спор 520 м20 V S 524ТД

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 05 Мар 2007, 1:31

bmwfena написа:
t_andonov написа:чак пък ТДС да бие не ми се вярва ма 129коня срещу 115 ще заложа на бензина макар че старта ще е за турбинката според мен поне до трета скорост (ако не пукне картуната :mhihi: )

ами може и да я пукне :mhihi: :mhihi: то им е в стила само на Простото е с вечна кратуна а и с аеродинамика близка до тази на стена :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

няма нищо вечно ве биско особено глава на 2.4ТД :mhihi:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 05 Мар 2007, 12:50

t_andonov написа:
bmwfena написа:
t_andonov написа:чак пък ТДС да бие не ми се вярва ма 129коня срещу 115 ще заложа на бензина макар че старта ще е за турбинката според мен поне до трета скорост (ако не пукне картуната :mhihi: )

ами може и да я пукне :mhihi: :mhihi: то им е в стила само на Простото е с вечна кратуна а и с аеродинамика близка до тази на стена :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

няма нищо вечно ве биско особено глава на 2.4ТД :mhihi:

ти поне го усети :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

re

Мнение от slavianko » 05 Мар 2007, 12:50

Ако пък на това 524тд му се сложи чипс направо ще му дишате прахоляците с М20 В20. А при сток са абсолютно 1 към 1 пробвал съм моята многократно. Не подценявайте също и М51 то важи същото и за него. Със едно чипсче направо цепи мрака и ви оставя замислени ако сте с М50 В20. А това за главите е напълно неуместно в момента въпреки че е вярно. :mhihi: :mhihi: Все пак темата не е кое пука и кое не. На бмвфена ще му кажа само да пробва веднъж с 524тд и тогава пак да говорим. Без лоши чувства ;)
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 05 Мар 2007, 12:52

според тебе ще ме бие така ли :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от slavianko » 05 Мар 2007, 14:20

bmwfena написа:според тебе ще ме бие така ли :!:
Ако е чипосан баце вярвай ми направо ще те направи крив. Иначе няма да те бие но ще сте равни със сигурност. Зависи вече от задкормилното устройство.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

Потребител
Аватар

Мнение от low_rider » 05 Мар 2007, 15:35

добре де тдс е с 14 коня повече но да го пренебегнеме това нали е нафта ama не забравяйте че турбо компресора си оказва влияние

БМВманиачения
Аватар

Re: ре

Мнение от bmwfena » 05 Мар 2007, 16:14

slavianko написа:
bmwfena написа:според тебе ще ме бие така ли :!:
Ако е чипосан баце вярвай ми направо ще те направи крив. Иначе няма да те бие но ще сте равни със сигурност. Зависи вече от задкормилното устройство.

ако пия 5-6 водчици може и ТДС да къцна :mhihi: :mhihi: тогава автоматично умрелока се чипосва :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 05 Мар 2007, 16:26

Стига сте си чесали езиците ами се пробвайте :mhihi:

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 05 Мар 2007, 16:29

айде кой ще е давай го :mhihi: :mhihi: ама глава да ве ме карате да купувам после :mhihi: :mhihi: майтап ве :mhihi: ама Простото ще се засилва с СТЕНАТА Е28 :mhihi: :mhihi:
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 05 Мар 2007, 17:15

И аз искам да пробам ТДС, във Видин ще поговоря с някой случаен на улицата :) Макар, че не съм голям майстор на стартовете. Аз не казвам, че е слаб - до скоро си мислех, че ТДС-а е по-бърз, но пак по спецификации го дават маалко по-слаб. Като цяло нещата зависят в голяма степен и от драйвъра. Ако човек реши да бие ще сипе 2 шишета нафталин и пак ще бие :mhihi: Иначе говорим за сток коли, ясно е, че дизелите имат много добавена сила след добавянето на чип. И все пак - нека ТДС-а сложи чип, а аз да сложа на нашата М50 пак чип, но с КН филтър и едни свещички Denzo Iridium и да видим:)
BMW only!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 05 Мар 2007, 18:34

bmwfena написа:айде кой ще е давай го :mhihi: :mhihi: ама глава да ве ме карате да купувам после :mhihi: :mhihi: майтап ве :mhihi: ама Простото ще се засилва с СТЕНАТА Е28 :mhihi: :mhihi:

