сваляне на глава м50в20
Модератор: Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- metalium
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34
Re: сваляне на глава м50в20
ами вече го извадих голям зор ама се предаде а за белязките с боя няма как да стане точно исках с секач да направч белязки пнеже така става наи точно а там на място нямаше как да го направя вече като го извадих го белязах 

- metalium
- кандидат ентусиаст
-
maxpower благодаря за предложението да се надяваме че нчма да ми се налага.... но ако се наложи ще ти бъда много благодарен ако ми помогнеш 

- metalium
- кандидат ентусиаст
-
колеги имам един въпросче..... като свалих главата останових че клапаните са добре няма счупенииии обаче забелчзах следи по 6 и 5 целиндар че са се ударили изпускателните клапани в боталата... на 6 е хубаво а на 5 едва са закачили.... та много ми е интересно как се е получило това чудп
ако нчкои може да ми даде смислено обяснениеее ще съм много благодарен 

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Да си бъркал предавките?

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- metalium
- кандидат ентусиаст
-
не... обаче от парва рязко набих втора защото вартях колата около едно мини кръгово и от първа на изклучвател като набих втората и конпа реши че ще пренебрегне тази защита и прехварли оборотите доста над 7 хилчди не знам колко точно "мейдо другото не ми го прави този номер за пръв път и преди се е случвало на бензин да прехварли обороти без да вклучи регулатора"
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
Честито, вече имаш отговор защоmetalium написа:не... обаче от парва рязко набих втора защото вартях колата около едно мини кръгово и от първа на изклучвател като набих втората и конпа реши че ще пренебрегне тази защита и прехварли оборотите доста над 7 хилчди не знам колко точно "мейдо другото не ми го прави този номер за пръв път и преди се е случвало на бензин да прехварли обороти без да вклучи регулатора"

- metalium
- кандидат ентусиаст
-
добре де вярно мотора не е сметнат да развива такива обороти ок няма проблем.... Но защо е ударила само на 5 и 6 целиндар а не на всички и как става тоя номер като колата е с верига и нчма как да и мръдне центровката ? нчма начин да прескочи зъб или нещо от сорта ...
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
Увисват клапаните и биват посрещнати с почестиmetalium написа:добре де вярно мотора не е сметнат да развива такива обороти ок няма проблем.... Но защо е ударила само на 5 и 6 целиндар а не на всички и как става тоя номер като колата е с верига и нчма как да и мръдне центровката ? нчма начин да прескочи зъб или нещо от сорта ...

- black hawk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525d
Митко Стоянов написа:Увисват клапаните и биват посрещнати с почестиmetalium написа:добре де вярно мотора не е сметнат да развива такива обороти ок няма проблем.... Но защо е ударила само на 5 и 6 целиндар а не на всички и как става тоя номер като колата е с верига и нчма как да и мръдне центровката ? нчма начин да прескочи зъб или нещо от сорта ...Късмет че не са 12 изпускателни
Колега извинявай, че ти използвам темата. Любопитно ми е може ли да се откачи клапан като увисне по този начин и буталото го срещне.
- metalium
- кандидат ентусиаст
-
не мисля че може да се откачи..... едно моче което е било в сервиз в германия ми кза че на тия и е болестно състояние да се пукат клапаните "така ми каза" и има два варианта или се пука и спира до колчето и просто и намалява конпресията или се пука пак обаче прави една дагичка под завои и пада пърче "както мислех че е при мен" или много рядак случаи да се скъса на цяло...
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
Кажи на мочето
да се гръмне...болестното състояние настъпва след 7к рпм

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
black hawk написа:Митко Стоянов написа:Увисват клапаните и биват посрещнати с почестиmetalium написа:добре де вярно мотора не е сметнат да развива такива обороти ок няма проблем.... Но защо е ударила само на 5 и 6 целиндар а не на всички и как става тоя номер като колата е с верига и нчма как да и мръдне центровката ? нчма начин да прескочи зъб или нещо от сорта ...Късмет че не са 12 изпускателни
Колега извинявай, че ти използвам темата. Любопитно ми е може ли да се откачи клапан като увисне по този начин и буталото го срещне.
Получава се резонанс на клапана и увисва седи постоянно отворен,защото пружината не може да го затвори достатъчно бързо спрямо оборотите на разпределителния вал.
- black hawk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525d
GecataBMW-E46 написа:black hawk написа:Митко Стоянов написа:Увисват клапаните и биват посрещнати с почестиmetalium написа:добре де вярно мотора не е сметнат да развива такива обороти ок няма проблем.... Но защо е ударила само на 5 и 6 целиндар а не на всички и как става тоя номер като колата е с верига и нчма как да и мръдне центровката ? нчма начин да прескочи зъб или нещо от сорта ...Късмет че не са 12 изпускателни
Получава се резонанс на клапана и увисва седи постоянно отворен,защото пружината не може да го затвори достатъчно бързо спрямо оборотите на разпределителния вал.
Това го разбирам. Питам, защото когато ми слагаха ГИ на моята м50б20 Ванос някак си се беше откачил клапан и така и не ми казаха как. Когато отвориха двигателя се мина с номера, че конусите(държачите) на клапана са били износени и самия клапан е бил провиснал малко и то не 1 ,а 4 клапана защото ме викаха да видя уж причината за проблема. Наистина бяха с малко по ниско от другите, но на предишния ден карах колата с 200-210 и нищо не стана. Та се чудя те ли са сгафили нещо я с горивна смес я с високи обороти това да се случи или аз просто съм имал късмет?
- metalium
- кандидат ентусиаст
-
бих заложил че те са сгафили нещо и поне лично според мен няма начин клапана да се откачи сам..... бих казал невъзможно 

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
случвало се е клапан да се разкопчае
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3