сваляне на глава м50в20

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34

Re: сваляне на глава м50в20

Мнение от metalium » 13 Ное 2013, 18:56

ами вече го извадих голям зор ама се предаде а за белязките с боя няма как да стане точно исках с секач да направч белязки пнеже така става наи точно а там на място нямаше как да го направя вече като го извадих го белязах :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metalium » 13 Ное 2013, 18:58

maxpower благодаря за предложението да се надяваме че нчма да ми се налага.... но ако се наложи ще ти бъда много благодарен ако ми помогнеш :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metalium » 14 Ное 2013, 15:54

колеги имам един въпросче..... като свалих главата останових че клапаните са добре няма счупенииии обаче забелчзах следи по 6 и 5 целиндар че са се ударили изпускателните клапани в боталата... на 6 е хубаво а на 5 едва са закачили.... та много ми е интересно как се е получило това чудп :dunno: ако нчкои може да ми даде смислено обяснениеее ще съм много благодарен :)

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 14 Ное 2013, 16:15

Да си бъркал предавките?
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metalium » 14 Ное 2013, 16:48

не... обаче от парва рязко набих втора защото вартях колата около едно мини кръгово и от първа на изклучвател като набих втората и конпа реши че ще пренебрегне тази защита и прехварли оборотите доста над 7 хилчди не знам колко точно "мейдо другото не ми го прави този номер за пръв път и преди се е случвало на бензин да прехварли обороти без да вклучи регулатора"

Чичо Митко
Аватар

Мнение от Митко Стоянов » 14 Ное 2013, 16:53

metalium написа:не... обаче от парва рязко набих втора защото вартях колата около едно мини кръгово и от първа на изклучвател като набих втората и конпа реши че ще пренебрегне тази защита и прехварли оборотите доста над 7 хилчди не знам колко точно "мейдо другото не ми го прави този номер за пръв път и преди се е случвало на бензин да прехварли обороти без да вклучи регулатора"
Честито, вече имаш отговор защо :mhihi:
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metalium » 14 Ное 2013, 16:59

добре де вярно мотора не е сметнат да развива такива обороти ок няма проблем.... Но защо е ударила само на 5 и 6 целиндар а не на всички и как става тоя номер като колата е с верига и нчма как да и мръдне центровката ? нчма начин да прескочи зъб или нещо от сорта ...

Чичо Митко
Аватар

Мнение от Митко Стоянов » 14 Ное 2013, 17:10

metalium написа:добре де вярно мотора не е сметнат да развива такива обороти ок няма проблем.... Но защо е ударила само на 5 и 6 целиндар а не на всички и как става тоя номер като колата е с верига и нчма как да и мръдне центровката ? нчма начин да прескочи зъб или нещо от сорта ...
Увисват клапаните и биват посрещнати с почести :) Късмет че не са 12 изпускателни
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525d

Мнение от black hawk » 14 Ное 2013, 17:52

Митко Стоянов написа:
metalium написа:добре де вярно мотора не е сметнат да развива такива обороти ок няма проблем.... Но защо е ударила само на 5 и 6 целиндар а не на всички и как става тоя номер като колата е с верига и нчма как да и мръдне центровката ? нчма начин да прескочи зъб или нещо от сорта ...
Увисват клапаните и биват посрещнати с почести :) Късмет че не са 12 изпускателни

Колега извинявай, че ти използвам темата. Любопитно ми е може ли да се откачи клапан като увисне по този начин и буталото го срещне.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metalium » 14 Ное 2013, 21:46

не мисля че може да се откачи..... едно моче което е било в сервиз в германия ми кза че на тия и е болестно състояние да се пукат клапаните "така ми каза" и има два варианта или се пука и спира до колчето и просто и намалява конпресията или се пука пак обаче прави една дагичка под завои и пада пърче "както мислех че е при мен" или много рядак случаи да се скъса на цяло...

Чичо Митко
Аватар

Мнение от Митко Стоянов » 14 Ное 2013, 21:48

Кажи на мочето :mhihi: да се гръмне...болестното състояние настъпва след 7к рпм
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 14 Ное 2013, 21:53

black hawk написа:
Митко Стоянов написа:

Колега извинявай, че ти използвам темата. Любопитно ми е може ли да се откачи клапан като увисне по този начин и буталото го срещне.

Получава се резонанс на клапана и увисва седи постоянно отворен,защото пружината не може да го затвори достатъчно бързо спрямо оборотите на разпределителния вал.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525d

Мнение от black hawk » 14 Ное 2013, 23:56

GecataBMW-E46 написа:
black hawk написа:
Митко Стоянов написа:

Получава се резонанс на клапана и увисва седи постоянно отворен,защото пружината не може да го затвори достатъчно бързо спрямо оборотите на разпределителния вал.

Това го разбирам. Питам, защото когато ми слагаха ГИ на моята м50б20 Ванос някак си се беше откачил клапан и така и не ми казаха как. Когато отвориха двигателя се мина с номера, че конусите(държачите) на клапана са били износени и самия клапан е бил провиснал малко и то не 1 ,а 4 клапана защото ме викаха да видя уж причината за проблема. Наистина бяха с малко по ниско от другите, но на предишния ден карах колата с 200-210 и нищо не стана. Та се чудя те ли са сгафили нещо я с горивна смес я с високи обороти това да се случи или аз просто съм имал късмет?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metalium » 15 Ное 2013, 0:38

бих заложил че те са сгафили нещо и поне лично според мен няма начин клапана да се откачи сам..... бих казал невъзможно :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 11 Дек 2013, 21:58

случвало се е клапан да се разкопчае
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ПредишнаСледваща

Назад към E34