ремонт алтернатор
Модератор: Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Re: ремонт алтернатор
Не препойвайте четки, че на предишната кола такива ядове брах с подобни интервенции 

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
alchohol написа:Не препойвайте четки, че на предишната кола такива ядове брах с подобни интервенции
Точно затова акцентирах върху мощния поялник. С този от 10лв, освен ядове и студени спойки, друго няма на се случи

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Една смяна на четки е 5лв. в специализирана работилница. 

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
zvetiko написа:Една смяна на четки е 5лв. в специализирана работилница.
Пепи, когато релето се е скапало и 10 пъти да смениш четките е все тая. Имам тук 2 релета за ТДС със нови четки на по 1000 и 200км и двете не зареждат както трябва или при пускане на повече консуматори умират и падат под 12в.
Безсмислено е да смениш само четки при цена на релето с четките 32лв. Естествено има и по-скъпи релета на Hella 70лв, но и това работи коректно (за сега).
Най-добре е алтернатора да се провери от специалист, защото понякога и диодния блок се скапва. Тогава вече цената е сериозна.

Като цяло е хубаво да се свали, смяна на лагер, смяна на реле с четки и проверка след това. Почистване и монтаж

Поздрави и смятам темата за приключена.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Zubcho написа:zvetiko написа:Една смяна на четки е 5лв. в специализирана работилница.
Пепи, когато релето се е скапало и 10 пъти да смениш четките е все тая. Имам тук 2 релета за ТДС със нови четки на по 1000 и 200км и двете не зареждат както трябва или при пускане на повече консуматори умират и падат под 12в.
Безсмислено е да смениш само четки при цена на релето с четките 32лв. Естествено има и по-скъпи релета на Hella 70лв, но и това работи коректно (за сега).
Най-добре е алтернатора да се провери от специалист, защото понякога и диодния блок се скапва. Тогава вече цената е сериозна.
Като цяло е хубаво да се свали, смяна на лагер, смяна на реле с четки и проверка след това. Почистване и монтаж
Поздрави и смятам темата за приключена.
Е, аз съм на същото мнение и го дадох в началото на темата
Не е ампери, а волтове, трябва да са 13.8-14.2В. Сваляш онова нещо от където излизат кабелите и го сменяш с друго, най-добре ново, преди това може да почистиш със спирт нещото, в което опират четките на това, което си свалил.
Написах това за четките, защото се отвори разговор само за тяхната подмяна, която освен заради спорта не си заслужава да я правиш сам.
Лошото на специалистите е, че нямат нужната апаратура да проверят диодите на алтернатора и трябва да го свалиш, после да ги разпоят и чак тогава мерят обикновено с лампа.

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
cod-cdbp написа:alchohol написа:Не препойвайте четки, че на предишната кола такива ядове брах с подобни интервенции
Точно затова акцентирах върху мощния поялник. С този от 10лв, освен ядове и студени спойки, друго няма на се случи
Аз знам с каква машина да действам, ама човека който ги беше запоявал, явно не е знаел

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- ro1988
- Потребител
-
- Кара: некфо комби
- Мечтае да кара: E30 М-арийка :)
Колега имах същият проблем и ми смениха реле регулатора за няма и 10мин. а като пари беше около 70лв с работата (като сам си демонтирах и монтирах алтернатора) седи отзад под черния пластмасов капак както колегата ти каза в по преден Пост
Късмет и Весели празници

Късмет и Весели празници
- dido_lom
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34 тдс
- Мечтае да кара: 740
Благодаря на всички който се влкючиха,и с това помогнаха.Проблема ще бъде отстранен по заплатено време.

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2