Секторна кутия ли е!?
Модератор: Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- chiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 34 със субтитри !!!
- Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
- Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ
- rosko_76
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Цял живот E34 и Е36 и Е30!
- Детайли за колата: E34 520I - 94г. седан
E36 318I - 96г. кабрио
Re: Секторна кутия ли е!?
Мъките продължават! С другата секторна кутия пак същата работа. Тропа , ама по-малко. Днес на студеното време накъдето завъртя волана там си остава. Иначе във волана няма луфт няма никакво тропане , което да се усеща във волана. ?!?!?!?! Препоръчай те ми читав майстор или някакви идеи, че ми окапа косата вече 

- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
Добре де...Тоя паразитен хебел проверен ли е?При мен,преди да го сменя тропаше доста.Другото за което се сещам са тампоните на амортисьорите...там горе на бомбето или пък лагерите им.
- rosko_76
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Цял живот E34 и Е36 и Е30!
- Детайли за колата: E34 520I - 94г. седан
E36 318I - 96г. кабрио
Първо хебела видяха, казаха че е бетон. Тампоните и те бели бетон. Колата е супер стегната, но въпреки това си тропа ли тропа 

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
аз се убедих,че проблема винаги е в централната щанга,но кои иска си сменя кутии и т.н. 

ТДС - Турбо Див Селянин
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Bavarishe написа:аз се убедих,че проблема винаги е в централната щанга,но кои иска си сменя кутии и т.н.

- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
Bavarishe написа:аз се убедих,че проблема винаги е в централната щанга,но кои иска си сменя кутии и т.н.
Е той колегата е написал още в първият пост,че щангата е сменена!
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
В тия студове нсичко тропа.мен на е34 след всичко ново се оказа,че тропа пълнител ляв,а всички корифеи викаха кутия
ТДС - Турбо Див Селянин
- chiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 34 със субтитри !!!
- Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
- Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ
rosko_76 написа:Първо хебела видяха, казаха че е бетон. Тампоните и те бели бетон. Колата е супер стегната, но въпреки това си тропа ли тропа
Щом тропа, нещо не е наред,колата на стойки ,всичко долу и оглед от близо ,аз ако бях мамата ще и ***,в краен случай и това ще направя,тъкмо после ще боядисам всичко по окачването

- Dj Ivo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E32 740 V8 manual
- Мечтае да кара: E38 Alpina B12 6.0
Моята секторна кутия също тропа и има лек луфт във волана (колата е е32 730) ,цялата предница е нова, мислех че е от каренцата на кормилния прът ама не . Установих че проблем идва от самата секторна кутия или по точно от износени лагерни съчми върху които се движи червякът вътре, който е разглобявал такава кутия знае устройството и. С намирането на хубави здрави съчми със същия диаметър може да се оправи проблема или с намирането на читава кутия.
Предполагам че и при колегата проблема ще е същия.
Предполагам че и при колегата проблема ще е същия.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Зависи от износването..При мен със старата кутия когато регулирам луфта на прав волан след това в двете положения на ляво и дясно затяга,което ме кара да мисля че са износени зъбите не равномерно.Не знам това как може да бъде ремонтирано изобщо...За това купих друга която за сега е ОК но ще се запася с още 2-3 за всеки случай.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- Dj Ivo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E32 740 V8 manual
- Мечтае да кара: E38 Alpina B12 6.0
Не мога да си представя как могат да се износят зъбите на тва голямо и кораво желязо което са сложили вътре.Когато съчмите на червяка са износени, колкото и да натягаш луфт пак ще има защото натягаш зъбчатките една срещу друга но по никакъв начин не действаш на червяка .При мен беше така, натягах и волана стягаше а луфта си оставаше, накрая разглобих сектора и открих проблема(зъбите бяха в абсолютно перфектно състояние).Счупих няколко лагера които имах под ръка но не можах да намеря необходимите по размер съчми.Трябва да са горе долу 1-2 десети по-големи от вече износените (по спомен бяха около 7.5мм диаметър), които даже бяха станали тъмно сиви и им беше изпадало лъскавото покритие.С кофа лагери под ръка, упоритост и късмет все някой би успял да го отремонтира този проблем 

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2