м50 б20 бавно качва маслото- проблема решен

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Re: м50 б20 бавно качва маслото?

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 10 Юни 2015, 23:51

Се си мисля че една конзола е в пъти по лесна за смяна от маслена помпа.
Не нзам как се сменя , предполагам само. Ако не трака и чука , кво като гасне след 3 4 секунди нали гасне?
НАй много мотора да угасне ама те са по 200 лева демек не си струва и да го отваряш.
АКо върши работа маслена конзола от м52б28 може да ти пусна една през терасата :) ама нека запознатите да кажат.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 11 Юни 2015, 8:25

akula написа:
KPETEH написа:Износването на вала на м40 е в следствие на запушване на маслените магистрали и недостатъчното оливане на вала. Според мен трябва да направиш една промивка при следващата смяна на маслото... Може и да имаш разни полузапушени пътища...

Искаш са кажеш м50? За коляновия говориш предполагам. преди време на едно м30 му беше изтропал биелния на 1 ви цилиндър. Лагера почти го нямаше, шииката на вала се беше изяла немалко, и мотора тропаше страхотно, но въпреки това лампата гаснеше в момента на стартиране на двг и не светваше в целия диапазон на обороти, та и това с износените лагери и вал е относително. Добре де, това с газта за горене и манометъра е най лесно да се направи. Все си мисля че някой клапан на конзолата или помпата (ако има) е виновен.

Аз говоря за м40 и разпределителен вал. Чукането от коляновия и биелните се отнася към ония 200 лева дето змея разправя. Аз казвам, че е добре да се промие системата за да се отворят всички пътища на мах, до колкото е възможно, а не да се налива масло след масло, особенно като не се знае предишния собственика какви неща е правил... Демек да почнеш от начало, на чисто. Хем ще си свалиш и конзолата да си я погледнеш и почистиш. Може и филтъра да ти е некъв "хубав". Почни от лесните неща. Къде дума заядливия - щом не тропа - радвай се. Но ако имаш притеснения - обслужването първо, ремонтите после...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 12 Юни 2015, 18:21

Моторчето ми е много арно- работи тихо и гладко, не гори грам масло и дава обидно нисък разход за това искам всичко да си е перфектно и да си остана с него. То и лампата не свети много , като се замисля- между 2-3 секунди, ама аз искам да гасне веднага:) ще скивам дали конзолата става от м52, би трябвало да е еднаква.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 12 Юни 2015, 19:13

Не е много еднаква трябва да се изпили малко от главата за да прилепне плътно иначе опира казанчето на масления филтър в главата. Това за м50 първак без ванус с маслено тяло от м52

П.с. М52 конзолата е с пластмасова капачка която е податлива на счупвания и течове и филтъра е по скъп :D
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 20 Юни 2015, 11:52

Цената на филтъра ми дреме на задния джоб, ама чупещи се пласмаси не ща. А и няма да седна да пила мотора, ще си търся от от първак :)
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

Предишна

Назад към E34