Нивомер на горивото и неговите показания РЕШЕНИЕ
Модератор: Технически модератори
55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- BigMUZZY
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора
Re: Нивомер на горивото и неговите показания
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Всички са така , не бой се . Давай газ и наливай смело
Този отговор най-ме кефи! Ще го спазвам.
...Тез` две бири `що ги каза ...?
- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
Аз съм с обикновена газова,но и при мен е така.При дълго пътуване стрелката пада все едно карам на бензин,когато обаче загася колата и запаля пак всичко си идва на мястото.При мен спада до към 15 литра и после от веднъж до долу.
Явно всички Е-34-ки са така, 

E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
kikko написа:Аз съм с обикновена газова,но и при мен е така.При дълго пътуване стрелката пада все едно карам на бензин,когато обаче загася колата и запаля пак всичко си идва на мястото.При мен спада до към 15 литра и после от веднъж до долу.Явно всички Е-34-ки са така,
Не само при Е34 а и при други марки коли. Проблема се решава с една платка за 70-80лв.

За който не се знае, да си изскочи тука на какво гориво кара.
И при мене е така и аз му се притесних в началото, дали не яде две горива. 

- huskataa
- Потребител
-
- Кара: e34 520i vanos
- Мечтае да кара: e60 m5
И аз имам същия проблем но не съм на газ, като сложа 7 литра бензин стрелката са качва на 20 литра в резервоара без да има бензин преди това, като сложа 15 литра пак си седи стрелката на 20 литра, и ми са губят цифрите кадето показва колко КМ съм изминал, от какво може да е проблема?

- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
zvetiko написа:kikko написа:Аз съм с обикновена газова,но и при мен е така.При дълго пътуване стрелката пада все едно карам на бензин,когато обаче загася колата и запаля пак всичко си идва на мястото.При мен спада до към 15 литра и после от веднъж до долу.Явно всички Е-34-ки са така,
Не само при Е34 а и при други марки коли. Проблема се решава с една платка за 70-80лв.
я дай малко повече информация

- huskataa
- Потребител
-
- Кара: e34 520i vanos
- Мечтае да кара: e60 m5
И аз имам същия проблем но не съм на газ, като сложа 7 литра бензин стрелката са качва на 20 литра в резервоара без да има бензин преди това, като сложа 15 литра пак си седи стрелката на 20 литра, и ми са губят цифрите кадето показва колко КМ съм изминал, от какво може да е проблема?

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
В край на сметка никой не седна да напише защо така прави...Случва се това и това...
Аз си мисля че просто горивото се мести когато сме нагоре или надолу и местейки се тези 20-на литра бензин в резервоар с капацитет 80 литра самия нивомер се лъже и отчита различни стойности.Само не знам през какъв интервал от време се опреснява информацията на стрелката или е само при ново палене...?
Аз си мисля че просто горивото се мести когато сме нагоре или надолу и местейки се тези 20-на литра бензин в резервоар с капацитет 80 литра самия нивомер се лъже и отчита различни стойности.Само не знам през какъв интервал от време се опреснява информацията на стрелката или е само при ново палене...?

- BigMUZZY
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора
MaxMeyer, аз съм изказал предположение, а във второто мнение на темата колегата го потвърждава. Изглежда, сигналът от нивомера минава през компа и той си го модулира както му скимне, преди да го подаде към таблото.
...Тез` две бири `що ги каза ...?
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
BigMUZZY написа:MaxMeyer, аз съм изказал предположение, а във второто мнение на темата колегата го потвърждава. Изглежда, сигналът от нивомера минава през компа и той си го модулира както му скимне, преди да го подаде към таблото.
Ми да ама чак сега усмислих изречението от втория пост

Айде кажете сега с каква платка се оправя това и как...

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
MaxMeyer написа:В край на сметка никой не седна да напише защо така прави...Случва се това и това...
Преви така защото таблото е ентелегентно

Айде кажете сега с каква платка се оправя това и как...
Ако ти кажа после трябва да те убия.

И каква е логиката да взима предвид изминати километри и то само за последното запалване ( масово се пише че след изключване от контакт и повторно запалване се оправят нещата ) . Въобще това нивомер ли или дава допълнителна информация някаква ... ами нивомер си е . Цялата какафония е причинена от самия нивомер в резервоара , приемете че след 20 години заслужено може да си дава почивка отвреме навреме и да показва квото му е кеф. Някой да го е чистил или още повече да си е монтирал нов и не само него ами цялата инсталация или още повече компа и него и да е рефрешнал софта и т.н. И това на колко китра в резервоара че масово се карат на дъното . Един колега го излекува с малко надупчване , почва да реагира адекватно , без платки. Нека някой да постне къде го пише това за смятането на изминатите километри щото и на това има проверка откачате буксата на дифа и гледате ще прави ли мизерии пак . Честита нова година
!

- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
vladobate написа:И каква е логиката да взима предвид изминати километри и то само за последното запалване ( масово се пише че след изключване от контакт и повторно запалване се оправят нещата ) . Въобще това нивомер ли или дава допълнителна информация някаква ... ами нивомер си е . Цялата какафония е причинена от самия нивомер в резервоара , приемете че след 20 години заслужено може да си дава почивка отвреме навреме и да показва квото му е кеф. Някой да го е чистил или още повече да си е монтирал нов и не само него ами цялата инсталация или още повече компа и него и да е рефрешнал софта и т.н. И това на колко китра в резервоара че масово се карат на дъното . Един колега го излекува с малко надупчване , почва да реагира адекватно , без платки. Нека някой да постне къде го пише това за смятането на изминатите километри щото и на това има проверка откачате буксата на дифа и гледате ще прави ли мизерии пак . Честита нова година!
Ами според мен,показанията на горивото е една сметка!Никой като е правил тези коли не е предполагал че ще ги караме на алтернативно гориво,така че смята литрите,през компа и предполагаемия разход на 100км и ето го и падането не стрелката.Аз имам и друга кола не БМВ,дето го прави по същият начин,колата е с борд и там много точно се вижда как стават нещата.След повторно палене си мери пак горивото...това е.
fox1981 написа:vladobate написа:И каква е логиката да взима предвид изминати километри и то само за последното запалване ( масово се пише че след изключване от контакт и повторно запалване се оправят нещата ) . Въобще това нивомер ли или дава допълнителна информация някаква ... ами нивомер си е . Цялата какафония е причинена от самия нивомер в резервоара , приемете че след 20 години заслужено може да си дава почивка отвреме навреме и да показва квото му е кеф. Някой да го е чистил или още повече да си е монтирал нов и не само него ами цялата инсталация или още повече компа и него и да е рефрешнал софта и т.н. И това на колко китра в резервоара че масово се карат на дъното . Един колега го излекува с малко надупчване , почва да реагира адекватно , без платки. Нека някой да постне къде го пише това за смятането на изминатите километри щото и на това има проверка откачате буксата на дифа и гледате ще прави ли мизерии пак . Честита нова година!
Ами според мен,показанията на горивото е една сметка!Никой като е правил тези коли не е предполагал че ще ги караме на алтернативно гориво,така че смята литрите,през компа и предполагаемия разход на 100км и ето го и падането не стрелката.Аз имам и друга кола не БМВ,дето го прави по същият начин,колата е с борд и там много точно се вижда как стават нещата.След повторно палене си мери пак горивото...това е.
Добре колега ама това е нелепо , затова постни откъде ти е информацията нали не мислиш , че ей така ще повярвам на нелогично обяснение. Имам предвид откъде накъде за да ти покаже данните от нивомера ( това е реално съще съществуващ уред ) ще смята разход айде да не бъркаме две различни неща. При смятането на разхода съм съгласен че компа използва алгоритъм иданните са сумарни от информацията от различни датчици , но нивото на горивото се мери пряко за разлика от разхода , за който няма разходомер директно мерещ стойноста . Иначе като бутна плочката на гнп ( на тдс-а ) и разходомера почне да показва грешни данни заради заблуда от заводските настройки би трябвало да промени и данните за количеството гориво в резервоара , ако смята наистина и разхода , е да ама не не мърда. Търсете причината другаде . Полплавъка събира мтъсотия от горивото с течение на годините и не реагира на нивото коректно и също така не отчита достатъчно бързо . Нивомера се състои от поплавък , лостов механичъм и преобразувател на механично преместване в електрически сигнал . Прминаването на този сигнал през компа може да е единствено заради успокояване на усредняване на данните от нивомера поради постоянната промяна заради това че горивото е течност и се движи постоянно поради движението на автомобила при което се мени и нивото постоянно .
Владо, твърде голямо съвпадение ще да е. На всички ни отиде стрелката на нулата, а примерно седиш на равно на празен ход, гасиш, само даваш контакт и вече си показва нормално. И това е всеки път, при всички, очевидно. На всички да не са ни изрядни поплавъците, не вярвам. 

55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4