Как да сменим О-пръстените на парното на климатроника
Модератор: Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
На орифлейм са хубави
но колегата не се майтапи, нито аз, действа
След време, обаче ще трябва пак да пръскаш 

- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вече Е38 730д 01
мерси за барзите отговори колеги.6те го изпробвам.и 6те пи6а.и все пак има ли отарване от тея миризми
или както казва един познат 4е вси4ки коли с клима мири6ат

- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-

колеги опитах се не6то да разглобя по таз ма6ина ма не6то се ме е страх да не с4ипя не6то а и аз сам малко...

а ина4е спрея за габи4ки на орифлеим го 4акам да го донесат за проба
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
BAWARISCHE написа::help: зов за помощ![]()
![]()
колеги опитах се не6то да разглобя по таз ма6ина ма не6то се ме е страх да не с4ипя не6то а и аз сам малко....та моля ви наистина нека някои от сф които се е зблъсквал с проблема да си даде координати или не6то подобно ако може да направим тази операция заедно и да помислим над тия миризми
.6те си платя за труда.колега gemar ако има6 тази вазможност или друг колега които се е занимавал нека да ми пи6е
.че вече положението е нетарпимо.благодаря предварително
а ина4е спрея за габи4ки на орифлеим го 4акам да го донесат за проба
Виж във важни теми как се сменя филтъра на купето.Там където е капачката на филтъра,до нея,в посока назад има един друг капак,с жълта точка-на снимките се виждат и винтовете ,които трябва да отвиеш.Това е капака на радиатора на климатика-свали го и мий,пръскай и каквото се сетиш

- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
амии виж колега начи предисторията е следната:
колата бе6е на боя и след като я взех я закарах при зет ми и е гаража престоя около месец поради причини
.а понеже както ве4е писах че не смея да пипам с него разглобихме да не кажа голяма дума цялата кола за пране на салони и т.н.на4и свалих вси4ки въздуховоди и по съвет от вас тия двете пробки за конденза от климата.абе взи4ко по което минава въздух бе добре измито и по4истено.филтара на климата редовно го сменям та не пропуснах и него.наистина излезе доста гняс от тия работи наи ве4е от двете пробки
бяхя стра6но мрасни и я зглобихме.и наистина известно време бе6е екстра.но от скоро пак запо4на.но направихме мисля един пропуск.не из4истих отпред вентилатора за купето.та вапроса ми е тои нали е турбиниран и според вас дали около него или насамия него може да има такива мрасотии
.а и втория маи4е наи фатален пропуск е за стаклото дето ми се изпотява леко отдолу и както от вас разбрах за о-пръстените.ина4е в купето не ми мирше на антифриз .а зет ми работи и сабота и неделя и ми е малко кофти да го карам отново .а знам 4е всеки от нас работи са6то но просто исках да питам ако някои има слу4аино пове4е свободно време.и моля споделете този мирис по4ти всяко бмв ли го има
P.S.а ина4е сам използвал както писах всякакви препарати и скапи и евтини но ефекта е или нулев или мимолетен.само спрея за крака не сам опитак о6те
.но то ва ми се струва пак временно ре6ение..
колата бе6е на боя и след като я взех я закарах при зет ми и е гаража престоя около месец поради причини

P.S.а ина4е сам използвал както писах всякакви препарати и скапи и евтини но ефекта е или нулев или мимолетен.само спрея за крака не сам опитак о6те

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Според мен вентилатора не го пипай-миризмата идва от гъбички ,които се развиват във влажната среда на изпарителя.За това ти казвам как да намериш достъп до него и да можеш директно да го напръскаш.
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Доста сериозно звучи проблема
Не мога да си представя къде още могат да се скрият тези гадини. А ти ако си купиш препарат може да свалиш филтъра на купето и да започнеш да пръскаш през въздухозаборниците отпред на включен вентилатор на последна степен и така ще мине и покрай турбината.

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Някой писа за препарат тип бомба. Пускаш климатика да върти само вътре въздуха и дърпаш шнура меташ и затваряш. Не съм се интересувал от такива препарати ама сега като споменахте за миризмата и мойта кола я има смърди все едно нещо е пропълзяло и умряло във филтъра на климатика. Миризмата се появява от време на време. Мирише като пусна само парното без клима. Ако някой е наясно от къде да вземем такъв препарат, дайте да взривяваме бомбите и да убиваме гадовете по изпарителя. Чакам отговор с нетърпение.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Не съм толкова тъп колкото изглеждам 

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
ми на4и 6те направя следното:няма да пипам вентилатора а 6те махна отпред предпазната пластмаса и от ватре капа4ката сас жълтата то4ка както ме посаветваха gemar i zvetiko и 6те праскам от двете места с препарата/като махна филтара за климата/а нали да взема спреи за гъби4ки/крака/
и на орифлеим или има един дето го рекламират/видях и на един билборд/по аптеките-кои мислите 6те има по го лям ефект
и евентуално ако има такав дали 6те е КРАТКОВРЕМЕНЕН
.ина4е благодаря ви много за саветите 6те опитам и 6те пи6а какво е станало

- shneider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: към мечтите си..
значи докато не отстраня повредата да не пускам да духа за да не остана без охладителна течност...друга причина освен тези прьстени може ли да има??
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
здравеите колеги,
ми аз маи се справих с миризмата на климатика
.зна4и ето какво направих-разка4их отпред ламаринката която е до вентилатора и след това има6е една пластмаса която е доста тънка и стигнах до вентилатора,а от ватре махнах филтъра и т.нар "меч".за да има добар достъп.взех си от аптеката онова лекарство лосля 4е ламизил се казва6е за габи4ки -кам 14 лв.обачее то се оказа че е с помпи4ка а не под налягане та изгорях малко и си взех на sholl -то е като флакон от дезодорант.включих вентилатора на макс и започнах да пръскам по леко отпред при вентилатора в двете клапи/като се пусне вентилатора те се отварят/ и прасках от ватре при филтара,но понеже струята е насочена кам купето а не наватре не стана ни6то та го използвах само отпред.и се га е екстра
.само че не6то и аз имам малак проблем с духалките.като си пусна да духа отпред и в краката през централния отвор/аз имам врътка за топло и студено/от лявата страна духа хладно и откам вратата а откам пасажера топло.и трябва да правя разни шмакерии или намалям вентилатора или вартя градусите и след малко се оправя на какво мое да се далжи това
и са6токато духа топло някакси духа доста слабо и както е пуснат вентилатора завартам на студено и струята се усилва чувствително/гледах филтъра леко е пра6 ен но все пак е 3 месеца/на какво може да се дължи това 
ми аз маи се справих с миризмата на климатика

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3