човек - дойде, написа и потвърди теорията!!!
Аз ви разправям, ама вие все с тия нечитави коли - нали на събора и ние бяхме със същата черна 520-ка като на шефа и пак същата история беше. Даже сега виждам, че тия 15/100 дето си ги въобразявах във Видин може и да са повече, но там някъде лапаше.
Просто гледам моментния разходомер като дам газ как си стои константно на 18/100, а като закрепя постоянна скорост вече пада надолу. Извънграда 90-100 може да се закрепи 8 и нещо 9/100, но дадеш ли и газ (над 120) почва да си лапа стабилно. Въобще харчат си шестаците, няма какво да се коментира, още повече в по-тежка кола. Но пък кефа е страхотен

Аз ви разправям, ама вие все с тия нечитави коли - нали на събора и ние бяхме със същата черна 520-ка като на шефа и пак същата история беше. Даже сега виждам, че тия 15/100 дето си ги въобразявах във Видин може и да са повече, но там някъде лапаше.
Просто гледам моментния разходомер като дам газ как си стои константно на 18/100, а като закрепя постоянна скорост вече пада надолу. Извънграда 90-100 може да се закрепи 8 и нещо 9/100, но дадеш ли и газ (над 120) почва да си лапа стабилно. Въобще харчат си шестаците, няма какво да се коментира, още повече в по-тежка кола. Но пък кефа е страхотен

BMW only!
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз на мойта кола какво й причинявам и никога не ме е ограбвала
вярно,че трансмисията ми е по-различна, разлика с поне 1,5 литра извънградско надолу от преди ... Но и тогава не ми е харчила ,кой знае колко
вярно,като я купих в далечната 2003 година и се скапа дебитомера имах чувството ,че се возех с така мечтаното Е32 740
Бях се уплашил ...
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
- Кара: T-34
Малко статистика и от мен:
Градско - минимално 13,2 / 100 лятото!
Извънградско минимално 7,1 / 100 с 100км/ч и НЕМСКИ бензин, тука поне едно кило нагоре
, но най-много ми харчи на място - веднъж ми изгоря 70 литра пред блока, без да я карам въобще
Тая седмица пак 10 литра без дори да я паля и пак пред блока - крадлива държава сме.....................
Градско - минимално 13,2 / 100 лятото!
Извънградско минимално 7,1 / 100 с 100км/ч и НЕМСКИ бензин, тука поне едно кило нагоре

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
TheBoss написа:Айде сега големите спецове да ми обяснят следното:
1. на бензин
- градско 16-18/100
2. на газ
![]()
Моят отговор може и да не е високоинтелигентен, ама мисля че в града говорим по скоро за моточасове, а не за нормално градско каране и от там разликата в разхода,а да не забравяме и тръгването от светофарите -там става въртележка в резервоара- разходната норма става кошмарна при тръгване.Тези, които имат компютри в колите, са виждали за какво става въпрос.Това е скромното ми мнение,може и да бъркам

34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3