Проблем при спиране
Модератор: Технически модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Re: Проблем при спиране
дисковете с нови ли ги смени?при спиране са дискове,ако при отпусната спира4ка тресе тогава е другоvlado-72 написа:Здравейте. Имам проблем с колата при спиране . Когато намалявам от 80 км. например , цялата предница се тресе. Смених предни дискове , накладки, горни носачи , гумите проверих , но проблема си остава . вВ два сервиза казаха че всичко е наред с ходовата част и не могат да установят от какво е проблема . Ако някой може да помогне ще му бъдя благодарен. Купе Е 34 525 ТДС Туринг
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Погледни винта,който стяга хебела към опашката на секторната кутия-често се разхлабва, има доста голям луфт и тресе като за последно.
Ако при леко натискане на спирачките почва да тресе значи са дискове
Тресе и когато са омекнали или скъсани втулките на горните носачи.
Ако при леко натискане на спирачките почва да тресе значи са дискове
Тресе и когато са омекнали или скъсани втулките на горните носачи.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Да не отварям нова тема, кажете как да махна гадното скърцане от накладките!!!
Чисто нови текстар, и само едната задна свири

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
tsb_bg написа:///peter написа:Да не отварям нова тема, кажете как да махна гадното скърцане от накладките!!!
На мен с едни такива накладки ми скъсаха нервите, смениха ги за тяхна сметка и пак свирят като ЗИЛ
Явно всичко или 99% е менте
Издадоха ми теория, че може да е от прахта която излиза, от самата накладка, да съм свалил и да почистя, ама не ми е оферта

///peter написа:Издадоха ми теория, че може да е от прахта която излиза, от самата накладка, да съм свалил и да почистя, ама не ми е оферта
Е тъй де - кой знае какви боклуци има във феродото и какво пада от него

И решението е или да не спираш или да чистиш като малоумен
Изобщо тези "теоритици" ми писнаха и за това и не се разправям повече а чакам следващата смяна да видим какъв ще ми е късмета
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
///peter написа:Да не отварям нова тема, кажете как да махна гадното скърцане от накладките!!!
Напръскай с WD-40 или мазни малко с масло.
МАЙТАП БРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ. Да не го направиш наистина! Че тук нали минавам за разбирач и туку виж си хванал спрея.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
///peter написа:Да не отварям нова тема, кажете как да махна гадното скърцане от накладките!!!
Мажеш с високотемпературна грес задната страна на плочката на нагладката и челото на буталото на спирачният апарат и си готов

здравейте!проблема не е от самото спиране\натискане на спирачки\!има го и при мен и дори и да не се докосва педала на спирачките двигателя тресе,докато не спре колата напълно!след като спре, оборотите се стабилизират на нормалните.проблема не е механичен и аз попитах веднъж,но никой не можа да каже.ано сега да се изясни нещо!да обобщя-щом колата се движи по инерция,мотора тресе и има ниски обороти,но спре ли се вращат в нормалното и всичко е ок!
колегата с проблема да потвърди
колегата с проблема да потвърди
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Смени си ваздушния филтър и все пак преди да си се убедил,че не е механичен проблема огледай тампоните на двигателя 

това за филтера ми хареса.Дори автоматика не превклу4ва както трябва при запушен филтер(не вярвах и го пробвах,наистина е така),незнам на какво се далжиWenzy написа:Смени си ваздушния филтър и все пак преди да си се убедил,че не е механичен проблема огледай тампоните на двигателя

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
С ТДС-а засега нямам проблеми от тая гледна точка
,тва за филтара си патих от Б4-ката ми на газ-на място ми работеше на 400-500.То какво по лошо от това да неможе да направи сместа....и да ти скъса някои тампон на двигателя
.Затова молбата ми кам всички е колкото и мн да ви молят жените да ги клатите в пояса- пощадете колата-мн прах

43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3