Като за довиждане....
Модератор: Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Re: Като за довиждане....
SaSo написа:Колеги,
Изключително ми е неприятно, да кажа на тези които ме познават, че се разделям с този раздел и най-вече с любимата Е34ка... След около месец (може и малко) заминава за разглобяване и продажба на части.... Направо ми се къса сърцето като знам, че разглобявам идеална кола, но такава е действителността... Не са и плащани данъците от 2006г. и колата е непродаваема... Имам толкова хубави преживявания с нея и не чак толкова хубави, но това е... Един ден съм се зарекъл да си взема М5 за събота и неделя...Но ще видим кога ще е това...
Много готино сме си изкарвали с доста колеги от тук, изключителни приятелства имам от тук, но колегите вече и като гледам рядко влизат, не пишат или изобщо не влизат... Раздела се е променил коренно от преди години... Гледам, че новите колеги преоткриват топлата вода и си спорят със старите, които имат опит с тези коли... Както и да е... Всеки си живее как си иска....
Поздрави на старите колеги и всеки от тях знае как да ме намери...
Моята "бабичка" ми е толкова на сърце, че не знам как един ден бих се разделил с нея.
Успех и много безаварийни километри с новата придобивка.

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
alchohol написа:SaSo написа:Колеги,
Изключително ми е неприятно, да кажа на тези които ме познават, че се разделям с този раздел и най-вече с любимата Е34ка... След около месец (може и малко) заминава за разглобяване и продажба на части.... Направо ми се къса сърцето като знам, че разглобявам идеална кола, но такава е действителността... Не са и плащани данъците от 2006г. и колата е непродаваема... Имам толкова хубави преживявания с нея и не чак толкова хубави, но това е... Един ден съм се зарекъл да си взема М5 за събота и неделя...Но ще видим кога ще е това...
Много готино сме си изкарвали с доста колеги от тук, изключителни приятелства имам от тук, но колегите вече и като гледам рядко влизат, не пишат или изобщо не влизат... Раздела се е променил коренно от преди години... Гледам, че новите колеги преоткриват топлата вода и си спорят със старите, които имат опит с тези коли... Както и да е... Всеки си живее как си иска....
Поздрави на старите колеги и всеки от тях знае как да ме намери...
Моята "бабичка" ми е толкова на сърце, че не знам как един ден бих се разделил с нея.
Успех и много безаварийни километри с новата придобивка.
Честно казано Е34 е толкова мислена кола и толкова жестоко подложена на конкуренция, че това я прави идеалната машина за времето си... Наблюдението ми е, че Е46цата е наистина много пъргава, много добра в завой, много добре спираща и доста по-добре поема неравностите ( в сравнение с мойта, която е със спорт съспеншън сеттингс + Eibach пружини )... Но въпреки всичко, материалите вложени в Е34ката са очевидно по-качествени от тези в Е46 (макар, че в Е39 не са много по-различни от тези в Е46 )... Незнам сигурно съм предубеден, но Е34ката ми е все още на сърце... Вече ми е доста слаба и тромава, но един ден както казах... Ще си взема една М5 Е34... И като гледам цените им в мобиле.де се вдигат на тия пусти Е34 М5...

