общи впечатления от е34 3 литра V8
Модератор: Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- byxal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 740i/6
- Мечтае да кара: BMW е34
- Детайли за колата: черна с шадоулайн!
Re: общи впечатления от е34 3 литра V8
biem_w написа:ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:газовия инж да не го забравиш след като я купиш
бате не ! за газ неискам да чуя повече
Тогава ми се струва немислимо да дадеш 3800 за друга освен за V8-к

1-5-4-8-6-3-7-2
http://picbg.net/img.php?file=e4b771b4d2b544a6.jpg
http://picbg.net/img.php?file=e4b771b4d2b544a6.jpg
- naki4a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 TDS
- Мечтае да кара: E31 M60B40
А какви са кусурите на автомата?
Само от към поддръжка или като концепция?
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
biem_w написа:ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:газовия инж да не го забравиш след като я купиш
бате не ! за газ неискам да чуя повече
Ами бате , таква майстори на газ си намираш. ТО се монтира с главата , настройва се пак с нея , подбират се компоненти пак с нея, доволни са хората

Има един недоволен ама тия ще го задоволим и него , хахха.
Някой с м60б40 на газ няма ли да се похвали и да сподели терзания ?

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
naki4a написа:А какви са кусурите на автомата?
Кусурите на автомата са че трябва да се свали , да се отвори да се видят дисковете му как са и да се сменят при нужда.
Да му се налеят 10 кила 11 масло ново , нов филтър , да се изчистят боклуците наред , да се огледа балона и ако е необходимо дасе смени и така.
Са , стар автоамт е ,ама ако на някой м усе занимава ще може и новия да си сложи.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Нещата, които ти изброи Змея са с пълна сила, като бих добавил, че обслужването на "мозъка" е много препоръчително, както и подмяната на всички дискове.
Има и един такъв момент че маслената помпа също се предава. Балона се ремонтира, или срещу подобна сума, просто взимат твоя и ти дават същия, но отремонтиран. Джемини са си взели апарат за заваряване на такива балони и също им правят ремонти.
Като цяло, автомата е здрав, но обичайно идва с "лайфтайм" масло, което не е сменяно и на около 250-300к км автомата се предава.
Датчици за скорост също не е рядкост да дефектират, което е сравнително лек вариант, на фона на горезиброените.
Успех

- naki4a
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колеги, интересна тема стана, щот не се говори много за тези кутий, а ми беше любопитно.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
naki4a написа:Благодаря колеги, интересна тема стана, щот не се говори много за тези кутий, а ми беше любопитно.
Те тези кутии ако са гледани, са си читави.

Ако не ме лъже паметта обаче се слагат два модела - 5hp18 и 5hp24.
Личното ми впечатление е че все сменя предавка. Уж са 5 а са като 15.
От скоро ръчкам един товарег - 6 степенен автомат, ама са като 16 и ги сменя през 5км/ч

Вероятно стария 4hp22 толкова ми е влязъл под кожата че...

cod-cdbp написа:naki4a написа:Благодаря колеги, интересна тема стана, щот не се говори много за тези кутий, а ми беше любопитно.
Те тези кутии ако са гледани, са си читави.
Ако не ме лъже паметта обаче се слагат два модела - 5hp18 и 5hp24.
Личното ми впечатление е че все сменя предавка. Уж са 5 а са като 15.
От скоро ръчкам един товарег - 6 степенен автомат, ама са като 16 и ги сменя през 5км/ч![]()
![]()
![]()
Вероятно стария 4hp22 толкова ми е влязъл под кожата че...
АСК-то си е супер...
модела за този мотор е 5хп-18...
личното ти впечатление е наистина лично...
5хп става лесно 4 хп само с натискане на ''Спорт'' бутона и 5-та скорост се игнорира,
така че не виждам каква разлика в смяната на предавките намираш между двете кутии.
цифрите 18-22-24-30 и т.н. са друга бира и колкото повече нутони държи кутията ,толкова по-голяма е цифрата.....
Аз не бих се отказал от тоя мотор заради автоматика ,особено като се разбра от темата за цени на съединител ...

by ''kompleksa''
- Is.
- ентусиаст
-
- Кара: Едно М60 и някви М-ки
- Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....
biem_w написа:бате не ! за газ не искам да чуя повече
Хммм...аз пък за бенДзин не ща да чуя .....това е ерес ....
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Някой с м60б40 на газ няма ли да се похвали и да сподели терзания ?
Ми ....то няма много за хвалене --- сипвам и карам ...разхода нормален ....

Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Няма кусури, ако знаеш как да го провериш при покупката на колата. Ако вземеш автомат, който след това трябва да се отваря, по-добре не го вземай.

- naki4a
- кандидат ентусиаст
-
Интересно ми беше, щот не съм карал до сега Олд автомат на БМВ. Единствените автомати от фирмата които съм тествал са на Е60 и Х5, ама те според мен са др. бира! Не, че съм в час с автоматите като поколения, но определено има огромна разлика между фирмите дори и към днешна дата.
Но както каза и колегата с "магарето у герана"
Винаги може да се сложи по-нов... гледам, че от Е39-те или Е38-те тия кутий са без пари... или бъркам 
Но както каза и колегата с "магарето у герана"

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
naki4a написа:Интересно ми беше, щот не съм карал до сега Олд автомат на БМВ. Единствените автомати от фирмата които съм тествал са на Е60 и Х5, ама те според мен са др. бира! Не, че съм в час с автоматите като поколения, но определено има огромна разлика между фирмите дори и към днешна дата.
Но както каза и колегата с "магарето у герана"Винаги може да се сложи по-нов... гледам, че от Е39-те или Е38-те тия кутий са без пари... или бъркам
Общо взето кутията върви с мотора че е по лесно .Новите кутии искат понови сигнали както и старите.

- p01s0n
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 540i
- Мечтае да кара: Z4 M
Ами да на мен първата ми работа като взех колата M60B40 беше да и сложа газово въпреки, че газовото струваше колкото половината кола
Вече около 40 000 километра на газ не съм имал проблеми и даже на газ колата работи по добре от колкото на бензин
Моята скоростна кутия също е автомат и смених маслото и филтъра който никак не беше евтин (120лв). Интересно ми стана за тези дискове които споменахте, че е хубаво да се сменят. Кога трябва да се сменят? На следващата смяна на маслото на скоростната кутия трябва ли да ги сменя заедно с филтъра? И на колко хиляди километра се сменя маслото на скоростната кутия ? И от къде могат да се закупят тези дискове и каква им е цената ориентировъчно?

Вече около 40 000 километра на газ не съм имал проблеми и даже на газ колата работи по добре от колкото на бензин

- naki4a
- кандидат ентусиаст
-
За дисковете колега не знам, ама маслото доколкото съм чувал се сменя на 30 000км. Моля колегите да ме поправят, ама точно за това страдали кутиите, щот никой не е*ава да го сменя 

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Доколкото съм запознат интервала за смяна е 60 000км (и за автомат и за ръчка). Същото важи и за кутиите с лайфтайм масло (удвоява живота им).naki4a написа:За дисковете колега не знам, ама маслото доколкото съм чувал се сменя на 30 000км. Моля колегите да ме поправят, ама точно за това страдали кутиите, щот никой не е*ава да го сменя

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3