една споделена история

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 05 Яну 2008, 21:45

Тва верно :lol:
Една вечер на спирката пред гарата един с Е36 престоява ама включил къси и халогени и отивам аз с бойна крачка и му чукам на джама - тоя ме гледа някво почти да се разплаче и му викам я излез ...... и му викам ще седна да видя вътре как е гледката и такива работи ....... :lol:
Излязох тоя ме гледа някъв недоумяващ и после му казах че имам Е34 и той някъв се усмихна.
Пожелах му приятен път и толкова ..... ама кинти никога не съм си помислял ........ ;)

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 06 Яну 2008, 0:38

:mhihi: :mhihi: Евала Венци :yes:

Аз си изкарах цялата 2007 година без никаква винетка, минимум 40 К км изминати ... Не съм за 60 лв дето е речено,но с този пробег годишен и тези пътища ,просто ми писна от пари за глупости :evil:
Плюс това знам ,че миналата година се каза,че за винетки имат пораво да проверяват само ДАИ :roll: Венци,как стои въпроса,какво знаеш ?

Сашо ,беше малко груб в изказването си,но истината е такава.Катаджий се бутат да стават хора дето нямат никакъв срам от господа,искат да забогатеят бързо за сметка на другите.

Тук е единствената държава дето събират пари от винетки и от данъци,че искат да правят и платени магистралите в един момент :shock: Боже мой :help:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 06 Яну 2008, 13:00

Гошка ще разпитам, или ще попрочета малко ЗДвП, защото не съм запознат - по принцип НЕ работя по КАТ ;)
Но то веднъж като почмат да те дърпат си мисля, че винетката е последният ти проблем. (примерно къде ти е лопатата и чувала с пясък)
А за изказването на Сашо няма остро - тва е реалността бате.

Гледахте ли вчера по БНТ "Новата кола на татко" (мисля че така се казваше) - огледало на скапаната ни реалност
Направо ми се пререва докато го гледах тва :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 06 Яну 2008, 13:15

Мене ме интересува... Сега като отивам да си вземам талона от КАТ ( как ме е яд че си смених отчетността в София ) на тях ли трябва да си платя глобата... Верно ли е че са опростени актовете преди 2004г. .... Чух нещо такова... Че иначе бая неплатени актове имам... Ама нали сменили закона сега и трябва да си ги платя зада си взема талончето... Пфуууу как ме е яд не бяха ми го вземали от близо година и нещо...
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 06 Яну 2008, 13:20

ще правите като мене..Новата винетка си я подлепих с станиолче и съм цар сега :mhihi: :mhihi: некой ако иска давам я под наем.Венци- да не ме издадеш сега :?: :?: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 06 Яну 2008, 13:32

bmwfena написа:ще правите като мене..Новата винетка си я подлепих с станиолче и съм цар сега :mhihi: :mhihi: некой ако иска давам я под наем.Венци- да не ме издадеш сега :?: :?: :mhihi:

Ей сега звъня в Хаску-у и ще ядеш меча :mhihi:
И аз съм така с винетките от Бима на Б4 и обратно ;)
Сашо обещах,че ще се поинтерисувам ама тва е чак довечера.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 06 Яну 2008, 13:58

Аве Венци на равно сме на мненията ... Глей ко става 1008 и двамата... Кой е по- старши са... Айде чакам довечера да кажеш дали ше има яко бръснене... :mhihi: :mhihi: :mhihi: Абе ти си се регистрирал една година след мене и си ги направил ли ве....

Ейййй тия ТДС-и много въпросителни около тях.... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Последна промяна SaSo на 06 Яну 2008, 14:11, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 06 Яну 2008, 14:08

Ще се постарая да изкопча малко инфо от някой катаджия ;)
Пък тия мнения ги заеби - важното е дали си помогнал на някой да си отстрани проблема по колата,а не колко рожденни дни си честитил ;)
В смисъл че въобще не са критерии ..... за старшинство - аре нали съм великодушен ще ти викам "старши Бимар" :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 13 Яну 2008, 1:03

moni76 написа:а някой да знае колко е акта за без винетка, че и мен ме праснаха и то със служебната кочина :evil: да им ...

(4) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач, който управлява моторно превозно
средство, което не е било спряно от движение и на което не е поставен валиден стикер
съгласно чл. 100, ал. 3, и не носи валиден контролен талон от знака, издаден от
Гаранционния фонд, за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на
автомобилистите по чл. 261, ал. 1 от Кодекса за застраховането, се наказва с глоба 50 лв.

Ами аз да Ви кажа колеги съм навит да карам без винетка и гражданска -поне няма да ме е яд ,че пълна гушата на някой ...

Потребител
Аватар

Церна на акта за винетка

Мнение от tigarat » 13 Яну 2008, 12:30

Акта за каране без винетка е 100лв..... аз си го имам такъв.....
кара колата да полудява

Потребител
Аватар

Церна на акта за винетка

Мнение от tigarat » 13 Яну 2008, 12:31

Акта за каране без винетка е 100лв..... аз си го имам такъв.....
кара колата да полудява

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 13 Яну 2008, 13:17

Моя изобщо не е по този горния член както е написан... Пише че нарушавам чл. 153/ ал.5 Но нали повечето ченгета пишат като доктори може и да бъркам члена... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metatron » 14 Яну 2008, 0:08

bobi_maxo написа:И мен ме е яд, ама нищо неможе да се оправи, НИЩО!
Ето днес във в."24 часа" пише, че искат да направят така че когато си без винетка да ти взимат талона и докато не си платиш не ти го връщат!
Както казва един приятел: "Когато държавата тръгне срещу теб, нищо не можеш да направиш!"

едно "?" не сме ли ние държата и тези дето да си оправяме бакйите, ко да кажа небях кой знае колко голям, но си спомня 1997 зимата и масовите стачки, вижте ги гърците един да не е доволен синдикат и всички на вън, уж за един ден аме те го изкарат цяла седмица, пък и пооправят нещо, не е кат наще "седянки" :mhihi:
Та мисълта ми е докога все ще обвиняваме някой, а няма да намерим решение сами, по един или друг начин :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 14 Яну 2008, 9:20

SaSo написа:Моя изобщо не е по този горния член както е написан... Пише че нарушавам чл. 153/ ал.5 Но нали повечето ченгета пишат като доктори може и да бъркам члена... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Сашо малко несериозен излязох :uups: сорри бях болен - една седмица в матрицата,добре че е колегата да принтира големия член с висящите алинеи :lol:
Тоя член дето го пише горе е по Закона за застраховането доколкото прочетох,а теб са те жулнали по ЗДвП ;)
Нямах време да се поинтерисувам по твоя въпрос - досега съм се занимавал с една "кражба" :(
Тва което съм виждал е че "слънчогледите" проверяват за ГО и за винетки ......... сигурно им е позволено,невярвам да си подритват трудовите книжки (ако ги уволнят как ще издържат 198369816 членно семейство :roll: )

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metatron » 14 Яну 2008, 14:01

аз дали ще мога да съдя държавата, че се чукнах в една мантинела просто защото беше непочистен пътя и аз карах с 20 км/ч. И да не съм луд по тоя наклон да е с по-голяма скорос, а и си плащам винетки, такси, данаци и тем подобни
:confused:

ПредишнаСледваща

Назад към E34