Плафони в краката и WDS за Е34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Re: Плафони в краката и WDS за Е34

Мнение от alchohol » 26 Ное 2014, 22:34

Директно от него. Така реших, че е най-удачно.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 27 Ное 2014, 14:25

alchohol написа:И аз да се запиша тук. Днес монтирах плафони в краката, както отпред така и отзад. Захранване взех от модула за регулиране на подсветките, като по този начин осветлението в краката също може да бъде регулирано. За да не свети постоянно, прекъснах плюса през ключе, все пак през светлата част на денонощието тази екстра се обезсмисля ;)

Ще изгориш тримера, ама нейсе... :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 27 Ное 2014, 20:17

cod-cdbp написа:
alchohol написа:

Е, то па толкова ли се товари??? Сигнала е от изхода все пак, ако имах копчета за ел. пенджери, нямаше ли да е същото? :?:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 27 Ное 2014, 23:42

alchohol написа:
cod-cdbp написа:
alchohol написа:

Е, то па толкова ли се товари??? Сигнала е от изхода все пак, ако имах копчета за ел. пенджери, нямаше ли да е същото? :?:

Принципно крушките, които се захранват от регулатора са по 0.3-0.5W (при мен грубо ги сметнах около 18 броя) и има три на таблото по 3W.
A ти си добавил бонус 4х5W. Не знам какъв е предела на регулатора, но имай едно на ум, защото вътре не е просто потенциометърче, а имаше и някакви полупроводникови елементи. :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525д

Мнение от Dimitar_VN » 28 Ное 2014, 19:23

Да попитам с е34 съм плафоните ми не светят, като отворя врата.От копченцето горе работят.Как мога да го оправя това?Благодаря.

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 28 Ное 2014, 19:35

Знам, колега. Има резистори, интегрална схема и не помня друго какво имаше. Аз всички крушки ги замених със светодиоди и в крачетата също боднах такива. Хубавото при нашите колици е, че не искат един нискоомен високомощен "буркан", който да е еквивалентен на товара на пет ватова крушка.

Благодаря за съветите :yes: . Надявам се, че новата глезотия на "баба" няма да ми докара главоболие.

ентусиаст
Аватар
Кара: Bayerische Motoren Werke
Мечтае да кара: безплатно!

Мнение от MaxMeyer » 29 Ное 2014, 9:57

cod-cdbp написа:
alchohol написа:
cod-cdbp написа:
alchohol написа:

Принципно крушките, които се захранват от регулатора са по 0.3-0.5W (при мен грубо ги сметнах около 18 броя) и има три на таблото по 3W.
A ти си добавил бонус 4х5W. Не знам какъв е предела на регулатора, но имай едно на ум, защото вътре не е просто потенциометърче, а имаше и някакви полупроводникови елементи. :winky:

Къде е най-удачно да се вържат тия плафони на двете кори в краката за да няма проблеми и да гаснат заедно с останалото осветление в колата?Например за да работят заедно с лампите които светкат за известно време като си отключиш колата с дистанционното..?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 29 Ное 2014, 12:34

Изглежда супер като идея.

Смятам да свалям тавана за претапицирне съответно и колонките та ще имам време и място да прекарам инсталацията без излишно разглобяване и сглобяване.

Ако вържа две плфончета за пасажерите отзад към светлините за четене на задните колонки , и два отпред (шофьор и пасажер) към централния дали няма да се претовари системата ? :roll:

Самите тела от е36 ли да се търсят или?
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 30 Ное 2014, 8:43

MaxMeyer написа:
cod-cdbp написа:
alchohol написа:
cod-cdbp написа:
alchohol написа:

Къде е най-удачно да се вържат тия плафони на двете кори в краката за да няма проблеми и да гаснат заедно с останалото осветление в колата?Например за да работят заедно с лампите които светкат за известно време като си отключиш колата с дистанционното..?

Ако искаш да ти светят само при отворени врати и после да гаснат, тогава ги свържи към централния плафон. На мен идеята ми беше да ми светят докато карам, затова ги захраних от подсветката.

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMeyer » 30 Ное 2014, 19:01

Постоянно искам,като пусна фаровете или габаритите и да свети в краката.Под жабката не може ли да се вземе от лампата вътре в жабката?А под шофера не знам от къде да бъде без да товари..?Дайте идея.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 30 Ное 2014, 19:09

MaxMeyer написа:Постоянно искам,като пусна фаровете или габаритите и да свети в краката.Под жабката не може ли да се вземе от лампата вътре в жабката?А под шофера не знам от къде да бъде без да товари..?Дайте идея.

Колко силно искаш да свети и каква ще бъде максималната мощност на всичките плафони, които ще добавиш?
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 30 Ное 2014, 19:17

Нищо няма да товари, слагай светодиоди с по един резистор 470 ома на всеки (в анода) и се не бой.

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMeyer » 30 Ное 2014, 21:13

Искам топла жълта светлина и да не свети супер силно а по-скоро слабо...Това май само олд скуул крушка ще го направи с по-малко ватове?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 30 Ное 2014, 22:04

MaxMeyer написа:Искам топла жълта светлина и да не свети супер силно а по-скоро слабо...Това май само олд скуул крушка ще го направи с по-малко ватове?

Ок, сега да попитам още нещо. Тези допълнителни палфони ще работят ли като оригиналните - светят при отворена врата и угасват плавно, а при контакт и работещ двигател светят толкова силно, колкото си им задал с регулатора за яркостта на подсветката в колата?
Питам, защото ако ще правиш нещо е добре да има всевъзможни функции. Драсни един пост с всички детайли около проекта, че ми се върти една идея в главата :mhihi:
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 30 Ное 2014, 22:33

stony1 написа:
MaxMeyer написа:Искам топла жълта светлина и да не свети супер силно а по-скоро слабо...Това май само олд скуул крушка ще го направи с по-малко ватове?

Ок, сега да попитам още нещо. Тези допълнителни палфони ще работят ли като оригиналните - светят при отворена врата и угасват плавно, а при контакт и работещ двигател светят толкова силно, колкото си им задал с регулатора за яркостта на подсветката в колата?
Питам, защото ако ще правиш нещо е добре да има всевъзможни функции. Драсни един пост с всички детайли около проекта, че ми се върти една идея в главата :mhihi:

555 тиристор и малко кондензатори и си капитан. Схеми има много.
По-странно ми е, че няма оригинално такава функция на GM-а, но карай.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34