една споделена история
Модератор: Технически модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Тва верно
Една вечер на спирката пред гарата един с Е36 престоява ама включил къси и халогени и отивам аз с бойна крачка и му чукам на джама - тоя ме гледа някво почти да се разплаче и му викам я излез ...... и му викам ще седна да видя вътре как е гледката и такива работи .......
Излязох тоя ме гледа някъв недоумяващ и после му казах че имам Е34 и той някъв се усмихна.
Пожелах му приятен път и толкова ..... ама кинти никога не съм си помислял ........

Една вечер на спирката пред гарата един с Е36 престоява ама включил къси и халогени и отивам аз с бойна крачка и му чукам на джама - тоя ме гледа някво почти да се разплаче и му викам я излез ...... и му викам ще седна да видя вътре как е гледката и такива работи .......

Излязох тоя ме гледа някъв недоумяващ и после му казах че имам Е34 и той някъв се усмихна.
Пожелах му приятен път и толкова ..... ама кинти никога не съм си помислял ........

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC

Аз си изкарах цялата 2007 година без никаква винетка, минимум 40 К км изминати ... Не съм за 60 лв дето е речено,но с този пробег годишен и тези пътища ,просто ми писна от пари за глупости

Плюс това знам ,че миналата година се каза,че за винетки имат пораво да проверяват само ДАИ

Сашо ,беше малко груб в изказването си,но истината е такава.Катаджий се бутат да стават хора дето нямат никакъв срам от господа,искат да забогатеят бързо за сметка на другите.
Тук е единствената държава дето събират пари от винетки и от данъци,че искат да правят и платени магистралите в един момент

Георги Пенчев
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
Гошка ще разпитам, или ще попрочета малко ЗДвП, защото не съм запознат - по принцип НЕ работя по КАТ
Но то веднъж като почмат да те дърпат си мисля, че винетката е последният ти проблем. (примерно къде ти е лопатата и чувала с пясък)
А за изказването на Сашо няма остро - тва е реалността бате.
Гледахте ли вчера по БНТ "Новата кола на татко" (мисля че така се казваше) - огледало на скапаната ни реалност
Направо ми се пререва докато го гледах тва

Но то веднъж като почмат да те дърпат си мисля, че винетката е последният ти проблем. (примерно къде ти е лопатата и чувала с пясък)
А за изказването на Сашо няма остро - тва е реалността бате.
Гледахте ли вчера по БНТ "Новата кола на татко" (мисля че така се казваше) - огледало на скапаната ни реалност
Направо ми се пререва докато го гледах тва

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Мене ме интересува... Сега като отивам да си вземам талона от КАТ ( как ме е яд че си смених отчетността в София ) на тях ли трябва да си платя глобата... Верно ли е че са опростени актовете преди 2004г. .... Чух нещо такова... Че иначе бая неплатени актове имам... Ама нали сменили закона сега и трябва да си ги платя зада си взема талончето... Пфуууу как ме е яд не бяха ми го вземали от близо година и нещо...
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
ще правите като мене..Новата винетка си я подлепих с станиолче и съм цар сега
некой ако иска давам я под наем.Венци- да не ме издадеш сега

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
bmwfena написа:ще правите като мене..Новата винетка си я подлепих с станиолче и съм цар сега![]()
некой ако иска давам я под наем.Венци- да не ме издадеш сега
![]()
![]()
Ей сега звъня в Хаску-у и ще ядеш меча

И аз съм така с винетките от Бима на Б4 и обратно

Сашо обещах,че ще се поинтерисувам ама тва е чак довечера.
- SaSo
- старши ентусиаст
-
Аве Венци на равно сме на мненията ... Глей ко става 1008 и двамата... Кой е по- старши са... Айде чакам довечера да кажеш дали ше има яко бръснене...
Абе ти си се регистрирал една година след мене и си ги направил ли ве....
Ейййй тия ТДС-и много въпросителни около тях....

Ейййй тия ТДС-и много въпросителни около тях....

Последна промяна SaSo на 06 Яну 2008, 14:11, променена общо 1 път
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
Ще се постарая да изкопча малко инфо от някой катаджия
Пък тия мнения ги заеби - важното е дали си помогнал на някой да си отстрани проблема по колата,а не колко рожденни дни си честитил
В смисъл че въобще не са критерии ..... за старшинство - аре нали съм великодушен ще ти викам "старши Бимар"

Пък тия мнения ги заеби - важното е дали си помогнал на някой да си отстрани проблема по колата,а не колко рожденни дни си честитил

В смисъл че въобще не са критерии ..... за старшинство - аре нали съм великодушен ще ти викам "старши Бимар"

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
moni76 написа:а някой да знае колко е акта за без винетка, че и мен ме праснаха и то със служебната кочинада им ...
(4) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач, който управлява моторно превозно
средство, което не е било спряно от движение и на което не е поставен валиден стикер
съгласно чл. 100, ал. 3, и не носи валиден контролен талон от знака, издаден от
Гаранционния фонд, за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на
автомобилистите по чл. 261, ал. 1 от Кодекса за застраховането, се наказва с глоба 50 лв.
Ами аз да Ви кажа колеги съм навит да карам без винетка и гражданска -поне няма да ме е яд ,че пълна гушата на някой ...
Церна на акта за винетка
Акта за каране без винетка е 100лв..... аз си го имам такъв.....
кара колата да полудява
Церна на акта за винетка
Акта за каране без винетка е 100лв..... аз си го имам такъв.....
кара колата да полудява
- SaSo
- старши ентусиаст
-
Моя изобщо не е по този горния член както е написан... Пише че нарушавам чл. 153/ ал.5 Но нали повечето ченгета пишат като доктори може и да бъркам члена...

bobi_maxo написа:И мен ме е яд, ама нищо неможе да се оправи, НИЩО!
Ето днес във в."24 часа" пише, че искат да направят така че когато си без винетка да ти взимат талона и докато не си платиш не ти го връщат!
Както казва един приятел: "Когато държавата тръгне срещу теб, нищо не можеш да направиш!"
едно "?" не сме ли ние държата и тези дето да си оправяме бакйите, ко да кажа небях кой знае колко голям, но си спомня 1997 зимата и масовите стачки, вижте ги гърците един да не е доволен синдикат и всички на вън, уж за един ден аме те го изкарат цяла седмица, пък и пооправят нещо, не е кат наще "седянки"

Та мисълта ми е докога все ще обвиняваме някой, а няма да намерим решение сами, по един или друг начин

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
SaSo написа:Моя изобщо не е по този горния член както е написан... Пише че нарушавам чл. 153/ ал.5 Но нали повечето ченгета пишат като доктори може и да бъркам члена...![]()
![]()
Сашо малко несериозен излязох

Тоя член дето го пише горе е по Закона за застраховането доколкото прочетох,а теб са те жулнали по ЗДвП

Нямах време да се поинтерисувам по твоя въпрос - досега съм се занимавал с една "кражба"

Тва което съм виждал е че "слънчогледите" проверяват за ГО и за винетки ......... сигурно им е позволено,невярвам да си подритват трудовите книжки (ако ги уволнят как ще издържат 198369816 членно семейство

37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3