добавка за чистене на дюзите-каква да си взема

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 15 Ное 2006, 3:21

а ве бискоо дай ги на джевджет ще ти ги изчисти с ултра звук без пари кви добавки кви 5 лева не помниш ли че на 325то слагахме и НИЩО не стана недей полудява на стари години :mhihi:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 15 Ное 2006, 9:50

на тоя тъпанар нищо не ми се дава
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 15 Ное 2006, 10:59

bmwfena написа:на тоя тъпанар нищо не ми се дава

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Ей тоя БМВФен въобще не прощава :mhihi:

И аз да се изкажа. Почистването на дюзите с ултразвук е много хубаво нещо. Ама аз лично не знам дали бих се навил да го пробвам. Варианти след това колкото щеш - я някоя изгорена дюза, я нищо не почистили пък ти си дал 100 лв. Луда работа е това нашето :shock: Страх ни е да отидем до сервиза да не ни прецакат колата.
Ако питаш мене някой да ти вземе от тая дето БМВ я препоръчва. После газ на прекъсвач и така :mhihi: :mhihi: :mhihi: Ако няма кой аз събота се прбирам в БГ и ще ти купя и пратя по рейсъ :mhihi: Или пък да си купим всички по една ултразвукова вана и така докато съберем техника да отворим сервиз :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 15 Ное 2006, 11:07

в Хасково има ли някой който почиства дюзите с ултра звук и на каква цена(щото допреди две години ми искаха по 10 лв на дюза в Димитровград ,а сега се вдигна тарифата на 15),като ти направи и закачане на елком....и става една :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 15 Ное 2006, 11:10

the_gate написа:в Хасково има ли някой който почиства дюзите с ултра звук и на каква цена(щото допреди две години ми искаха по 10 лв на дюза в Димитровград ,а сега се вдигна тарифата на 15),като ти направи и закачане на елком....и става една :mhihi:

Аз казвам да направим партия и да купим една ултразвукова вана и почистващ разтвор и да остане при някой от вас. Аз само ще идвам да си чистя дюзите и да ви пия бирата от време на време. Пък вие може да зимате по-някой лев за чистене и да събирате за кибабчетата :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Това сериозно го говоря, че ми писна от тия обирджии :evil: Май накрая ще си отворя сервиз мамка му и прасе
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 15 Ное 2006, 13:06

До bmwfena в момента чета как точно става номера с ултразвуковата вана. Ефекта при почистване с ултразвук е много по-добър и по-траен от този с препаратите Май има варианти да си купиш, които излизат по-малко от едно чистене в сервиз. Така че изчакай с тия щуротии, а като съм готов с проучванията и ако реша да си взема такава вана мана ще ти ги почистим дюзите пиейки бира на Кенана :mhihi: :mhihi: :mhihi: Пък и нали затова сме ентусиасти. Да се учим и да правим нещата след това по-добре от "майсторите" и с по-голяма любов :D И после като пием бира да обясняваме "...Да знаеш как направих еди кво си и сега как върви колата не е истина..." :D

P.S. Ако имаш някой приятел из някоя болница може да го черпиш бира две да ти даде да ползваш някоя ултразвукова вана от техните за 20 мин. и сам да си почистиш дюзите :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 15 Ное 2006, 13:45

zack виж там поразпитай,в теб ни е надеждата :help: ;) ...пък за бирата ти си знаеш :have one:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Ное 2006, 13:50

трябва да имаш и нещо, което да управлява дюзите, защото като са затворени няма смисъл от чистене ;) и само като си сметнеш химикала дето ще го налееш за дюзите и ще излезе по-скъпо...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 15 Ное 2006, 13:52

the_gate написа:zack виж там поразпитай,в теб ни е надеждата :help: ;) ...пък за бирата ти си знаеш :have one:

Почти съм се навил да си купя ултразвукова вана. Може малко по-малка ама то не пречи. Повече бира ще изпием докато чакаме :mhihi: :mhihi: :mhihi: Сега чета из чуждите форуми да видя какво ще кажат маняците. Щото ми писна някви типове малоумни да ми се правят на тежки и хоп изгорили ми дюзите :evil:

[steeN] написа:трябва да имаш и нещо, което да управлява дюзите, защото като са затворени няма смисъл от чистене ;)

Нема грижи и това е измислено :twisted: Като финализирам проекта ще кажа. Те в тия сервизи щото ги управляват както трябва и затова сума ти пъти съм чувал за изгорели дюзи :evil:

[steeN] написа:т и само като си сметнеш химикала дето ще го налееш за дюзите и ще излезе по-скъпо...

То това май е най-голямата грижа :shock: Ама повечето джигити ги чистят с вода :mhihi: :mhihi: :mhihi: То ако ще е така аз и сам мога. Тука сега се опитвам да разбера тая гадост има ли друг вариант исвен суперскъпо струващи химикали :mhihi:
Последна промяна zAcK на 15 Ное 2006, 14:29, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 15 Ное 2006, 13:58

аз да си кажа ;) иначе четене му е майката... успех!
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 15 Ное 2006, 14:02

[steeN] написа:аз да си кажа ;) иначе четене му е майката... успех!

Принуждават ни копелетата. Аз да не съм благотворително дружество. Ще ми искат 150 лв. за това, 200 лв. за онова. Не че няма да ги дам. Даже с кеф. Ама малко отношение към клиента да има и качество на свършената работа. Писнало ми е. Аз колкото съм любезен, озивчив и готов да давам кинти тия "майстори" те все едно им правиш нещо лошо. Направо ми е.а.а майката. На "майстор" вече само в краен случай ....

P.S. Най ме кефи как някой "майстори" чистят дюзи и взимат пари без те (дюзите) да работят :mhihi: :mhihi: :mhihi: Не че майсторите работят :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 15 Ное 2006, 15:02

Ще откача от четене :shock: Последно разбрах от братята руснаци, че не е задължително течността да е някакъв супер хипер скъп химикал. Само да бях внимавал повече в часовете по руски :roll:

------------------------

След малко, че много постове :roll:

Намерих няква за 280лв. професионална, българска. Сртува ми се доста читава :D Иначе има и такива зъболекарски или златарски за по 30-40лв. :shock:

------------------------

Това след малко пак съм аз :roll:

Измудрих го. Ултразвукова вана (за колкото пари отделя :mhihi:), разтвор ор чист спирт и кореселин в полза на спирта, цъкало за дюзите да отварят, 6 броя дюзи плеснати във ваната и спи града... :twisted:
Пък ако ще после да купувам нови дюзи. Хммм.... Нови дюзи ли казах. Май така най-добре ще ги почистя .... Като ги сменя :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Но съм длъжен да опитам :mhihi: :mhihi: :mhihi:

----------------------------

Мисля как да се направи да се подаде на инжектора 3 бара налягане бензин като е свален и да се види как точно плюе гориво. Така ще може да се разбере дали има ефект от тая гадост с почистването дето я мисля :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 15 Ное 2006, 16:18

щом ти е интересно...
http://www.diy-efi.org/diy_efi/projects ... _flow.html ;)

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 15 Ное 2006, 16:35

[steeN] написа:щом ти е интересно...
http://www.diy-efi.org/diy_efi/projects ... _flow.html ;)

Яка статия. До довечера ще съм я изчел цялата. Лошото е че имам 2-3 Pentium II-ки из мазето :mhihi: :mhihi: Да не взема да произведа някой стенд за тестове и чистене на дюзи :mhihi: :mhihi: :mhihi: за целите на БМВ клуба :mhihi: :mhihi: :mhihi: Луда работа. Заради такива като вас хората не могат да спят :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 16 Ное 2006, 14:24

е ба си тая кола се оправи сама :!: спестихме пак малко кинти :mhihi: ей тия бензинови тупалки са голяма работа сами се ремонтират :mhihi: :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34