E34 M5 е просто друга категория кола, няма нищо общо с 520-ката ми.
Окачването е от друга планета (оригиналното), волана е различен, педалите са различни, мотора е различен, дори скоростите се сменят с по-механично усещане.
Салона е различен, на външен вид е различна, като екстри е по-добре оборудвана...
Разбира се и цифрите за части са различни.
Като цяло усещането е различно. Всеки път сядам с усмивка в нея и ѝ казвам гальовни думи преди да я запаля. А тя ми се отблагодарява с идиотски усмивки, траещи по 5-10 минути след някое изпълнение.
Понякога ми напомня, че изисква съвсем ново ниво на концентрация при шофиране, защото грешно боравене за секунди те вкарва в прилючение, но като цяло е една много балансирана и прощаваща платформа. Липсва "УАУ, о, Боже!" ефекта когато се чудиш откъде ти е дошло и накъде ще отиде. Цивилизована, с по-прецизно усещане за пътя. Не е рязка като М3, но при настъпване оголва зъби и дава глас.
Просто М5.
И си струва.
Окачването е от друга планета (оригиналното), волана е различен, педалите са различни, мотора е различен, дори скоростите се сменят с по-механично усещане.
Салона е различен, на външен вид е различна, като екстри е по-добре оборудвана...
Разбира се и цифрите за части са различни.
Като цяло усещането е различно. Всеки път сядам с усмивка в нея и ѝ казвам гальовни думи преди да я запаля. А тя ми се отблагодарява с идиотски усмивки, траещи по 5-10 минути след някое изпълнение.
Понякога ми напомня, че изисква съвсем ново ниво на концентрация при шофиране, защото грешно боравене за секунди те вкарва в прилючение, но като цяло е една много балансирана и прощаваща платформа. Липсва "УАУ, о, Боже!" ефекта когато се чудиш откъде ти е дошло и накъде ще отиде. Цивилизована, с по-прецизно усещане за пътя. Не е рязка като М3, но при настъпване оголва зъби и дава глас.
Просто М5.
И си струва.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- bobit
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e28 520
- Детайли за колата: Old but gold
Колега не искам да злорадствам ама кога ще я пускаш на части. 

Класиката не е ретро , тя е вечна.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
bobit написа:Колега не искам да злорадствам ама кога ще я пускаш на части.
НЕ че нещо ама кво точно ще си купиш от нея ако я пусне? мотора ли

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Аз един насрешник за вратата исках
Има неща които ще си заминат
А както Хаос писа - струва си всяка стотинка вложена в този автомобил, защото е мислен !

А както Хаос писа - струва си всяка стотинка вложена в този автомобил, защото е мислен !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
ивчо написа:Аз един насрешник за вратата исках![]()
Напиши ориентировъчно на кое колко би искал ако е твоя, и насрещника да не забрайш :-)

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Е, то това е малко несериозно ...
Но бих искал също фарове за мъгла, датчик външна темепратура, капак преден ...
Такива неща
Такива неща

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
ивчо написа:Е, то това е малко несериозно ...
Такива неща
тцтцтцт

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Много се отклонихте от темата
Стига толкова, че да не заключвам

Стига толкова, че да не заключвам

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Понеже стана въпрос за неплатени данъци и невъзможност за прехвърляне, на кола, която е в идеално състояние аз искам да попитам колегата.
Защо не я прехвърли на този, който покрие задълженията за колата? Например срещаме се с него, подписваме договор за покупко-продажба, отиваме в данъчното, аз покривам задълженията за колата, вземам документите и си я прехвърлям на мое име. След това си карам новта придобивка, а колегата си я отписва отданъчното.
Интересно ми е как ще отпише колата от данъчното без да представи договор за покупко-продажба или големия талон, на който да пише, че колата е бракувана.
Защо не я прехвърли на този, който покрие задълженията за колата? Например срещаме се с него, подписваме договор за покупко-продажба, отиваме в данъчното, аз покривам задълженията за колата, вземам документите и си я прехвърлям на мое име. След това си карам новта придобивка, а колегата си я отписва отданъчното.
Интересно ми е как ще отпише колата от данъчното без да представи договор за покупко-продажба или големия талон, на който да пише, че колата е бракувана.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
Трябва ли колата да се отписва от данъчното ако не е регистрирана там?stony1 написа:...Интересно ми е как ще отпише колата от данъчното без да представи договор за покупко-продажба или големия талон, на който да пише, че колата е бракувана.
Както писах по-горе схема за оправия има и хората вече си оправят бангиите.
- SaSo
- старши ентусиаст
-
А колега замислил ли си се за варианта, че колата не е регистрирана в данъчното и просто не съществува там... Отиваш връщаш номерата в КАТ дупчат талоните и с хартийката, която ти дават за данъчното си избърсваш Дто...
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Не съм сигурен, но при бракуване май искаха бележка за платен данък...SaSo написа:А колега замислил ли си се за варианта, че колата не е регистрирана в данъчното и просто не съществува там... Отиваш връщаш номерата в КАТ дупчат талоните и с хартийката, която ти дават за данъчното си избърсваш Дто...

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- SaSo
- старши ентусиаст
-
Обратното е... Пишеш къде ще е колата след бракуване и ти издават бележка за общината...
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2