За и Против Полиуретана?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 TDS
Мечтае да кара: E31 M60B40

Re: За и Против Полиуретана?

Мнение от naki4a » 01 Фев 2013, 19:22

Другото което е, че powerflex не предлагат тампони за задните носачите, поне за Е34, може би не е случайно... Аз това искам да разбера :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 01 Фев 2013, 22:07

naki4a написа:Другото което е, че powerflex не предлагат тампони за задните носачите, поне за Е34, може би не е случайно... Аз това искам да разбера :winky:

Слагай оригинални тампони за М5. Така ще е сигурна работата 100% и няма да се чудиш дали ще е твърдо или меко.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 02 Фев 2013, 12:04

Като цяло комфорта се влошава. Това мога да ти го кажа от личен опит (сменях преди около 50к тампоните на задният мост и тогава сложих пак гумени,но не оригинални а на Mayle, но малко по - твърди, което уж се води усилени). Още тогава бях против всякакви полиеретани, powerflex и т.н.

Като цяло вътре в купето стана малко по - шумно, има малко повече вибрации, което като цяло не е болка за умиране (особено ако се кара на къси разстояния), но лично на мен ми пречи.

Та в тоя ред на мисли, където и да сложиш такива тампони няма начин да не се влоши комфорта. Друг е въпросът дали ще успееш да го усетиш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от naki4a » 02 Фев 2013, 12:07

Zubcho написа:
Слагай оригинални тампони за М5. Така ще е сигурна работата 100% и няма да се чудиш дали ще е твърдо или меко.

Трябва да си продам Е30-та... :mhihi:

От там взаимствах... полиуретана е твърд, ама пък има втулка която помага за по-свободното движение на носача (като панта) а тампона е мек, ама пък не се върти... Кое е по-добре мамка му... :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 02 Фев 2013, 12:25

той че е твърд, твърд е и точно това е проблема. всичките вибрации, се предават почти 100% на купето. при гумените тампони има триене в самата гума и голяма част от вибрациите се гасят от самият тампон.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 02 Фев 2013, 16:57

интересна тема,която ме вълнува.Карал съм 2 34-ки на приятели с бг полиуретан.Едната друса на щайга,другата не и не можах да добия представа :roll:
ТДС - Турбо Див Селянин

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 09 Фев 2013, 1:18

Абе всичко хубаво, ама ме кефи как сравнявате возията между прогнил, скъсан и т.н. нормален тампон и чисто нов полиуретанов такъв. Редно е, ако се прави сравнение, да се прави между чисто нови тампони от двата вида.
Весо ви каза защо не е добре да се слага полиуретан на евридейка още в началото на темата. ;)

А и не разбирам какъв е тоя зор за powerflex/полиуретан на евридейка? Инженерите от БМВ са преценили какви да са тампоните с оглед предназначението на автомобила. А и има толкова много други елементи по автомобила, по които ако отделите някой лев, ще усетите по-голяма разлика. :) Силно се съмнявам, че на всички колите ви са в сток състояние, че да се чудите вече за каква афтърмаркет глупост да се изръсите...

п.п. Нямам за цел да обидя никого. ;)
Изображение

I wanna leave you far behind....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 09 Фев 2013, 10:46

TsvetanVR написа:Абе всичко хубаво, ама ме кефи как сравнявате возията между прогнил, скъсан и т.н. нормален тампон и чисто нов полиуретанов такъв. Редно е, ако се прави сравнение, да се прави между чисто нови тампони от двата вида.
Весо ви каза защо не е добре да се слага полиуретан на евридейка още в началото на темата. ;)

А и не разбирам какъв е тоя зор за powerflex/полиуретан на евридейка? Инженерите от БМВ са преценили какви да са тампоните с оглед предназначението на автомобила. А и има толкова много други елементи по автомобила, по които ако отделите някой лев, ще усетите по-голяма разлика. :) Силно се съмнявам, че на всички колите ви са в сток състояние, че да се чудите вече за каква афтърмаркет глупост да се изръсите...

п.п. Нямам за цел да обидя никого. ;)

Мойта е сТок , трифазен . С люляков повер флекс съм отпред, ако трябва да съм честен не мога преценя баш :) . значително по мек е от Старозагорските , даже да не кажа направи си е мек като истински тампон.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 09 Фев 2013, 12:23

То и затова Powerflex-a е лят а не стругован защото е мек материала.Мекия материал няма как да се стругова и затова бг тампоните са твърди.
Аз си направих на горните носачи и като цяло разликата е че усещам малките неравности и пукнатини на пътя повече от преди.При спиране обаче предницата е бетон.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 09 Фев 2013, 14:00

Вече почват да се изясняват нещата :yes: Аз на предните носачи нямах намерение да лсагам защото ще ги сменям и новите си идват с тампони, но отзад се двоумях, щото ще се схваля моста така или иначе. Но като чета тук, ще си взема стандартни каучукови. Без това ще слагам и по-твърдо окачване и не искам да стане съвсем неприятна за каране.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от naki4a » 09 Фев 2013, 15:50

Мда, ще бодна Powerflex на моста и щангата, а на носачите ще сложа нормални тампони!
Тези "Загорските" верно са само за дрифтачки :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 19 Фев 2013, 20:23

А някой изобщо разговарял ли е директно с тези момчета от Загоре? В момента с каква твърдост са им тампоните, какъв е методът на измерване, мерени ли са сега и т.н.
Темата е интересна, а и още нещо - по същата система /шор/ по която се мери твърдостта, някой може ли да каже каква е тя на оригиналните 34-кови тампони? Лично ме интересува, тъй като тази година се очертава да "съживявам една легенда" :D и ако при заралии има сходни /една идея по-твърди/ тампони, на мен лично биха ми педставлявали интерес, тъй като явно и цените са поносими.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 19 Фев 2013, 20:59

Твърдо съм ЗА оригинални качествени гумени тампони като говорим за стрийт автомобил.Всичкото друго е промени в окачването без яснота какво се случва и до какво може да доведе.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Предишна

Назад към E34