Подгряване на огледалата
Модератор: Технически модератори
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Кажи как работят, в смисъл дали бързо стоплят? Не е ли прекалено далеч кантала от огледалото както си го направил?
- маречков
- ентусиаст
-

Та драсни два реда как е, бързо ли топлят?
И кой тарикат ше даде сега 120лв.

zvetiko, радвам се, че се е получило и при теб. Само дето си мисля че е малко далеч така кантала от стъклото, но ако върши работа, значи проблем няма.

- маречков
- ентусиаст
-
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- маречков
- ентусиаст
-
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
zvetiko написа:Колега маречков ето я идеята ти осъществена-не съм махнал носача на огледалото ,защото е залепено за него и ме беше страх да не го счупя.
Взима се нагревател от 100W поялник и се отмотават около 90сm ,със съпротивление около 60 Ohma.На краищата на отрязаният кантал се пресоват кабелни обувки.
Кабелните обувки ги фиксирах за огледалото с Поксипол,а кантала отначало с хартиено тиксо,след това с Хелметекс и накрая с черен силикон.
Цена на удоволствието да имаш странични огледала с подгряване-около 1.16лв.
А как се разглобява огледалото??? И къде да проверя за инсталацията дали я имам за подгрев? Аз мисля, че трябва да има готови кабели ама сигурно и реле трябва да има. Приготвил съм мултицета ама ще се наложи да кажеш от къде да намеря поялника. Абе Zvetiko що не пуснеш колко пари ще вземеш за поставяне на това нещо (на ЛС)? И няма ли да се стопи пластмасата на огледалото ако е много висока температурата на подгревната жица?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
В долната част на стоиката огледалото по средата има дупка през коят ода брълнеш с отверка има едни зъбчета и ги подпираш на една страна и огледалото пада в рацете ти, съжалявам ама така мога да го обесня 

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Много яко изглежда
Абе има един човек,забравих ник-а му, в Продава има доста дълга тема за всякакви части за много модели на БМВ ,той е в Италия.
Човек може да си поръча на него каквото си иска,частите са му втора употреба,но никога не е имало проблем с дефектни, брат ми за Е30ската си беше поръчвал куп дреболии от такъв род и всичко дойде супер и за малко пари, очудихме се и двамата.Депото се намира в Шумен, оттам всичко се разпределя по страната ...
Георги Пенчев

Абе има един човек,забравих ник-а му, в Продава има доста дълга тема за всякакви части за много модели на БМВ ,той е в Италия.
Човек може да си поръча на него каквото си иска,частите са му втора употреба,но никога не е имало проблем с дефектни, брат ми за Е30ската си беше поръчвал куп дреболии от такъв род и всичко дойде супер и за малко пари, очудихме се и двамата.Депото се намира в Шумен, оттам всичко се разпределя по страната ...
Георги Пенчев
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
маречков написа::shock: няма ми мнението![]()
Та драсни два реда как е, бързо ли топлят?
И кой тарикат ше даде сега 120лв., ама ше си трае щото то срам - как тъй ше го прай от поялник
![]()
![]()
.
zvetiko, радвам се, че се е получило и при теб. Само дето си мисля че е малко далеч така кантала от стъклото, но ако върши работа, значи проблем няма.
При стайна температура огледалото(стъклото) нагрява така ,че да се усети осезаемо на пипане за около 5-6 минути.При -3 градуса залепих една топка сняг-след около 10 минути почна да се пързаля по огледалото и накрая падна.Честно казано не съм виждал досега за колко време трябва да размрази огледало с подгряване и какво му е поведението.Нагревателя е оставен с резерва-може да се вдигне още малко мощноста му-в момента е 3 А * 12V= 36W.С това отговарям на колегата дали няма да се стопи пластмасата-колега,все пак преди да монтирам съм ги сметнал и опитал нещата.

Нагревателите наистина са далече-между тях и огледалото има пластмасов носач ,който е залепен със силикон за огледалото.Но огледалото е много тънко и ме хвана страх да не го счупя докато отлепвам подложката-ако кантала се сложи между огледалото и подложката ,ще стане перфектно .За по-голяма ефективност на нагревателите може да се залепи някакъв термоизолиращ материал върху тях-дунапрен,корк.

- маречков
- ентусиаст
-
bobby02 написа:ехеееееее,явно аз съм от тарикатите ,щом съм дал 100лв за стъклата![]()
![]()
евала

Ся да не някой да се засегне.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Pavlinius написа:маречков написа:bobby02 написа:ехеееееее,явно аз съм от тарикатите ,щом съм дал 100лв за стъклата![]()
![]()
евала
![]()
![]()
![]()
шегички
![]()
![]()
![]()
Ся да не някой да се засегне.
Как ги сметна тея 3А ? Нали каза 60 ома ? 60 ома на 12В - 0.2А . Мощността ти е 2.4 вата.
Тока ,който протичаше през тия 60 ома беше 3А.
12V*3А=36 вата.
В края на краищата важни са не сметките ,а това ,че работи.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3