Вибрации на място

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Вибрации на място

Мнение от vladobate » 20 Юни 2015, 13:34

Din написа:Да ние с теб тогава си говорихме по повод немската и бг нафта :yes:
Ти тогава ма посъветва смело да слагам 2Т и двг то значително утихна...
при мен обаче шареше и графиката на горивото на място от 2 до 18 :shock: след слагането на 2Т масло 300 400 км имаше значителна промяна в работата на мотора,след което пак на ОКО този пич барна плочката и от тогава чукам на дърво всичко е ок.

Ами струва ми се нелогично , но явно си мени настройките с времето. Ба ли го вече тоз тдс кво го прихваща, но не се хващайте за маховици , че са пара . Навремето 1200 бг/лева съединител с маховик и пак тресеше заради гнп , после хубава нафта и се укроти .ПС: Лятото си показва магариите , че с тез стари елементи високата темп. на дизела оказва влияние , пада му вискозитета и оттам и налягания, разпръскване, предварение ( термистора в плочката дава инфо на ЕКУ и той мени настройките ) и т.н. Затова следващите имат и охладител за горивото . Малкото гориво в резервоара също повишава общата темп. в горивната система , подкачващата помпа в резервоара страда че няма охлаждане , гнп също , особено лятото. На 18-20 градуса Целзиеви външна темп. тдс-а работи най-добре , по му е гот :mhihi: .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 120L/E28
Мечтае да кара: E24
Детайли за колата: 05.82 Balticblau metallic

Мнение от 325_TDS » 21 Юни 2015, 21:18

И аз ги забелязвам тез работи. Като я взех й играеха оборотите на място, набухах я с макс моушън нафта и след 200 км магистрала беше чук. И като й сипя до горе почва да върви едно такова весело... :mhihi:
Oo=00=oO Roses are red, violets are blue, I love my bimmer more than you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds
Мечтае да кара: MIG29

Мнение от jogr » 22 Авг 2015, 16:42

Проблемът с вибрациите беше установен, но не и решен :lol: Цялата работа идва от плочката на ГНП-то... Да не повярваш :lol: Проблемът се оказа в следното: при работа на мотора плочката мени количеството гориво в мг. Не го прави постоянно (затова не успях веднага да го хвана), а понякога и то в "разумни" граници. Под разумни имам в предвид стойности между 2,5мг. и 5мг., което реално не е никак малко. Има случаи в които милиграмите толкова намаляват (горивото е толкова много), че целият мотор тресе... Това успях да установя само и единствено с диагностика, иначе колата в границите 2,5-5мг. работи еднакво добре, бих казал превъзходно. Разбира се при вървежа има осезаема промяна, но го отдавах на лоша нафта... Кой може да предположи, че в Понеделник си караш на 5мг. и се мъчиш, а Вторник сутринта палиш и е на 2,5мг. и колата е самолет? :lol:

Другото което ми направи впечатление, е че при мърдането на кабела на плочката се променя и горивото, но не всеки път- само когато си поиска :D Даже опитах да го застопоря да не се влияе от вибрациите, но за жалост отново променя количеството гориво. Понякога седмица, друг път дни... :dunno: Чудя се дали проблемът може да е в контактът на буксата (въпреки че я оглеждах, свалях и изглежда добре) или самата плочка се е предала. Нямам никакви други симптоми- неравномерна работа, менене на обороти и т.н. Ако имате идеи съм насреща, че наистина започва много да ме дразни.

П.С. Сетих се че имам още една плочка, която до последно си беше читава, мисля да я пусна през една ултразвукова вана да я поизчистя и да пробвам какво ще излезе? :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Din » 22 Авг 2015, 17:17

Кажи му тдс и не го обиждай повече :mhihi:
Тва няма друг такъв мотор,всяко палене с различно настроение за работа....
Обръщал ли си внимание да ли ти тресе само като е загрял мотора.Преди няколко дена в големите жеги и здраво каране в 'Обзорския проход' като я оставих на място зе пак да клати.От там газ към магазина 2Т по препоръки на Бате Владо и отново нямаме проблеми .АМАН от ТДС и
пс При мен като се скапе и на високите не ще да върви...... затова се си мисля че е от скапаната СКЪПА нафта :bang:
Карам я само с ecto ......просто тука няма алтернатива :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 325_TDS » 22 Авг 2015, 18:13

Бе той мотора си е много убав, ми годиниките и километрите му порастнаха много.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 22 Авг 2015, 20:33

Порцията гориво се влияе от жегата затова мърда . Не му понася на дизела , затова има и охладители в следващите модели. И тва не е само при тдс много други автопроизводители си имат проблеми с дизелаците , главите също не са само слабост на бмв....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 325_TDS » 23 Авг 2015, 0:13

Има ли вариант на тдс-а да се присади от е39 примерно?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 23 Авг 2015, 8:25

325_TDS написа:Има ли вариант на тдс-а да се присади от е39 примерно?

Има . Правят го . Даже и аератор да обира въздушните мехурчета в горивото слагат.....абе тдс-а е като " Междузвездни войни " и " Приказка без край " :mhihi: .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 23 Авг 2015, 9:19

Шшшшт, не ме отказвайте :mhihi:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 23 Авг 2015, 10:56

ивчо написа:Шшшшт, не ме отказвайте :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 04 Дек 2015, 0:40

ТДС-а се лекува само с нова плочка или механично ГНП.Аз съм в дилема след няколко месеца да взема ли нова или да слагам механика,но и вентилатора мисля да бутам,та е спорна дилема.
На DIN колата отново си е в мен и проблема винаги е бил с износената плочка,но в момента някак си се крепи идеално.Пък и да мръдне малко я пренастройваме и пак лети.Както се казва с Характер е тоя мотор
ТДС - Турбо Див Селянин

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 04 Дек 2015, 12:21

ТДС-ите не са претенциозни, просто като тръгваш за морето трябва да си носиш в багажника ревизирана глава, комплект гарнитури, динамометричен ключ и 10-ина литра антифриз :mhihi:

Не са никак лоши мотори, но не могат да избягат от славата си :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavarishe » 04 Дек 2015, 21:27

Пълни тъпотии.Немърливоста е убиеца на ТДСа.Но дори не искам и да спорим,аз съм много доволен и го предпочитам пред 30Д в пъти.
ТДС - Турбо Див Селянин

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 05 Дек 2015, 14:33

Делян написа:ТДС-ите не са претенциозни, просто като тръгваш за морето трябва да си носиш в багажника ревизирана глава, комплект гарнитури, динамометричен ключ и 10-ина литра антифриз :mhihi:

Не са никак лоши мотори, но не могат да избягат от славата си :)

От както карам ТДС съм си взел 3 глави в багажника 9 гарнитури и един варел с антифриз.
Чакам 6 години нещо да се смаже ама уви. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavarishe » 05 Дек 2015, 17:06

Прекрасно е 30Д,то не грее,а направо се топи.Евтини дюзи за купуване и ремонт.Ангренажа като го разтегне го къса направо,а турбото е евтинко.ТДС-а бил гаден :kuku: :kuku:
Лично аз го карам по-лошо от бензинова кола и в жегите на магистрала с колкото може,но отвреме на време му права едни мили профилактики и те ми се смеят,но докато си прават бензиновите БМВ-та постоянно аз си карам най-скапания дизелов мотор и ми дреме на .......
Митовете и легендите са опасно нещо
ТДС - Турбо Див Селянин

ПредишнаСледваща

Назад към E34