Нови амортисьори без осезаем ефект!?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Нови амортисьори без осезаем ефект!?

Мнение от vladobate » 14 Юли 2015, 8:19

Едно си баба знае друго......Стойка , повдигане вирване и т.н. НЕ зависи от амортисьор . За таз кола не дават ли газови ( те пак са маслени ама перформанс :mhihi: ) , може би ще си по-доволен . Пък и за амортисьора , не е само един стержен и тръба , вътре си има конструкция и е изчислен да погасява определени вибрации като сила и т.н. , та ако не е за твойта кола ( тегло , разпределение на тежестта ) ще ти се струва, че потъва при спиране. Естествено отчитайки и неизбежния факт , че пружините са поомекнали. Какво е толкова сложното по ВИН да си провериш оем-ския номер от реала и да поръчаш такива амортисьори , пък като смениш една нова част от две работещи в тандем знаеш , че не е все едно излязла от завода. Успех. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 34

Мнение от Munich Machine » 23 Юли 2015, 23:51

Проблемът е решен - Закс Супертуринг навсякъде!

Благодаря за мненията на колегите къде от опит, къде от предположения.

Оказа се, че не пружините са амортизирани, както колеги предполагаха.

За други колеги да изходят от наименованието ''shock absorber'' за да разберат как действа амортисьора.

Правилно подбраните амортисьори спестяват грижи каквито имах аз. Направих си рекламацията и ми предложиха от сервиза смяна с други номера от вече монтираните като всеки беше различен поотделно. Убеждаваха ме че са съвместими и да приема монтажа. На 3-я път аз си намерих каквото трябва и ми ги смениха. Оказа се от некадърност в сервиза и на всичкото отгоре си сложиха пари за ремонт :lol: Явно са напред с маркетинга, така се печелят клиенти :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 24 Юли 2015, 8:02

Ама те колегите предполагаха за пружините ако са поставени правилните амортисьори нови , от това условие се изхожда. Карай със здраве , радвам се , че се пребори .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 24 Юли 2015, 8:37

Остава да споделиш цените, номерата, и сервиза на специалистите и всичко ще е пълно.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 34

Мнение от Munich Machine » 24 Юли 2015, 13:50

KPETEH написа:Остава да споделиш цените, номерата, и сервиза на специалистите и всичко ще е пълно.

Sachs Supertouring 312254 отпред и 290275 отзад всеки по 120лв с намалението. Сервиз Даскалов, Русе (Басарбово). Механиците са ок, но началството се отметна от "мъжката си приказка''. То алчността си ходи по хората.
Колега, мерси за информацията, която ми даде и отделеното време! :bchug:
Изображение

Предишна

Назад към E34