изненада ли ни снега
Модератор: Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Мене мъ изненада снегорина щото беше натрупал една преспа от метър сняг и доде я изрина да си извада колата бая зор видях

- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
При вас е добре щом и снегорини минаватdinozab написа:Мене мъ изненада снегорина щото беше натрупал една преспа от метър сняг и доде я изрина да си извада колата бая зор видях![]()
![]()
![]()

- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
ozy написа:То снега, че винаги ни изненадва си е ясно. Ама тая киша и после студ ми изигра лоша шега тази сутрин.
Паля аз кораба да ходя на работа, че имаше сняг под колата имаше... ама потеглям аз едва едва, ама колата не помръдва, давам и аз повечко ряз, буксува като луда... стигам чак до асфалта от въртене, пушат гуми пък аз се движа с 1 км/ч. На 5-тия метър се реших все пак да излезна в студа да видя дали несъм забрал някое ледено блокче, пък то се оказа че предна лява гума изобщо не се върти... Спирачния апарат и диска бяха ледено кубче.
Колеги, аз пък снощи от Пловдив до Царево пътувах ...16 часа ! Пътувах с летни гуми , но колата се държеше добре по заледените пътища и нито веднъж не ме подведе !Първо в 11.30 на обяд се качих на магистралата от Пловдив за Стара загора,която въобще не беше почистена. Имах чуството ,че карам по лунен пейзаж- толкова много лед имаше по нея, а това уж се води първокласен път... След това спирам на Нова Загора на ОМВ-то и гледам там някаква полицейска кола и ги питам ''отворена ли е петолъчката''? , а ония ми вика, че дежурството му било свършило и не било негова работа да знае .. -как нямах една скрита камера да го снимам . Поемам аз към Сливен и малко преди Сливен на наклоните ..опашка -някакъв ТИР се обърнал и запушил пътя.. Хайде пак се връщай в Нова Загора и оттам през едни села, едни пътища за да стигна до Ямбол ,но никъде не спирам , защото спра ли не мога да тръгна после .. В един момент стигам село Керим и оттам нататък се оказа,че не може да се мине,защото имало заседнали автомобили по пътя ..Оттам пак се пуснах към Николаево за да излезна на главният път Сливен -Бургас ... Бях избегнал поне този наклон ,по който се беше обърнал ТИР-а....И в този момент ,в който държава, институции , ръководни органи от който зависеше почистването на пътя ни изоставиха нас -хората,от който им зависят заплатите, който си плащаме редовно данъците и винетките , радио ''Хоризонт'' се превърна в координатор между слушателите и включваше обаждания на пътуващи по този маршрут с предложения за избиране на обходни маршрути за движение. .. Добирам се аз най-после до Петолъчката и какво мислите виждам - сложили две табели,че пътя затворен , една полицейска кола там обаче обърната в посока обратна на движението, а полицаите пият кафе отсреща в ОМВ-то и само на някакви си 50 метра от тях спряли два снегорина и до тях един турски ТИР и единият от шофьорите разнася някакви туби с нафта-вероятно ги продаваше на турският ТИР !!! След като си свършиха работата , двата снегорина поеха в посока Сливен ,но с вдигнати гребла .
На въпроса ми защо не минат тези снегорини да изчистят за да можем ние чакащите там да минем , полицая ми каза,че той не бил отговорен за тях и си имало други институции към който трябвало да се обърнем ..Беше ясно,че трябва да се оправяма сами ! И на всичкото отгоре заместник кмета на област Ямбол даде изявление ,че имало обходен маршрут в посока Ямбол-ГРУДОВО -БУРГАС, който бил изчистен . А нека аз сега да му кажа на този господинчо , че относно почистването на пътя- чистен е рано сутринта ,а сега беше вечер просто около него има гора и това го е предпазило от навявания -така се избягна да лъсне поредната му гнусна лъжа. Както и да е..добрах се аз до Ямбол и там на ОМВ-то спрях да пия едно кафе с моета приятелка .Никой не ти дава никаква информация за нищо -всеки пита от другите и сам се оправя кой както може. Разбрах аз ,че може да се мине по един обходен маршрут -Елхово, Грудово-Бургас. За мое голямо учудване се оказа ,че пътя Елхово -Грудово беше перфектно изчистен дори ,което разбира се е похвално След това от Елхово до Грудово ми трябваха близо два часа за да мина този път през гората -обстановката се усложни ,защото заваля обилно а отдолу имаше лед и можете да си представите как се чуствах .. И все пак Бимата не ме подведе и се държеше много добре макар и още веднъж подчертавам ,че съм с летни гуми -където трябваше сваляш на скорост по наклоните, без да подаваш рязко газ........ добрах благополучно до Бургас. Влезнах през Меден рудник и много се очудих ,че този квартал беше много добре изчистен ... След това по магистралата за Созопол .... И тъкмо тръгнах да се изкачвам и някъде на 10 км от Созопол гледам в моето платно някаква странна форма , нещо стой на платното приближам и гледам обърната кола..Спирам аз ,а часът беше около 04.00 и наоколо няма жива душа . Гледам вътре , колата празна -хората са излезнали и все пак звъня аз на Полицията за да съобщя за инцидента ,а оттам се чува едно досадно - вече знаем ,но има и други тъй че тази кола ще чака. Питам се аз -как е възможно такава безотговорност ? Колата е на пътното платно, ако караш по-бързо може и да се блъснеш в нея ....
И най-после в 5.00 часа се прибрах благополучно в Царево ... Като видях колко часа съм пътувал и направо ми стана толкова болно ,а и се чуствах адски уморен .За същото време аз минавах разстоянието от Германия до България, а сега в 21 век когато хората по света с нетърпение очакват да завали сняг и да грабнат ските и да отидат да покарат ,а ние тук винаги когато завали сняг и трябва да мислим ако тръгнем за някъде дали ще пристигнем живи и здрави или няма да заседнем в някоя преспа и да пукнем от студ ! Ей-такива мисли ми минаваха през съзнанието докато си лежах в леглото и на ум си прехвърлях преживяното от деня- мисли и картини на затънали коли , Тирове в преспите, на минаващи снегорини с вдигнати гребла,
на скрили се на топло полицай в някоя бензиностанция с нетърпение чакащи да им свърши дежурството , на мълчанието на управляващите -на тези от който зависи почистването на пътната мрежа - къде бяха те? Защо никой не направи някакво изявление ? Не сложиха карти с обходни маршрути на възловите бензиностанции и хората като минат оттам да се запознаят и сами да решат дали да продължат или да се върнат назад.. Ей-такива въпроси ми се въртяха в главата докато очите ми натежаха и сънят дойде и аз се понесох в царството на Морфей ! Днес се събудих и въпреки това сега докато описвам всичко сякаш пред очите ми отново се случва !!! А как можеше да си спестим всичките тези нерви, всичкото това загубено време, пари ,а да не говорим и за хора който поради това,че имаше непочистени пътища не можаха да отидат там закъдето бяха тръгнали и всичко защото някой не си беше свършил работата !
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2