Подгряване на седалките

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 21 Дек 2007, 19:53

dinozab написа:Значи тапицерии тряббват да се махат за да се стигне до тях :(

Дино, нали копчето е с две положения-първото ти нагрява седалката , а второто гърба . Ти казваш,че при първото ти работи ,а при второто -когато натиснеш до края копчето свети ли ти или не? Може да е от копчето - да не прави хубав контакт .Аз преди така на моята 3-ка не ми грееше при първо положение,а второ трябваше да се задържи и тогава светваше и започваше да грее....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 21 Дек 2007, 19:53

ivan. написа:да не пускам нова тема-под двете предни седалки ми стоят две букси,те ли са за захранване на подгряването?Ина4е не съм с оригиналните седалки и ако това е за подгряването да търся реотани,щом колегата казва,4е кожата се разшива лесно

Ванка ,твоята кола е с подгряване-успя ли да свалиш програмата.

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 21 Дек 2007, 20:01

zvetiko написа:
ivan. написа:да не пускам нова тема-под двете предни седалки ми стоят две букси,те ли са за захранване на подгряването?Ина4е не съм с оригиналните седалки и ако това е за подгряването да търся реотани,щом колегата казва,4е кожата се разшива лесно

Ванка ,твоята кола е с подгряване-успя ли да свалиш програмата.
Аз съм меко казано зле с тия програми.Сега съм с кожени,оригиналните не съм ги виждал,зна4и спокоино мога да си търся реотани :uups:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 21 Дек 2007, 20:08

sineok_pi4_ написа:.... нали копчето е с две положения-първото ти нагрява седалката , а второто гърба....

Подгряването на седалките е с 2 степени, а не на седалка и облегалка по отделно

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 21 Дек 2007, 20:11

ivan. написа:... под двете предни седалки ми стоят две букси,те ли са за захранване на подгряването? ...

Ако буксите висят от седалките имаш реотани, а нямаш захранване до тях.
Ако буксите (кабелите) излизат от инсталацията по пода, седалките нямат подгряване.

Ако имаш бутони, а не тапи от вътрешната страна на седалките е първия случай със сигурност

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 21 Дек 2007, 20:22

tsb_bg написа:
ivan. написа:... под двете предни седалки ми стоят две букси,те ли са за захранване на подгряването? ...

Ако буксите висят от седалките имаш реотани, а нямаш захранване до тях.
Ако буксите (кабелите) излизат от инсталацията по пода, седалките нямат подгряване.

Ако имаш бутони, а не тапи от вътрешната страна на седалките е първия случай със сигурност
благодаря ти колега,маи не съм се изразил то4но-буксите излизат от пода и ме интересува колата дали го има като опция,седалките не са оригиналните и съм сигурен,4е нямат реотани.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 21 Дек 2007, 20:33

И под двете седалки ли излизат еднакви букси ?
Ако е така има голяма вероятност да имаш инсталация за тази екстра :lol:
Под дясната има още една - датчик за еърбега (да не се бъркаш)
От вътрешната страна на седалките има гнезда за бутоните (ако ги няма са запушени с тапи)

Успех :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 21 Дек 2007, 21:10

the_gate написа:аз тази дето я разглябях нямаше подгрев(кожено рекаро с 8 мотора)стамбо е човека ако е разглабял ;)

май си за цайси щото е с нагреватели въпросното рекаро (мойто демек) :mhihi:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Re: Подгряване на седалките

Мнение от bmwfena » 21 Дек 2007, 21:18

dinozab написа:Нещо и стана на мойта и неще да ми греее на г**а :mhihi: :mhihi: :mhihi: само на гърба греее.Кво предсавлява тоя подгрев гори ли по принцип или се е прекъснало нещо някой порводник :mhihi: :mhihi: :mhihi:
:roll:
:help: :help: :help: Студено е на .........
Динооо май дюзата отзад ти се е поразширила затуй ти къса реотаните :mhihi: :mhihi:от сега нататък я пускай по терлички като леко се повдигаш на седалката :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 21 Дек 2007, 21:20

ма трябва и кихалка да сложи :mhihi: :mhihi:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 21 Дек 2007, 22:35

Дино, говорих с Ple6ivia току що по телефона, нали той ми претапицира целия интериор на комбито, през ръцете му минават много седалки :arrow: каза да му звъннеш на тел 0884 784 517 и той ще ти обясни :D

Доколкото разбрах има няколко възможности ,като обикновенно от коленичене на седалката става проблема с нагревателите :idea:

Имайте впредвид едно - не винаги тези картинки от ЕТК-то показват истината,просто там е онагледено нещо за което човек ,който не го е виждал да може да се хване :idea: Тези реотани така навити ми приличат по-скоро на 5 кила кремвирши :mhihi:

Пешо ми обясни по телефона,че подгрева е всъщност плат ,в който влизат две жила проводник и този плат седи между плата ,върху който Дино подава газ :mhihi: и дунапрена :idea:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 21 Дек 2007, 22:38

Доколкото разбрах има няколко възможности ,като обикновенно от коленичене на седалката става проблема с нагревателите

Дино, какви си ги вършил-най-напред искаше да ти се подгрява колата докато е паркирана,сега седалката е заминала от коленичене... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 22 Дек 2007, 8:04

палавник :mhihi:

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 22 Дек 2007, 9:42

Ще му звъннем на Плешлю да видим кво ще каже.Ми то мнооо стойки мнооо чалъми в тая кола бре то да беше лято да изкараш главата през люка кефти отпред кеф ти отзад па и има де да си сложиш и ракийката, салатата и портативния телевизор :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 22 Дек 2007, 19:38

dinozab написа:Ще му звъннем на Плешлю да видим кво ще каже.Ми то мнооо стойки мнооо чалъми в тая кола бре то да беше лято да изкараш главата през люка кефти отпред кеф ти отзад па и има де да си сложиш и ракийката, салатата и портативния телевизор :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ти телевизор ли гледаш в тая кола :confused: ,аз си мислих на коленца и на лакти и "Бати Дино бий ма, бий ма,наричай ма с лоши имена....."
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Предишна

Назад към E34