Необходими компоненти за монтаж на темпомат

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 TU 1999г.
Мечтае да кара: BMW М 5

Re: Необходими компоненти за монтаж на темпомат

Мнение от E39 Rider » 23 Апр 2013, 18:26

georgipass написа:Да, размърдаме малко темата от прахта... имам вече снимка на наличните работи( или може би част от тях) , които ги свали колегата , който ми предлага темпомата
16102012192.jpg

Видимо, моторчето с жилото го има, компа, лостчето , това най в ляво незнам какво е? :roll:

това ти е датчика за съденителя това дето ти дава човека ти е достатъчно само си го вържи трябва да ти тръгне но трябва по схема или да гледаш къде са били вързани преди кабелите в инсталацията. :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520i vanus 94г.

Мнение от CivilWarrior » 24 Апр 2013, 5:28

А това чудо на техниката само на автомат ли може да се слага или може и на ръчка?
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 TU 1999г.
Мечтае да кара: BMW М 5

Мнение от E39 Rider » 26 Май 2013, 16:17

CivilWarrior написа:А това чудо на техниката само на автомат ли може да се слага или може и на ръчка?

и на двете ама е различен модула за автоматика
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 26 Май 2013, 19:06

georgipass написа:Видимо, моторчето с жилото го има, компа, лостчето , това най в ляво незнам какво е? :roll:

както вече казаха и другите, това е бутончето над съединителя. и аз бях питал преди около седмица(въпреки, че при мен беше друг повода), това е мойта тема:

viewtopic.php?f=7&t=338998
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 TDS
Мечтае да кара: E31 M60B40

Мнение от naki4a » 21 Юни 2013, 14:01

Направи ми впечатление, че май лостчето е от Е36. Ако е така, трябва да смениш и лоста за чистачките пак от Е36 :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 03 Юли 2013, 21:54

Сигурни ли сте че може да се подкара на ръчни скорости това животно?

Ако да - е сега се вкарах във филма :D :yes:
Колегата ако сподели колко ориентировъчно му е дошла инсталацията - ясно е че е втора ръка.
(Как се различава лостчето от това за за е34)
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 TDS
Мечтае да кара: E31 M60B40

Мнение от naki4a » 06 Юли 2013, 20:52

На Е34 лостчетата са увиснали надолу... а на Е36 са прави! :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Мнение от georgipass » 07 Юли 2013, 9:10

naki4a написа:На Е34 лостчетата са увиснали надолу... а на Е36 са прави! :winky:

Лостчето е от бегова конзола на Е34... различни са от колите без еърбег :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 09 Юли 2013, 10:53

intention написа:Сигурни ли сте че може да се подкара на ръчни скорости това животно?

Ако да - е сега се вкарах във филма :D :yes:
Колегата ако сподели колко ориентировъчно му е дошла инсталацията - ясно е че е втора ръка.
(Как се различава лостчето от това за за е34)

За монтаж на темпомат на е34 tds ти е нужно лостчето, и 2-та датчика на съединителя и спирачката. Ако си с автомат е само лостчето. (Възможно е да имаш и датчиците на педалите и да е само лостчето нужно. Всяка кола е различна. При мен беше нужно само лостчето)

За монтаж на темпомат на е34 5хх бензин са ти нужни освен лоста, датчиците и доста други неща. Стоян (65xxx_kb_sec) може да ги изброи. Както и промяна по компютъра. Един колега беше направил цяла тема с описание какво е нужно за 520i. Ползвай търсачката. :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 09 Юли 2013, 12:14

За монтаж на темпомат на е34 5хх бензин трябва ръчката, ECU-то на темпомата и изпълнителният механизъм с моторчето и жилото. За бутоните на педалите вече е писано, ако ги нямаш или не ги намериш може да се импровизира с реле и рийд контакт. ;) За това дали имаш изтеглена инсталацията ще разбереш по това дали имаш една кръгла букса около казанчето за маслото на сервото. Комплекта за моята кола го взех за 200лв. от колега от форума, като спазих принципа си когато някой иска повече, знае защо го прави и затова всичко тръгна перфектно и безпроблемно. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57D25
Мечтае да кара: E60///M5

Мнение от kufi01 » 19 Ное 2013, 22:27

zvetiko написа:За монтаж на темпомат на е34 5хх бензин трябва ръчката, ECU-то на темпомата и изпълнителният механизъм с моторчето и жилото. За бутоните на педалите вече е писано, ако ги нямаш или не ги намериш може да се импровизира с реле и рийд контакт. ;) За това дали имаш изтеглена инсталацията ще разбереш по това дали имаш една кръгла букса около казанчето за маслото на сервото. Комплекта за моята кола го взех за 200лв. от колега от форума, като спазих принципа си когато някой иска повече, знае защо го прави и затова всичко тръгна перфектно и безпроблемно. ;)

:yes: :bowdown: :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Bayerische Motoren Werke
Мечтае да кара: безплатно!

Мнение от MaxMeyer » 20 Окт 2014, 20:50

Може ли някой да пусне една снимка на бутона за съединителя и неговата планка сложени на колата?Да видя къде и как точно са...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 20 Окт 2014, 22:58

MaxMeyer написа:Може ли някой да пусне една снимка на бутона за съединителя и неговата планка сложени на колата?Да видя къде и как точно са...

Планката не е нищо особено , но за целта трявба да извадиш болта на педала.
Аз прерязах отвора и директно я нахлузих на болта и стегнах.
Снимка тия дни може да ти снимам аконе ме домързида се нагъзурча . Псуването е през цялото време :)
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMeyer » 20 Окт 2014, 23:05

Снимай моля те като имаш време че искам да си обясня как точно и да го направя.По това което казваш правилно ли разбирам че планката е хваната за болта на педала,за планката е хванат бутона и при натискане на педала бутона в купето ли се опира за да даде сигнал..?
Между другото аз имам прекарана инсталация за темпомата но на пръв поглед не видях висяща двупинова букса за бутона на съединителя.Задължително е "някъде там" щом я има инсталацията заводски нали?

p.s.
Ако ще залягаш за снимки снимай и буксата на лостчето и самите и кабели да видя кой цвят къде отива...Че при мен буксата е отрязана и има малко разминаване на цветовете на жиците на лоста и тези на мъжката букса която е на колата под волана.
Untitled.jpg

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMeyer » 21 Окт 2014, 9:51

Такаааа,мисля че разбрах къде стои планката.Вади се дългия болт дето крепи двата педала и към него се застопорява бутона за съединителя.И когато натиснем педала и буталото на помпата слезе надолу бутона се освобождава...На прав път ли съм?Също така намерих и буксата му.
Обаче имам друг проблем!Наслагах малки цилиндрични кабелни обувки на мястото на отрязана букса и ги нащраках в наличната мъжка букса по цветове както съм показал на снимката в горния пост,като лилавата с бяла ивица закачих към лилавата с жълта ивица а синята с жълта ивица към останалата друга свободна синя.И не иска да заработи. :banghead: После ги размених и лилавата с бяла ивица отиде към синята а синята с жълта ивица отиде към лилавата с жълта ивица...И пак нищо :censored: Помагайте моля че много се изнервих...Толкова разглобяване и пипкава работа и накрая нищо. :ranting: Моторчето преди да го монтирам с жилото го отворих да видя дали всички зъбни колела са здрави,вътре беше като ново.Модула му извадих платката да видя как изглежда и там всичко като ново без видими подути кондензатори или нагари... :help: :help: :help: Данеби да има някакъв бушон или реле дето трябва да сложа?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34