първо се пробвай с това магаренце дето е в ляво на подписа ти :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

re

Мнение от slavianko » 05 Мар 2007, 19:02

amd написа:И аз искам да пробам ТДС, във Видин ще поговоря с някой случаен на улицата :) Макар, че не съм голям майстор на стартовете. Аз не казвам, че е слаб - до скоро си мислех, че ТДС-а е по-бърз, но пак по спецификации го дават маалко по-слаб. Като цяло нещата зависят в голяма степен и от драйвъра. Ако човек реши да бие ще сипе 2 шишета нафталин и пак ще бие :mhihi: Иначе говорим за сток коли, ясно е, че дизелите имат много добавена сила след добавянето на чип. И все пак - нека ТДС-а сложи чип, а аз да сложа на нашата М50 пак чип, но с КН филтър и едни свещички Denzo Iridium и да видим:)
Колеги имал съм и 525тдс и 524тд и на двете съм слагал чипове и знам добре как вървят тези коли. С ТДС-са съм замислял много 520-ки. Даже най ги обичах тях :mhihi: :mhihi:
ТДС със чип не можете да го биете с никакво 520 ако ще и три чипа да му сложите. Ама за да ми повярвате най лесно направете някъде проба и ще се уверите сами. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от His Shadow » 05 Мар 2007, 20:12

аз съм за печките :twisted:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 05 Мар 2007, 21:08

еееииииииеееееееееее
ко станало тукааа :mhihi: :mhihi: :mhihi:
компа ми се бе6е сколенясал и не сам влизал да погледна
:mhihi: :mhihi:
ам аз сам имал и двете и бензина и ся имам пе4ка
имам 4увството 4е пе4ката маи 6те вари
пове4е въпреки 4е моята нее мноо в 4ас и затва немоа да преценя
зна4и имам едно предложение
да сложим на старта на простия е28-цата
и на бмвфена м20б20-то :mhihi: :mhihi:
:?: :?:
"и 6а видим кои кум кои сват кои на булката брат"
Последна промяна stambo_81dg на 05 Мар 2007, 21:09, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Crossblade » 05 Мар 2007, 21:09

amd написа:И аз искам да пробам ТДС, във Видин ще поговоря с някой случаен на улицата :) Макар, че не съм голям майстор на стартовете. Аз не казвам, че е слаб - до скоро си мислех, че ТДС-а е по-бърз, но пак по спецификации го дават маалко по-слаб. Като цяло нещата зависят в голяма степен и от драйвъра. Ако човек реши да бие ще сипе 2 шишета нафталин и пак ще бие :mhihi: Иначе говорим за сток коли, ясно е, че дизелите имат много добавена сила след добавянето на чип. И все пак - нека ТДС-а сложи чип, а аз да сложа на нашата М50 пак чип, но с КН филтър и едни свещички Denzo Iridium и да видим:)

И с тоя филтър кво ще направиш :lol:

One way to give a little bit more air to the Bmw E34 engine is to change the air filter to a less restrictive one like K&N or by removing the filter box and replacing it with a cool air induction filter (more expensive).

Pros: If you have a sport exhaust, the sound will be deeper. Maybe a little increase of acceleration. It is the last time that you'll buy an air filter (if you clean and oil it).

Cons: I must warn you that some people think that the K&N type filters do not filter the air as good as the stock filter and might harm your engine.
Cold air intakes non insulated are getting the warm air of the engine. This will LOWER your HP.

източник: BMW E34 Site

Я виж чипосан ТДС какви коне става и с какъв въртящ момент :mhihi: С М50Б20 шанс немаш, освен ако не го кара 19 годишна блондинка без каквито и да е шофьорски навици :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E34