За задния джам на комбито

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E kak BMW
Мечтае да кара: MMMMMPower

Мнение от cvetoslav » 11 Дек 2007, 21:44

Да Stambo на мене ги продаде, най-добре нови си купете а за смяната малко е гадно но има и много по-гадни неща и като се вномава не се цапа много.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 12 Дек 2007, 7:39

zvetiko написа:
Wenzy написа:По практично е когато искаш да застопориш вратата да пробиеш амортисьорите и да пъхаш вътре пирон ;)
Дани свали ги - те са газови.Сложи им по 20-30 грама масло(докато не ти хареса как се затваря вратата) или течен парафин
Аз мойте на капака отдавна им се каня ама ..... ;)

Колега,как се слага това масло-мойте отзад са поомекнали и когато е студено са на границата. :?:

Менгемето,мокса и въртиш ..... обаче колко точно трябва да се
пълнят :roll: .Пешек, точно на Бимата не съм ги оглеждал, аз си намерих същия размер с резба и скоро трябва да ги пробвам ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E kak BMW
Мечтае да кара: MMMMMPower

Мнение от cvetoslav » 12 Дек 2007, 10:57

Това кво ще рече с менгемето да не е да се отвиват, че аз не съм забелязъл.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 12 Дек 2007, 11:07

cvetoslav написа:Това кво ще рече с менгемето да не е да се отвиват, че аз не съм забелязъл.

За тия на 5тата врата незнам (аз нямам),тия на капака не съм ги гледал.
Горе постнах,че съм си намерил такива дето се отвиват само трябва да се пробвам да видя какво ще стане.
Стягаш на менгемето и въртиш с мокса пък квото стане така или иначе ........ той е изпуснал ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 3.0d 01г.
Мечтае да кара: Вече го кара

Мнение от Dragon4e » 13 Дек 2007, 12:42

лесния начин за пълнене на капсуловани амортисьори е като пробиеш дупка с ф1.5мм. в основата на тялото на около 1.5-2см. нагоре и със спринцовка с игла наливаш течност/ масло или парафин/ около 30-40гр. /за амортисьорите на пр. и задния капак и стъклото/ и след това завариш дупката с ц.о.апарат. За грамажа на маслото не съм много сигурен трябва да се пробва и заварката трябва да стане много бързо без да се нагрява много тялото

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 13 Дек 2007, 16:27

Благодарско ,Драконче ;)

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 13 Дек 2007, 21:39

Аз не съм се замислял как ли се сменят точно,знам ,че са завряни на майната си.Значи не е трудно, ще взема да си ги поръчам :roll:
И мойто стъкло пада на долу :confused:

Георги Пенчев
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 14 Дек 2007, 17:49

Добре де не може ли да се сложи от тия мебелните амортисьори вмисто да се дават 120лв за оригинални щото аз определено няма да дам и без тва го отварям един път в годината тоя джам.Виждам че са 350N само трябва размера да се види и захващането :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 14 Дек 2007, 18:05

dinozab написа:Добре де не може ли да се сложи от тия мебелните амортисьори вмисто да се дават 120лв за оригинални щото аз определено няма да дам и без тва го отварям един път в годината тоя джам.Виждам че са 350N само трябва размера да се види и захващането :roll:

Знам ,че с предният капак се получава-има мебелни усилени.Но внимавай със задното стъкло ,да не ти избие зъбите. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 15 Дек 2007, 22:57

Дино,забрави за тези мебелните на капак или каквото и да е :!:
Те са изцяло пластмасови, бях пробвал с такива ,но изобщо не стана :idea:

Трябва си оригиналдъ :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 09 Мар 2008, 19:20

А как въобще се отваря задното стъкло на комбито. :uups: Нещо не мога да намеря ръчка/копче/и т.н.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bbratcheda » 09 Мар 2008, 21:06

От долу където е бутона за багажника, по -надясно има друг.Ако с него не става значи имаш механичен проблем.

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 11 Мар 2008, 18:46

bbratcheda написа:От долу където е бутона за багажника, по -надясно има друг.Ако с него не става значи имаш механичен проблем.

Благодаря ти за помоща! Намерих бутона, но... явно имам механичен проблем :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 11 Мар 2008, 19:31

Баце ако си от Сф може да се видим някъде някой път и да ти кажа как да си разглобиш отзад кората и да видиш къде е проблема да не ти се отваря. Иначе е мноооого газарско като отвориш само малкото джамче. Хората се :shock: :shock: :shock: в колата като невиждали.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 11 Мар 2008, 23:01

Dragon4e написа:лесния начин за пълнене на капсуловани амортисьори е като пробиеш дупка с ф1.5мм. в основата на тялото на около 1.5-2см. нагоре и със спринцовка с игла наливаш течност/ масло или парафин/ около 30-40гр. /за амортисьорите на пр. и задния капак и стъклото/ и след това завариш дупката с ц.о.апарат. За грамажа на маслото не съм много сигурен трябва да се пробва и заварката трябва да стане много бързо без да се нагрява много тялото

Правил съм таз гимнастика преди време, но при мен амортесиор4ето беше доста дърто и увехтяло та семеринга от горе му изпусна, ина4е става кат ново

ПредишнаСледваща

Назад към E34